Şimdi Ara

Ranked Solotop Riven Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Öncelikle belki küçük bir güven oluşur diye W/L statımı koymak istiyorum

1-) Taban değerler ( Değerleri ben de ortalama olarak bile bilmiyorum ama diğer karakterlerle karşılaştırmak isterseniz diye)

Can:
    558.48 (+86 seviye başına)

Can Yenileme:
    3.34 (+0.5 seviye başına)

Saldırı Gücü:
    56.04 (+3 seviye başına)

Saldırı Hızı:
    0.625 (+3.5% seviye başına)

Hareket Hızı:
    345

Zırh:
    24.376 (+3.2 seviye başına)

Büyü Direnci:
    32.1 (+1.25 seviye başına)

Mana:
    N/A (Manasız karakter)

2- Yetenekler

Pasif: Rünlü Kılıç

Riven'ın her bir karakter yeteneğini (Aktif itemler ve Speller yük eklemez.) kullandığında 1 yük kazanır ve 3 yüke kadar birikebilir. Her düz vuruş bir yükü harcayıp Riven'ın leveline göre Saldırı gücünün 20/ 25/ 30/ 35/ 40/ 45/ 50%'si kadar ekstra hasar vermesini sağlar.

Q: Kırık Kanatlar Menzil: 260 Bekleme Süresi: 13

Kırık kanatlar 3 aşamalı bir yetenektir. 3 defaya kadar aktive edilebilir ilk 2 kullanımda ileri atılır ve 112.5 menzil etrafındaki rakiplere 10/ 30/ 50/ 70/ 90(+ 40 / 45 / 50 / 55 / 60% AD) fiziksel hasar verir. 3. kullanımda hasarın menzili 150'ye çıkar ve rakipleri kısa bir süreliğine havaya fırlatır. Siz kırık kanatları fareniz ile yönlendirmezseniz Riven nereye bakıyorsa o yöne atılır.

W: Ki Patalaması Menzil: 125 Bekleme Süresi: 11 / 10 / 9 / 8 / 7

Riven etrafında bir Ki Patlaması yaratarak isabet ettiği rakipleri 0.75 Saniye Sersemlemletip 50/ 80/ 110/ 140/ 170 (+100% Bonus AD) fiziksel hasar verir.

E: Yiğitlik Menzil: 325 Bekleme Süresi: 10 / 9 / 8 / 7 / 6

Riven kısa bir mesafe ileri sıçrayarak, gelen hasarı engeller.
    Riven imleç doğrultusuna atılır ve 1,5 saniye boyunca en fazla 90/120/150/180/210 (+100% ek Saldırı Gücü) hasarı önleyen bir kalkan kazanır.

R: Sürgün Kılıcı

Riven yadigâr silahını enerjiyle yükler ve +%20 AD Saldırı Gücü ve +75 Menzil kazanır. Ayrıca, bu süre boyunca güçlü bir menzilli saldırı olan Rüzgâr Darbesi'ni bir defaya mahsus olarak kullanabilirken Kırık Kanatların 1. aktive edildiğindeki hasarın menzili 162.5'e, 3. aktive edildiğindeki hasarın menzili 200'e yükselir. Ki Patlamasının menzili ise 135'e çıkar.

**Önemli Not**: Sürgün Kılıcı açıkken Ki Patlamasının menzili normal saldırıların menzilinden daha kısadır. Ona göre kullanın.

R: Rüzgar Darbesi Menzil: 900

Riven bir koni içine bir Rüzgar Darbesi gönderir. Minimum: 80 / 120/ 160(+ 60% bonus AD), Maximum: 240 / 360 / 480(+ 180% bonus AD) fiziksel hasar verir. Hasar rakibin kaybettiği her %200 ekstra hasara( Toplamda %300 hasar) kadar rakibin kaybettiği her %1 can için hasar %2.67 artar. %25 can ve altındaki hedefler Rüzgar darbesinden maksimum hasarı alır.

3-) Yetenek Sıralaması:

İlk olarak Q açın sonra koridorun durumuna göre E veya W açın. 3 levelde 3 skill de açık olsun. Sonra karşınızda Renekton, Jax, Fiora gibi menzilli harrass'ı olmayan karakterlere karşı Q-W-E veya Q-E-W oynayabilirsiniz ama ben genelde W-E-Q kullanıyorum çünkü Q genelde gap closer olarak kullanılıp hasar verilemiyor, Q'nun bekleme süresi azalmıyor ki bu pasifimize bir fayda sağlamaz. W veya E geliştirince hem bekleme süresi azalıyor hem de hasar/hasar emme yeteneğiniz artıyor ki zaten Riven'ın asıl hasarının pasifinden geldiğini düşünüyorum ben.

4-) Rün/Kabiliyet

Rün Tavsiyem:

Kırmızılar 9x AD veya Armor Penet.
    Sarılar Karşınıza Magical gelecekse 5x Flat Armor 4x Flat Health Magical gelmeyecekse 9x Flat Armor Eğer rün sayfanız az ise 9x Flat Armor
    Maviler Karşınıza Magical gelecekse 9x Flat MR veya Magical gelmeyecekse 9x MR per Level Eğer rün sayfanız az ise 9x Flat MR
    Büyükler 3x AD

Kabiliyetler ise:

5-) Build

Her ne kadar çok farklı oynanışlar olsa da ben Riven'ı Melee Carry veya Semi-Carry kasıyorum eğer jungle Master Yi veya Fiddle aldıysa OffTank da kasabilirsiniz.

Ben Melee Carry Riven'dan bahsetmek istiyorum. Öncelikle unutmayın ki aynı build bile asla sabit build değildir her zaman itemler duruma göre çıkılır. Kasılıp kasılmamanıza göre ayarlanır o ben genelden durumlara göre anlatacağım.

+ 1 tane
    alıp lane'e gidiyoruz. Lane'i çok pushlamıyoruz çünkü Riven'ın snowball'ını engellemek için muhtemelen early gank yiyeceksiniz junglerınızdan mümkünse buna karşı bir counter gank istemeniz oyunu kazanmanız için büyük bir adım olabilir. Paranızın durumuna göre
    veya 2. bir
    alıp yanına 1 veya 2 tane
    ekleyebilirsiniz.
    early gamede çok güçlü olduğundan bu itemi earlyde bitirip
    alabilirsiniz.
    ile Basic Attack 0'layabileceğiniz için bu item da earlyde çok işinize yarayacaktır. Şimdi
    tamamlayabilir veya
    alabilirsiniz.
    Buradan sonra eğer early tf'ler başlamamışsa lane'deki rakibimize, tfler başlamışsa tüm rakiplere bakıyoruz. Armor stacklemişlerse
    veya Lifesteal ad olayını abartıp bir tane
    alabilirsiniz ondan sonra rakip armor stacklemişse
    veya Survivability ihtiyacımız varsa duruma göre
    ,
    , Karşıdaki magical damage yüksekse ve karşı takımın CC'si fazla ise
    eğer değilse zaten 2 lifesteal itemimiz var diyip
    alabiliriz buradan sonra kesinlikle
    alıyoruz çünkü rakibin 100 armoru bile olsa 35 armor penet gibi muazzam bir rakam veriyor bize. En sonunda da
    'ı ya geliştireceğiz ya da satacağız karşıda Vayne gibi aşırı mobil bir carry varsa
    veya Malphite, Rammus gibi hard tanklar varsa
    alabilirsiniz veya karşısı offtank bile diyemeyeceğiniz kadar squishy ise
    satıp bir Survivability item'ı daha alabilirsiniz.

6-) Laning (Koridor aşaması)

Rakibiniz Renekton değilse her zaman rakibin üzerine gitmenizi tavsiye ederim. Çünkü Riven'ın 1v1 Trade'lerde yenemeyeceği belki de tek karakter Renektondur. (Belki de biraz Maokai.) Her basic attacktan sonra bir skill atıp animasyonu sıfırlayın bu attack speed'inizi inanılmaz ölçüde arttıracak aynı zamanda pasifinizle birlikte hasarınızı maksimize edecektir. Genel olarak az pushlayın lane freeze yapın fakat rakibiniz farmlara yaklaşmak isterse üzerine gidip korkutun. Kaçmazsa kesin cezasını siz kasarken rakibinizin kasmasını engelleyin. Riven 1 leveldeki en güçlü karakterlerden biri olsa da melee harrasslarda minion aggrosunu çekerseniz Nasus'a bile saldırırken zararlı çıkan siz olursunuz. Her zaman dengeli ve sakin oynayışta aşırıya kaçmayın ama risk almaktan da kaçınmayın. Mesela rakibin nehirden geldiğini görüyorsanız geri çekilin. Ama baktınız Evelynn, Master Yi, Fiddle gibi kolay kesebileceğiniz bir jungler siz fark etmeden gank attı ve kaçma ihtimaliniz çok azsa ''Battı balık yan gider'' diyip girin 1vs2 rakibe melee harrass yaparken hem AoE yeteneklerinizden hem de minion aggrosunu siz çekmişken sizin minionlarınızın rakip minionlara vurmasından dolayı istemsiz bir pushlama mutlaka olacaktır. Kule altındaki rakibe bile hasar almadan harrass yapabilirsiniz. Yaklaşın rakibin yanına W-Basic Attack yapın E ile turret damage blocklayın.

7-) Takım Savaşları

Takım savaşlarında genelde Riven Front Line karakteri gibi kullanılsa da rakibi gözleyip yeterli visionınız varsa sizin içeride olmadığınız bir teamfight'ta rakip carry'i kolayca avlayabilirsiniz. Melee carry riven oynarken Initiate yapmanız hem siz hem de takım için pek sağlıklı olmayacaktır çünkü ne kadar AD'niz olursa olsun bir Draven'ın 3 düz vuruşuna ölmeniz işten bile değil. Soğukkanlı olun, yetenek ve düz vuruş animasyon sıfırlamalarını doğru yapın. Heyecanlanmayın ve sürekli haritayı kontrol edin. Pembe ward'ınız varsa veya pusuya düşürülmeyeceğinize eminseniz ayrık ittiren rakipleri de yakalayıp öldürebilirsiniz.

Aynı zamanda söylemek istediğim bir şey daha var 24 saat boxbox izleyip boxbox gibi riven oynayamazsınız sadece yapabilecekleriniz hakkında fikir edinirsiniz. Bol bol pratik yaparak Riven'ı öğrenin sonra da canlı yayın izleyerek yapabileceğiniz şeyler hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Mesela bu video işinize yarayabilir diye düşündüm

Dipnot: Olumlu Olumsuz her türlü eleştirinizi bekliyorum. Lütfen atar yapmadan saygı çerçevesi içinde tavsiyelerinizi yazarsanız sevinirim

• Kabiliyetleri gördüm kapadım emek vermişsin eyvallah ta içindeki bilgiler ne derece doğrudur tartışılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilionera

Kabiliyetleri gördüm kapadım emek vermişsin eyvallah ta içindeki bilgiler ne derece doğrudur tartışılır.

Eyvallah kardeşim en kısa sürede gözden geçiriyorum
  • Konuya bi tane de boxbox animation cancel videosu atarsan olabilür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi güzelde kabiliyetler allah diyor.
  • Kabiliyette kötü

• quote:

Orijinalden alıntı: AlphaStrike

iyi güzelde kabiliyetler allah diyor.

herkes buradan vurduğuna göre burada cidden bir sıkıntı var belirttiğin için teşekkürler alternatiflere bakayım ben az ^^
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amumu Rehber
    14 yıl önce açıldı
    Kha'Zix Build, Rehber ( Full)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khione

quote:

herkes buradan vurduğuna göre burada cidden bir sıkıntı var belirttiğin için teşekkürler alternatiflere bakayım ben az ^^

orda saldırı hızına 2 vermek kııç dokuru geri al 3 hydbrid penet al bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RapedInBush -- 28 Aralık 2014; 12:29:09 >
  • quote:

quote:

quote:

orda saldırı hızına 2 vermek yerine cdr ye 4 vermek lazım bence hybrid penet de alınmalı.

hocam cdr zaten 4 de hybrid penete vermek için nereden kıssam bilemedim

• yanlış görmüşüm e.kılıç dokurdan al bence. rivene iyi gidiyor ama zırh delmeyi değiştirmem ben
  • Kabiliyet ve skill verme yerini gördüm ve hiç demeyesim gelmedi kusura bakma. Zırh delme kabiliyetine hiç puan vermemişin q fullemeyin w e gidin falan demişin üç q'nun toplam hasarı w den kat kat fazla olmasına rağmen neden w fullüyorsun ki

• quote:

yanlış görmüşüm e.kılıç dokurdan al bence. rivene iyi gidiyor ama zırh delmeyi değiştirmem ben

skill basic attack komboları için benim de vazgeçilmezim o hocam
  • Neden maçlarının yarısı terk_?

Ve lane e 3 pot + uzun kılıçla gitmiyormuyuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemâncı -- 28 Aralık 2014; 12:34:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kemâncı

Neden maçlarının yarısı terk_?

Ve lane e 3 pot + uzun kılıçla gitmiyormuyuz

çok rage quit atıyorum bir de gaziosmanpaşada yaşıyorum gece 12den sonra elektrikler kesiliyor genelde onlar da terk oluyor zaten rage quit atmasam ve elektrikler kesilmese o win oranı çok daha iyi durumda olurdu diğer soruna gelince early tradeler ve mid game için ben doran's blade'i daha yararlı buluyorum 2 doran's blade olmadan kendimi eksik hissediyorum
  • Sol tarafta buyu hasarı arttıran kabiliyet gereksiz

• quote:

Orijinalden alıntı: Abinos41

Sol tarafta buyu hasarı arttıran kabiliyet gereksiz

o spell düz vurdukça q-w ve ultinin hasarını arttırmıyor mu?
  • quote:

quote:

Bilmiyom,bence Ap vuruşlarını yukseltiyo

• Maviler cdr düzelt onu maviler cdr olcak

• quote:

quote:

quote:

Bilmiyom,bence Ap vuruşlarını yukseltiyo

bir dk botlarla bir maç açıp hasara bakacağım eğer dediğin gibiyse kapatırım onları
  • Eline sağlık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.