Şimdi Ara

Rammus The Armordillo REHBERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
5.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

rammus aylık sıralamada en yüksek winrate oranına sahip ve dhde düzgün bir rammus rehberi olmadığı için bu rehberi açma gereği duydum eksiklerim veya önerileriniz varsa belirtmekten çekinmeyin ilk rehberim ve güncelleyerek sizinde yardımınızla en iyi hale getirmek istiyorum. rün ve itemlerde kesin bir şey söylemeyeceğim alternatifleri belirteceğim bunlar oyunun gidişatına ve picklere bağlı olarak değişebilir. ayrıca rammus bu hafta free ve denemeniz için bir fırsat

1. HİKAYE

Büyük Duvar'ın güneyinde yer alan topraklar, uzun zaman önce Rün Savaşları'nda karmaşa yüklü büyü fırtınalarıyla tahrip edilmiş ve doğanın kurallarını hiçe sayar bir hal almıştı. Bu harap topraklarda normal karşılanan sıra dışı bitki örtüsünün ve hayvanların hiçbiri, Rammus kadar acayip değildir herhalde. Kimse Shurima Çölü'nden gelen bir armadillonun neden Kumungu Ormanı'nı geçip Veba Ormanlarına geldiğine akıl erdiremiyor; ama Rammus'un bu yolculuğu yaptığı bir gerçek. Orada, çarpık sarmaşıkların ve cerahat dolu çürümüşlüğün arasında, tuhaf bir şeye rastladı: göz alabildiğine uzanan çitlerle çevrilmiş, yemyeşil ve sağlıklı çimlerden oluşan bir labirent. Labirenti dolaşırken, bir şeyin -bir ışığın ya da bir tür varlığın- kendisini merkeze doğru çektiğini hissetti. Yaklaşırken, ışık bir anda hareketlendi ve Rammus'u kör ederek bayılttı.

Uyandığında, Rammus'un tüm dünyası değişmişti. Labirent yok olmuştu; önemsiz hayatında ilk defa gerçekten bir şeylerin bilincinde olduğunu hissetti. Bu sıkıntılı durum, Rammus'un telaş içinde titremesine yol açtı.O titrerken, çevresindeki toprak da sallanmaya başladı; durmayı başarana kadar, sarsıntının şiddeti artmaya devam etti. Sarsıntının şiddeti azalırken, Rammus ayağa kalktı ve Veba Ormanları'ndan çıkarak kendisine benzer yaratıkları aramaya başladı. Bu arayış, onu Büyük Duvar'ın güneyindeki topraklara getirdi; ama gittiği hiçbir yerde bir eşi daha yoktu. Bu gezgin hayatın zorluğuna dayanmak için imal ettiği zırh, onun Armordillo lakabını almasını sağladı. Rammus'un arayışı, nihayet onu bilinç sahibi bir armadillonun pek de şaşkınlıkla karşılanmayacağı tek yere getirdi: League of Legends(Efsaneler Ligi).

''Pek çok şey gördüm ama bu... bu bir ilk.''
    --Ezreal, Dahi Kaşif, Rammus'la ilk karşılaşmalarından sonra.

2. ARTILARI VE EKSİLERİ

ARTILARI

+Uzun süreli hard ccye sahip olması
    +Yüksek mobility
    +Güçlü late game
    +Pure tank için iyi bir hasara sahip
    +AoE kısa cdli ve yüksek hasarlı bir ulti
    +FULL METAL RAMMUS OP

EKSİLERİ

-Tortop(w) aktif değil iken diğer tanklara nazaran biraz daha dayanıksız
    -Jungle dönme hızı çok yavaş
    -Güç topu(q) fazla mana harcıyor
    -Early gamei biraz güçsüz kalıyor
    -yavaş jungle dönme hızından ötürü kolay counter jungle yiyebiliyor
    -yine yavaş jungle dönme hızından ötürü counter jungle yapmaya kalkışmayın

3. SİHİRDAR BÜYÜLERİ

Jungle oynayacağız dragon baron ve buff kontrolünde bize lazım olacak

zor durumlardan kaçmak veya rakibi yakalamak için kullanışlı bir büyü

genel olarak smite flash kullanıyorum ama karşı takımda flash kullanmadan q skilliniz ile kaçabileceğini düşündüğünüz rakipler varsa
    da kullanabilirsiniz bazen yararlı gibi durabilir ama flashın yokluğunu hissedeceğiniz zamanlar elbet olacaktır

4. YETENEKLER

PASİF: DİKENLİ KABUK

Rammus, kabuğunu güçlendirerek ilave hasar elde eder ve zırhının %25'ini Saldırı Gücü'ne dönüştürür. ayrıca bu yetenek hakkında ufak bir bilgi eğer armor'unuz 0'ın altına iner ise ad'nizde düşüş yaşanır

Q: GÜÇ TOPU

Bedel: 70/80/90/100/110 Mana

Rammus rakiplerine doğru hızlanarak ilerler; darbeden etkilenen hedefler hasar alarak yavaşlar.
    Rammus 7 saniyeliğine dönerek rakiplerine doğru ilerler ve hızı sürekli artar. Çarpma anında, yakınındaki rakiplere 100/150/200/250/300 (+100% Yetenek Gücü) büyü hasarı verir ve 3 saniyeliğine %20/25/30/35/40 yavaşlamalarını sağlar.Tortop etkinleştirildiğinde, bu etki ortadan kalkar.

bu skill sayesinde jungle kampları arasında daha hızlı dolanabilir ganklar için gerekli olan hareket hızını kazanabilir baseden çıkar iken zaman kazanabilir zor durumlardan kurtulabiliriz veya bir takım arkadaşımızı kurtarabiliriz ayrıca channeling spelleri bozduğu için katarina nunu fiddlesticks gibi şampiyonların skillerini bozabiliriz bunun dışında görünmez hedeflerede çarpabiliyoruz ve teemoya çarparsanız görünmezliği bozuluyor ve son olarak tristananın roket atlayışı gibi yetenekleri yarısında kesiyoruz buda ganklarımızda bize kolaylık sağlıyor

W:TORTOP

Bedel: 40 Mana

Rammus savunma duruşuna geçerek Zırh ve Büyü Direnci değerlerini büyük oranda arttırırken, gelen hasarı yansıtır.
    Rammus 6 saniyeliğine savunma duruşuna geçerek, Zırh ve Büyü Direncini 40/60/80/100/120 arttırırken, ona saldıranlara 15/25/35/45/55 (+10% Zırh) büyü hasarı yansıtır.Bu yetenek, Zırh değerinin %10 kadarına eşdeğer hasar kazandırır.Güç Topu etkinleştirildiğinde bu etki ortadan kalkar.

6 saniye boyunca 120 armor ve mr artışı ayrıca thornmailinkine benzer bir özelliğe sahip tank için mükemmel bir skill ayrıca sadece hp kasmış olsanız bile size yeterli tanklığı sağlıyor

E:ALAYCI DİKENLER

Bedel: 50/60/70/80/90 Mana

Rammus bir rakip şampiyonu kışkırtarak sert kabuğuna pervasızca saldırmaya zorlarken, rakibin Zırh değerini de geçici olarak azaltır.
    Rammus'un kışkırtılan rakip şampiyon veya canavar, 1/1.5/2/2.5/3 saniye boyunca Zırh değerinden 10/15/20/25/30 kaybeder ve Rammus'a pervasızca saldırmak zorunda kalır.

Ve işte oyunun en mükemmel cclerinden biri 3 saniye boyunca (tenacity bota rağmen 1.95 saniye ve hala oldukça uzun) süren o skill. ister rakibi yanınızda gezdirin istersenizde o süre boyunca rakibe saldırın

R:SARSINTI

Bedel: 120 Mana

Rammus yeri düzenli aralıklarla sarsarak çevresindeki birim ve yapılara hasar veren yıkım dalgaları oluşturur.
    Rammus'un her adımıyla altında yarattığı sarsıntılar, 8 saniye boyunca yakınındaki birim ve yapılara 65/130/195 (+30% Yetenek Gücü) büyü hasarı verir.

hiç bir ap itemi almadan dahi 520 / 1040 / 1560 böyle yüksek hasar veren 60 sn cdye sahip ultimiz bir tank için gerekli hasarı oldukça karşılıyor sunfire ile birleştiğinde mükemmel bir aoe damage sağlıyor ayrıca ufak bir bilgi olarak bu yetenek ile kuleyede vurabilirsiniz.

YETENEK SIRALAMASI

rehberlere baktığımda genelde w fulleyenler çoğunluktaydı ben direk taunt fulleme taraftarıyım ama eğer jungle dönmekte sıkıntı yaşarsanız wye puan verebilirsiniz

5. KABİLİYETLER

genel olarak bu kabiliyetleri kullanıyorum karşı takıma göre defansif kabiliyetlerde ki tenacity veren mastery değiştirilebilir işlevsel bölümünde de buff süresine veriyorum jungle için gerekli oluyor

6. RÜNLER

Bu kısımda size pek kesin şeyler söylemeyeceğim oyuna veya oynanış stilinize göre değiştirebilirsiniz

KIRMIZILAR

saldırı hızı damgaları 1.7% saldırı hızı veriyor eğer jungleda dönme hızınızı arttırmak istiyorsanız bu damgaları kullanabilirsiniz

,

eğer solotop oyuncunuzun fıghtlarda yeterli hasarı veremeyeceğini düşünüyorsanız alabilirsiniz ultımizin hasarı oldukça iyi olduğu için rammus ile çok iyi gidiyor

bunlar dışında armor ve health da alınabilecekler arasında ama ben pek tercih etmiyorum klasik ad rünleriniz varsa fark etmez onlarıda kullanabilirsiniz

SARILAR

klasik zırh rünleri jungle yaratıklarından daha az hasar almamız için lazım olucak ayrıca pasifimizdende 3 ad getirisi var bunda pek bir alternatif olduğunu sanmıyorum

MAVİLER

maviler içinde en iyi tercih büyü direnci ama soru şu per levelmi yoksa flat mı kullanılmalı açıkçası ben per level tercih ediyorum 9 levelde verdiği değer eşitleniyor ve 9 levelden önce çok sıkıntılı büyü hasarı ile karşılaşacağınızı düşünmüyorum

MORLAR (BÜYÜKLER)
    morlar demek biraz garip geldi yanına büyükler diyede not düştüm bu yüzden

can rünleri earlyde düşük olan can değerimizi yükseltmek için kullanılabilir

hareket hızı rünleri ganklarda herhangi bir gap closerımız bulunmadığı için bize çok yardımı dokunacak ayrıca kamplar arasındaki geçiş hızımızıda arttırıyor

ben bu ikisini tavsiye ederim ama bunlar mevcut değilse klasik ad rünleriniz ile girebilirsiniz

7. İTEMLER

BAŞLANGIÇ

klasik avcı palası (hunters machete) ve 5 pot ile başlıyoruz

ilk dönüşümüzde en azından bu eşyaları almaya çalışın
    /

tin taşı(spirit stone) veya yakut kristal(ruby cristal) ikilisinden birini tercih edin mümkünse direk alazcevher(kindlegem) çıkın

daha sonrasında ise

ikilisini tamamlıyın ben ilk olarak antik golemin ruhunu tamamlamayı tercih ediyorum ama isterseniz botuda tamamlıyabilirsiniz ninja tabiyi tercih etmemin nedeni tenacitynin stacklenmemesi ve merkürün adımlarıda en pahalı bot olduğu için ikinci seviye botları almamızı biraz zorlaştırması ayrıca ninja tabiden 6 ad de elde edeceğiz eğer isterseniz gezgin çizmelerini(boots of mobility) alabilirsiniz ama nedense benim kanım pek ısınamadı bu bota pek tercih etmiyorum

şimdi rakibe bakıcağız hangi rakip şuanda en güçlüsü ona göre şu itemleri tercih etmenizi öneriyorum

eğer bu itemi alacaksak ilk olarak dev kemerinden başlamanızı tavsiye ederim verdiği can sayesinde büyü hasarınada karşı bir korumamız olucak
    eğer ap bir şampiyon diğerlerine göre güçlenmişse şu iki itemi öneriyorum

bu iki eşyayı tercih ediyorum w skilimizden zaten çok büyük bir mres kazanacağız buda hasarın büyük bölümünü yok edecek bu dönemde ad champlarda kasılamamışta olsalar hasar tehditleri olacak bu yüzden bir de dev kemeri alıp iki hasara karşıda daha fazla dayanabiliriz eğer karşı takımdaki ap champın çok fazla kasılmadığını düşünüyorsanız negatron pelerini olarakda bırakabilirsiniz

eğer karşı adc kasılmış veya adcye ek olarak master yi fiora gibi champlar var ise

tercih edin

eğer karşıda asye dayalı champlar var ise

almanızı öneririm

bu iki itemden birini aldıktan sonra eğer hayalet pelerini almışsanız şu iki item bizi bekliyor olacak

bu iki itemden hangisini seçmeliyiz ikisinin arasında ikiside aynı büyü direncini veriyor can konusunda ise banshee 50 can ile önde ama bansheeyi asıl özel kılan şeyi pasifi eğer karşıda ashe malphite gibi savaş başlatma mekanikleri güçlü şampiyonlar var ise banshee sizi çok büyük bir dertten koruyacak ayrıca rakibin dürtme gücü fazla ise her hasar aldığınızda neredeyse pot basmış kadar can yenilenmesi vericek peki spirit visage hangi durumlarda tercih edilmeli eğer yanına warmogda alırsanız pot basmış kadar can yenilenmesine her saniye sahip olucaksınız ve ayrıca %20 cdr sayesinde ikinci bir taunta çok daha yaklaşacaksınız ne kadar başarılı taunt atarsanızda kazanma ihtimaliniz o kadar artacağı için tercih edebilirsiniz yakın bir zamanda fiyatı arttırılmıştı eğer fiyatı artmasaydı belkide kesin olarak alırdım ama şuan karşı takımın compuna göre tercih edilmeli

hayalet pelerini yapmadan negatron pelerini olarakda bırakabileceğinizi söylemiştim eğer öyle yaptı iseniz

bu itemde tercih edilebilir eşyalar listesinde ama eğer karşı takım size focuslanıyorsa zaten oyunu kaybetmişlerdir yani fıghtlarda genelde en sonlarda yaşayan kişi siz olacaksınız ve bunun pasifini kullansanız bile rakip takım tek kişi kalmadı ise sonuç pek değişmiyecek ama yalnız yakalanıyor iseniz bir ihtimal kaçma şansı yaratması için tercih edebilirsiniz eğer karşıda 2 ap veya 3 ap varsa pasiflerinden karar vererek saydığım bu 3 itemden 2sinide tercih edebilirsiniz

eğer oyun hala uzuyor ise antik golemin ruhunu satıp duruma göre yukarıda almadığınız itemlerden birini veya

bu itemi tercih edebilirsiniz unutmamanız gereken antik golemin ruhunu satınca tenacity için ninja tabi satıp merkürün adımlarını almanız en iyisi olur

oyun sonunda genel olarak (antik golemi satmadığımızı farz ediceğim) şu buildi yapıyorum

YAPMAMANIZ GEREKEN İTEM SEÇİMİ

ilk olarak bu eşyayı çıkmak gibisinden bir hata sakın yapmayın ap champlar sizi çok kolay bir şekilde öldürür ve takımınıza gerekli faydayı sağlayamazsınız karşıda 5 adc felan olmadığı sürece asla ilk çıkmayın bir çok rammus oyuncusunun pasif için direk bu iteme yöneldiğini görüyorum sakın öyle bir hataya düşmeyin

OFANSİF İTEM ÖNERİLERİ
    eğer sizi göre göre soloya shen malphite pickleniyor ise ve hasarınızın düşük olduğunu düşünüyorsanız defansif ap itemlerini tercih edebilirsiniz

tercih edebilirsiniz eğer rakibin kite yeteneği yüksek değilse yani kolay bir şekilde rakibin taşıyıcılarına aa yapabiliyorsanız

iteminide tercih edebilirsiniz ama genel olarak oyunu bilen bir carry sizin aa yapmanıza bu kadar kolay izin vermez yani bu itemi pek tercih etmiyorum yukarıdaki 3 iteme gelicek olursak abyssal scepter sayesinde hasarın yanına büyü direncide kazanmış oluyoruz ayrıca pasifide midde ap champlar varsa onlara çok yardımcı olabilir
    liandrynin aktifi ve magic penetrationu sizin hasar yeteneğinizi oldukça arttırıyor rylai ise ultiniz ile mükemmel bir sinerji oluşturuyor ve rakibin kaçmasını oldukça zorlaştırıyor

bu eşyaları ezdiğiniz bir maçta eğlenmek için çıkabilirsiniz yoksa saçmalayıp başa baş giden bir maçta solo shen ve mid malphite yoksa çıkmayın

8.JUNGLE ROTASI

ben herzaman counter jungle yeme ihtimaline karşı smitesız red yada blue alıp ardından doğruca diğer buffu smitela almaya gidiyorum sonrasındada ganklara başlıyorum

eğer karşıda shaco lee sin xin zhao nunu gibi kendi bluesunu alıp sizin redinize gelebilecek champlar yok ise şu rotayı kullanıyorum

eğer karşıda yukarıdaki saydığım champlar var ise kendinizi riske atmayın ve redden başlayın eğer karşıda bu champlar yoksa bile ilk gank atmak istediğiniz lane göre bufflardan birisini seçebilirsiniz eğer olurda gank atılabilecek bir lane göremiyorsanız jungleda devam edip ilk gankı 4 levelde atabilirsiniz

9. JUNGLE YARATIKLARI DOĞMA ZAMANLARI VE SMİTE HASARI

jungledaki golem wolf ve wraithler 2.05de çıkıyorlar liste biraz eski ama yararlı olacağını düşündüm

10. GANKLARDA NE YAPMALIYIZ

rammusun jungle dönme hızı ne kadar düşükse gank potansiyelide o kadar yüksek özellikle taunt belli bir seviyeye gelince melee champları blitzin çektiği yol boyunca yürütebiliyorsunuz gank sırasında ilk olarak ward olup olmadığına dikkat edin ve wardın göremediği bölgede bekleyin bu bölge lane'ye olabildiğince yakın olsun eğer q skillinizin süresini yeticeğini düşünürseniz q yeteneğizi o bölgede biraz bekletin ve giriş yapın yada riske atmayıp direk q skilinizi açar açmaz ganka başlayın burada en önemli nokta ganka illa q skiliniz ile girmemeniz gerektiğidir bu linkte dash skillinin hangileri oldukları var peki bu dash skilli neden bizi bu kadar ilgilendiriyor q skillimiz doğru zamanlama ile dash skillerini bozabiliyor örneğin bir aatroxa gank attınız sadece flashla kaçamayacak bir pozisyonda ama q + flash kullanırsa rahatça kurtulabilir tam q skillini kullanırken sizde kendi q skillini kullanırsanız uçamayacak ve sizin için kolay bir kill olacak eğer killden kesinlikle eminsenin sırf bu skilleri bozmak için q açıkken rakibin üstüne flash atabilirsiniz ultiniz her gankta kullanabilirsiniz cdsi çok düşük ve hemen her ganka yetişiyor ayrıca hızlı bir şekilde level atlamaya bakın çünkü e skilliniz level verdikçe süresi artıyor ve açıkçası 1sn taunt ile gank atarsanız takım arkadaşınızda cc yoksa o killi almanız çok zor olacaktır

11. TEAMFIGHT ANINDA NE YAPMALIYIZ

burada rammus çok esnek bir şampiyon özellikle 3sn disable skilli sayesinde çok iyi iş yapıyor burada kimin kasıldığı çok önemli olacak eğer sizin adcniz kasılmış ve supportunuz thresh leona gibi fıghtın arasına giren bir supporta sahipseniz adcnizin üstüne atlayacak assasinlere tauntunuzu kullanın ve adcnizin yardımı ile onu kesin eğer sizin assassin diyebilceğimiz bir championun kasılmışsa karşı adcye onunla beraber girmeye çalışın adcye yürüyünce bir çok ccyi sizi durdurmak amacıyla atıcaklar buda önemli cclerini tank için harcamaları adcnizin fıghtta daha iyi olmasını sağlar bu bile takımınıza oldukça yararlı bir şeydir eğer ki adcye o tauntu atabilirseniz o fıght büyük ihtimalle sizin olacaktır ayrıca w skilliniz thornmailiniz sunfırenız ve ultinizle adcnin işini nerdeyse tek başınıza bitireceksiniz tr serverinde genelde her lane kendi halinde olur ve belli başlı champlar ilah olurken diğerleriyse kendi halinde gezinir örneğin mid lanede rakip khazix kasıldı diyelim botlanede sizin adcniz khazix kadar aşırı kasılmamışda olsa rakibini lanede yendi khazix görevini yapmak için adcnize atlayacak ama tauntunuz sayesinde tüm takımın arasında kalıcak özellikle tr serverinde rammus free elo gibi birşey oluyor bu dengesiz oyun yapısından dolayı sadece rammus oynayarak çok rahat bir şekilde eilnizi kolunuzu sallamadan lig atlayabilirsiniz

12. RAMMUSUN ZORLANDIĞI RAKİPLER

TRUNDLE

trundle ultisi sayesinde kastığımız zırh ve büyü direncini kendine geçiricek ve tüm o zırh yok olucak thornmail randuin ve sunfire çıkmış olduğunuzu varsayarsak w skillini kullandığımızda 18 levelde 424 zırha sahip olacağız buda trundleın bizden 170 zırh çalması anlamına geliyor ki bu 8 saniyeliğine trundleı fazlasıyla tanky yapacaktır oyunu bu itemleri alacak kadar uzatmamaya bakmalısınız late gamedeki fıghtlarda attığı ulti hem sizi mahvedecek hemde trundelı aşırı tanky yapıcak

OLAF

ultisi ile tauntumuzu engelliyor true damage ile topladığımız zırhı hiçe sayıyor wden gelen lifesteal ile yansıttığımız damage büyük ölçüde kapatıyor ayrıca permaslow sayesinde q skilli ile yaklaşmamızı ve kaçmamızı engelliyor şu an pek seçilmese bile gerçekten rammus için büyük bir bela oluyor

w skilli sayesinde armorumuzu kırıyor ve canımıza göre vuruyor jungleı bizden çok daha hızlı temizliyor çok kolay bir şekilde size counter jungle yapabilir aynı şekilde shyvana gibi earlyde hızlı jg temizliyen champlar rammusu çok rahat oyundan düşürebiliyor

ELİSE

rammusun bire birde kaybettiği champlar genel olarak ap ve birazda tanky olan champlar pek fazla mr toplamadığımız için elise topladığı penetration ile bize neredeyse % true dmg vurucak kadar oluyor

bunlar dışında sizi zorlayabilecek champlar hakkında kısaca bahsetmek istiyorum

vayne health %li true damage gerçekten sizi çok zorluyor ayrıca kite potansiyeli çok yüksek ayrıca çoğu vayne oyuncusunun aldığı botrk q açıkken kullanırsa çok yüksek değerlerde ms çalıyor

ahri true damage sahip ve gene yakalamanız çok zor olacak

yorick ghoulları sayesinde q nuzu bozuyor yoricke gank atmanız epey zor olacak

ayrıca buraya yazmadığım true damage sahibi darius ve chogathda epey zorlayıcı olacaktır

13. RAMMUSA KARŞI ZORLANAN RAKİPLER

TRYNDAMERE

melee bir adc sunfire thornmail ikilisini alınca w ye basın ve sye basın kendini öldürecektir ayrıca fıght anında focuslanmak istediği champa tauntunuz sayesinde focuslanamıyacak ve istemese bile size vurup kendini öldürmek zorunda kalıcak

FİORA

yine bir melee adc ultisi dahi on hit olarak işlediği için kendisini öldürmesi için wye basmanız yeterli olacak

MASTER Yİ

reworkten sonra mükemmel bir true damage sahibi ama master yi de bir melee adc ve rammusa karşı sonları diğerleri gibi olacak ayrıca 2 skilimizi meditasyonunu bozuyor

AATROX

özellikle turnuvalarda jungle tanky aatrox bolca picklendi ancak karşınıza gelen aatroxlar adc buildine yakın buildler kullanarak kendi sonlarını hazırlayacaklar hasarının çoğu aalarından gelen aatrox skilleri ile harcadığı canıda toplayamayacak ve sonları her zaman ki melee adcler gibi olacak ama tanky olarak kasılırsada damage olarak ondan daha üstün geleceğinizi düşünüyorum trde tanky aatrox oynayanını görmedim daha ayrıca belirttiğim gibi q skillini bozabiliyorsunuz ve bu aatroxu kaçış mekanizması olmadan ortada bırakıyor

KATARİNA

iki skillimiz ultisini bozuyor no cc bir champ olduğu için hextexh yada rylai çıkana kadar ward atmaz veya takım arkadaşı ona yaklaşmazsa elinizden pek kurtulamaz

rehberi epeycene elden geçirdim ilk yaptığımda eksik hissettiğim bölümleri ekledim ayrıca eskiden rehberin sonunda bulunan bölümde şurada bir yerde kıvrılsın :D

rehberim burada bitiyor eğer şurası eksik olmuş şunları ekle gibisinden önerileriniz varsa yapabilirsiniz elimden geldiği kadar eklemeye çalışacağım baştada dediğim gibi iyi veya kötü her türlü eleştiriye açığım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hepinet -- 13 Eylül 2013; 16:32:01 >

• q top olur döner
    w zırh verir
    e adama küfreder adam ona saldırır
    r tesla deprem makinesi açar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seras Victoria

q top olur döner
    w zırh verir
    e adama küfreder adam ona saldırır
    r tesla deprem makinesi açar

sıktı
  • Respawn time 2:05 olmadımı wolf wraith vs için
  • tamda rammusa sarmıştım denicem bunuda

oyyşşşş bimbaşı olmuşum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alyseiass -- 28 Ağustos 2013; 16:54:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IcyTea Lemon

Respawn time 2:05 olmadımı wolf wraith vs için

alt tarafa not olarak düşmüştüm buna benzer güncel bir resim bulamadım bununda yeni jungle oyuncuları için iyi olacağını düşünmüştüm
  • kucuk capli birt hort olsun teamfight ve gank sirasinda yapilmasi gerekenleri de ekliyecegim bugun ayrica sen ugras didin rehber hazirla gele gele bu kadar mesaj gelsin insana ne cok koyuyor suraya qq konusu acsam en az 2 sayfa dolacak ama forumun celincirlerinin boyle yararli konulara ihtiyaci hic yok anlasilan bilgisayara geclnce rehberin son bolumunude ekliyip tamamlicam belki forumdan olmayan biri rammus rehberi yazinca bulurda isine yarar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rehber çok güzel olmuş ama solo top rammus için ne düşünüyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: narrator12

Rehber çok güzel olmuş ama solo top rammus için ne düşünüyorsun

lane rammus pek tercih etmem açıkçası solotopda kullanılırsa range harras skilli bulunmamakta kendi kulesine yakın olarak farm yapabilir ama epey zorlanır biraz ap ile damage eksiğini kapatırsın ama earlyde çok zorlanırsın karşına melee champlar gelirse kulene biraz yakın oynayarak çok rahat kule altına çekebilirsin onun dışında çok rahat bir şekilde counterlanabilir ap rammusun güçlü olduğunu düşünüyorum ama lanede kasılması zor ve jungle içinde pek uygun olmuyor ap kasmak lane gitmek isteniyorsa support oynanabilir eğer illa solo istiyorsa karşında counterı olduğun champlara karşı kule altına yakın bir oyun ile oynayabilirsin uygun poziysonda taunt ile kule altına çekersin felan ama pek önermiyorum solo rammus bu arada rehber güncellenmiştir

• emeğe saygı güzel rehber olmuş
  • Rammus oynayan biri olarak beğendim
  • Jungle rammus oynarken oyunu ortalama bilen biri ile rahat takım carrylenebilir 8 maç ard arda kazanmıştım rammusla
  • Bence low elo da gayet maç taşıtır. Hatta elohellden bile çıkarır Rammus. Rehber de gayet güzel olmuş eline sağlık.
  • Rammus için tauntu çok kısa ve etkisiz, ayrıca jungleda creepleri çok zor ve yavaş kestiğini düşünüyorum. Ayrıca Q skili çok mana yiyor. Ben bi asırlık sopa falan düşünmüştüm bir gün deniycem. Dediğim açıkları kapatıcak bir build öneren varsa çok memnun olurum. Bu arada ellerinize sağlık güzel rehber

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoobDanger

Rammus için tauntu çok kısa ve etkisiz, ayrıca jungleda creepleri çok zor ve yavaş kestiğini düşünüyorum. Ayrıca Q skili çok mana yiyor. Ben bi asırlık sopa falan düşünmüştüm bir gün deniycem. Dediğim açıkları kapatıcak bir build öneren varsa çok memnun olurum. Bu arada ellerinize sağlık güzel rehber

biraz hort olmuş konuyu s3de açmıştım taunt düştükden sonra karşısı 5 ad ve aaya bağımlı değilse tercih etmiyorum yeni antik golemle beraber hiç denemedim daha. çoğu zaman seçebileceğim bir rakip gelmiyor özellikle midde apclerin eskisine nazaran daha fazla picklenmesi rammusu çok etkiledi

• quote:

Orijinalden alıntı: hepinet

quote:

Rammus için tauntu çok kısa ve etkisiz, ayrıca jungleda creepleri çok zor ve yavaş kestiğini düşünüyorum. Ayrıca Q skili çok mana yiyor. Ben bi asırlık sopa falan düşünmüştüm bir gün deniycem. Dediğim açıkları kapatıcak bir build öneren varsa çok memnun olurum. Bu arada ellerinize sağlık güzel rehber

biraz hort olmuş konuyu s3de açmıştım taunt düştükden sonra karşısı 5 ad ve aaya bağımlı değilse tercih etmiyorum yeni antik golemle beraber hiç denemedim daha. çoğu zaman seçebileceğim bir rakip gelmiyor özellikle midde apclerin eskisine nazaran daha fazla picklenmesi rammusu çok etkiledi

benim 5 maçımdan 3ü 2si rammus ile ve bence dediklerinizin aksine hala fazlasıyla iyi bir jungler ve karşı takımda 3 ap olmadıgı sürece yeterince etkili bir Mage Tank
    ve ımmm item dizilimi yanlış olmuş latede rammusa kule ve diğer etmenlerden dolayı zhonya - rabadon'dan biri cıkılmalı e taunt süreside adlere karşı yeterince iyi eğer daha fazla artarsazaten adc - ad ler kendilerini keserler w + e ile ..

• quote:

Orijinalden alıntı: ByHsyN34

quote:

Orijinalden alıntı: hepinet

quote:

benim 5 maçımdan 3ü 2si rammus ile ve bence dediklerinizin aksine hala fazlasıyla iyi bir jungler ve karşı takımda 3 ap olmadıgı sürece yeterince etkili bir Mage Tank
    ve ımmm item dizilimi yanlış olmuş latede rammusa kule ve diğer etmenlerden dolayı zhonya - rabadon'dan biri cıkılmalı e taunt süreside adlere karşı yeterince iyi eğer daha fazla artarsazaten adc - ad ler kendilerini keserler w + e ile ..

eskiden 3 sn idi şu an 2.25e düştü bence bu öldürmeye yeterince yetti ayrıca midde orianna ziggs gibi apcleri yakalaması çok zor. rabadon zhonya felan hiç denemedim çok pahalı eşyalar illa ap lazım diyorsan liandry ve rylai çok daha etkili olur zaten full build olmasıda çok zor bir şampiyon özellikle earlyde güçlü junglelar çok rahat oyunun dışına yitebiliyor rammusu rabadon zhonya alın diyebileceğim zaman büyük ihtimalle gelmiyecek bu sebepten şuan pekte güçlü değil gibi. bu arada rehberdeki resimler felan hep mahvolmuşlar nasıl oldu anlamadım

• Güzel olmuş rehber, freelerdeymiş denerim bu hafta
  • Eline saglik guzel rehber fakat suanki metada yok -,- her oyun 2-3 apc bol cc ve hepsi mobil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler konuyu hortlattın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hide on Tod -- 16 Temmuz 2014; 1:21:22 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.