Şimdi Ara

Elime hafif paslı bir çivi battı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
11.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elime paslı çivi battı ama kanama vs. olmadı hafif dokuntu hemen yıkayıp elimi kolanya sürdüm herhangi bir sıkıntı olur mu ?

Paslı Bir Metal Parçası Eline Battıysa Ne Yapmalısın?

Eğer eline paslı bir tel, çivi veya başka bir metal parça batarsa, enfeksiyon riskini azaltmak için hızlı bir şekilde harekete geçmen önemlidir.

İlk Yardım Adımları:

1. Yaralı Bölgeyi Temizle: Yaralı bölgeyi sabun ve suyla iyice temizle. Paslı kalıntılar varsa dikkatlice temizle.
    2. Kanamayı Durdur: Yaradan kan akıyorsa, temiz bir bez veya gazlı bezle hafifçe bastır.
    3. Antiseptik Uygula: Yaraya antiseptik bir solüsyon (örneğin, iyot veya peroksit) uygula.
    4. Bandajla: Yaralı bölgeyi temiz bir bandajla sar.

Önemli Hususlar:

• Paslı bir çivi elime battıysa ne yapmalıyım diye düşünüyorsan, yara enfekte olma ihtimaline karşı mümkün olan en kısa sürede tıbbi yardım almalısın.
    • Eline tel battıysa ne yapmalıyım sorusunun cevabı da benzerdir. Yarayı temizlemeli, kanamayı durdurmalı ve antiseptik uygulamalısın.
    • Elimde iğne battı ama kanamadıysa yine de yaralı bölgeyi temizlemeli ve antiseptik uygulamalısın.
    • Paslı demir elime battıysa, enfeksiyon riskini azaltmak için derhal doktoruna başvurmalısın.

Uyarılar:

• Yaraya alkol veya merhem sürme, çünkü bu durum enfeksiyonu daha da kötüleştirebilir.
    • Yaralı bölge şişlik, kızarıklık veya iltihap gösteriyorsa, derhal tıbbi yardım al.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benim de bı arkadaş vardı senin gibi eline paslı çivi battı ertesi gün helvasını yedik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 24 Ocak 2018; 23:6:51 >

Orijinalden alıntı: Koliba Rha

Olmaz. Ancak görevimi yapıp uyarayım ben: 1-2 gün içerisinde o bölgede farklı bir şeyler olursa, kızarıklık, kaşıntı, iltihap vb. hemen acile git

başparmağımın oraya oldu kanama vs olmadı ama insan işte şey oluyor,herhangi birşey olursa giderim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karısız Bela

Allah taksiratını affetsin. Semptomlar gözükmeye başladı mı?

amin,daha yarım saat önce battı
    lastiğimde böyle bir yara var
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Limonen

Benim de bı arkadaş vardı senin gibi eline paslı çivi battı ertesi gün helvasını yedik

hayatımda bu kadar çok güldüm

Besni ilçesi tarihin derinliklerinde gelen bir ilçedir.Besni aynı zamanda da çok hareketli sanayi ve eski ticaret kenti oluşu ile tanınır.Bunda Halep Ticaret Yolu üzerinde oluşu kadar, savunmaya son derece elverişli yapısı ve muntazam bir kaleye sahip oluşunun büyük bir payı vardır.Sulak ve ormanlık arazi varlığı ile çekiciliğini her dönemde canlı tutmuştur.Bu yüzden ''cennet eş'' manasına gelen Bethesna Bihicti, Bisni gibi isimlerle söylene gelmiştir.Malazgirt Zaferi ile Anadolu'ya giren Türkler Besni'ye üç kolda girerek burayı bir ''Türk Yurdu'' haline getirmişlerdir.Bunlar Saka İskit Türklerinin Varsak, Türkmenlerin Avşar ve Çerkez oymakları olduğu yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır.Tarihinde birçok saldırılara da hedef olan Besni özellikle Moğol ve Timur'un istilalarına karşı destanlaşan kahramanlıkları ile Yıldırım Beyazıt'dan taktirname alan ilk şehirdir.Osmanlı padişahlarından Yıldırım ve Yavuz Besni'ye uğramış, Baybors, Buldaç, Kamil ve Süleyman adlı Türk komutanları da Besni'de ağırlanmıştır.Evliya Çelebinin ''Hayran Kaldım'' dediği yer yine Besni'dir.Osmanlı Döneminde el sanatları bakımında zirveye çıkan Besni Anadolu'nun her yerinden gelen tüccarların akınına uğradığı, kervanların konakladığı bir yer olmuştur tarihte.İstiklal savaşı döneminde, milli bir ruhun savaş boyunca Besni'de de varlığına şahit olunur.İlk mebus Reşit Bey'in Sivas Kongresinde Atatürk'ün en yakın çalışma arkadaşı olarak maddi ve manevi destek verdiği de bilinmektedir.Ayrıca Hüveydi aşireti reislerinden Hasan ve Yusuf Beyler'in kurup organize ettiği Kuvai Milliye teşkilatı Antep ve Maraş savunmalarında büyük rol oynamıştır.Hatta Antep'teki Fransız silah deposuna ilk baskını yaparak birçok askeri esir alan yine bu teşkilattır.Cumhuriyet Döneminde ''Fetva Emirliği'' ne kadar çıkan bir çok alimin ve Divan Edebiyatına giren şiirlerin sahibi bir çok şairin yetiştiğini görmekteyiz.
  • helvam fıstıklı olsun

şaka bir yana benimdde küçükken ayağıma paslı çivi batmıştı senin gibi korkmuştum ama helvamı yemediler
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.