Şimdi Ara

Ramdisk tecrube eden varmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba yeni nesil anakartlarda Ramdisk denen bir teknoloji var kart özelliklerinde iyi bir teknolojiye benziyor ama stabilmidir yoksa henüz çok taze oturmamış bir teknoloji midir nekadar far elde edebiliriz o fark sıradan kullanıcıların anlayabileceği kadar hıza ulaştırır mı tecrube edenler izlenimlerini paylaşırsa memnun olurum şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ramdisk yeni bir şey değil.Yanılmıyorsam MS-DOS veya daha öncesinden beri var...

Bunun için bolca ram'e ihtiyacın var tabi.

Teoride her şey ramden çalıştırılabilir...
  • Bazı anakartlarda bahsediyorlar bazılarında yok bu farklıbirşey galiba

• webmaster53 kullanıcısına yanıt
    kullanacağın alanı işletim sistemini falan detaylı belirtirsen daha iyi yardımcı olunabilir

örneğin win 7 kullanıyorsan battfiled 4 ve watch dogs için 200 mb ram disk yapıp buraya sanal bellek atamak beklenmeyecek kadar fark oluştururyor
  • Ramdisk yazılımsal bir şey,anakartla ilgisi yok...

IMDISK gibi ücretsiz programları indirip kurabilirsin.

Ram'inin seçtiğin bir kadarını ayırıyorsun ve o kısım aynen bir harddisk gibi görünüyor windows explorer'da.

Buranın sürücü harfi var aynen harddisk gibi ne istersen kurar çalıştırısın.

Tehlikeli tarafı sonuçta buradaki her şey ram'den çalışor.Dolayısıyla işin bittiğinde buradaki her şeyin bir imajını normal harddiske almalısın.Bunu da ramdisk programları genelde yapıyor.

En iyisi deneme yanılma ile kendinin bulma.Ne kadar ram o kadar kullanım...

İstersen 20 GB oyunu veya programı ramdiske kurabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webmaster53

Merhaba yeni nesil anakartlarda Ramdisk denen bir teknoloji var kart özelliklerinde iyi bir teknolojiye benziyor ama stabilmidir yoksa henüz çok taze oturmamış bir teknoloji midir nekadar far elde edebiliriz o fark sıradan kullanıcıların anlayabileceği kadar hıza ulaştırır mı tecrube edenler izlenimlerini paylaşırsa memnun olurum şimdiden teşekkür ederim.

RAMDISk yani belleğin bir kısmının disk gibi kullanılabilmesi olayı DOS ile kullanılan SMARTDRV.SYS zamanından beri var.

Ancak ne kadar fayda sağlayacağı kullanıma kalmış. Yani işin uygunluğuna.

Ancak bellek azsa (en az 16 GB derim, 16 için 4-8 GB, 8 GB için 1-2 GB uygundur) bu iş faydadan çok zarar verir. Ramdisk kullanılınca kalan bellek azsa windows takas belleği (swap) kullanmaya başlar ve perf çöker.

Ben 16 GB ile video edit yaparken 4-8 GB ramdiskle çalışıyorum. Çok etkisi oluyor.

• Ben onu sistemi hızlandırmak için normal hdd ler den ayrılıyor diye biliyordum bu yeni nesil anakartlarda bahsi geçince dedim berhalde yeni birşey ve a tığıma uydu hoş ssd de var elimde ama eden daha hızlı olmasınki diye düşünerekten açtım konuyu birde msi nin sitesinde 35$ karşılığında sınırsız ramdisk diye bir ibarenin olması dahada şaşırttı beni nasıl oluyor anlamadım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu telefonu kullanan varmı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aslinda bu uygulama ve serverlari hizlandirmak icin kullanilan bir teknoloji, oyun performansina etkisi minimal olur .
    Swap disk ya da ram disk gibi teknolojiler cok eski bilgilsayar teknolojileri, anakartin desteklemesi gibi bir durum yok zira olay yazilimin ve isletim sisteminin kisitlamalarina bakiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.