Şimdi Ara

RAMAZAN DAVULCUSU KAPIYA DAYANDI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bahşiş almak için kapıya dayandı ama açmadım.
    Bir ara kaynana 1 lira ile kapıya doğru yöneldi de onu da engelledim.

• Çok inatçı yav bunlar , 64 kere zili çaldılar.
  • aynen bende açmadım. Kapıya gittim açıp kovalayacaktım delikten baktım adam baya iriydi. Açmadım...
  • bizimde kapıyı 3 gündür çalıyorlar açmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Bahşiş almak için kapıya dayandı ama açmadım.

neden peki ? seni tanıyorum aklı başında bi kişisindir niye böyle bir hareket yapma gereği duydunki
  • Babam yüzlerine kapıyı kapıdığından beri gelmediler. Gelirse ben açıcam "Ailecek ateistiz" dicem
  • Müzik son ses , kim duyar davulcuyu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İCRA KAPIYA DAYANDI
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: vector x-31

quote:

neden peki ? seni tanıyorum aklı başında bi kişisindir niye böyle bir hareket yapma gereği duydunki

Çünkü adamlar artık bu işi ticarete dönüştürme çabasında burda da davulcu var dengesiz dengesiz vuruyor davula ne bir ritim ne bir mani zaten onunla uyanmıyorum yaptığı da çok rahatsız edici saf gürültü çıkarıyor davul çalmıyor ondan sonra kapıya gelirse bende ona hiç birşey vermem.

• Birdaha gelirse mosin-nagantla davulunu vur. [NOT=Bilmeyenler icin mosin-nagant 2.dunya savasinda ruslarin kullandigi tufektir.5 mermi alir,7x92mm capinda mermiler..]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizimkiler öyle değil.Zillere basıyorlar ve davulu çalıyorlar biri de davulcu geldi diye bağırıyor parayı atan atıyor ben 1 lira attım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AndroiD29

Birdaha gelirse mosin-nagantla davulunu vur. [NOT=Bilmeyenler icin mosin-nagant 2.dunya savasinda ruslarin kullandigi tufektir.5 mermi alir,7x92mm capinda mermiler..]

RAMAZAN DAVULCUSU KAPIYA DAYANDI
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAViA

quote:

quote:

Çünkü adamlar artık bu işi ticarete dönüştürme çabasında burda da davulcu var dengesiz dengesiz vuruyor davula ne bir ritim ne bir mani zaten onunla uyanmıyorum yaptığı da çok rahatsız edici saf gürültü çıkarıyor davul çalmıyor ondan sonra kapıya gelirse bende ona hiç birşey vermem.

iyide geldiği zaman adamı uyarırsın bak hemşerim böyle böyle yapıyorsun olmuyor

birde zırt pırt gelene para verilmez tabi benim bildiğim bi ramazanın 15 gibi gelinir birde bayramda gelinirdi

şimdikilere bakıyorum 3 günde bir kapıdalar işte onlara açmasanız hak veririm yoksa diğer taraftan bu işi

hakkıyla yapan adamın günahı ne

• Vermezsiniz olur biter ya da kapıyı açar vermeyeceğinizi dile getirirsiniz. Neyin tribini, kime yapıyorsunuz anlamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: xceza94

Babam yüzlerine kapıyı kapıdığından beri gelmediler. Gelirse ben açıcam "Ailecek ateistiz" dicem

kardeş ateist olmakla ne alakası var ona bakarsan bende ramazanda içiyorum

ama kapıya gelen ramazan davulcusunada üç beş bişeyler veriyorum adamın suratına kapıyı

kapatmak bize yakışmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

Vermezsiniz olur biter ya da kapıyı açar vermeyeceğinizi dile getirirsiniz. Neyin tribini, kime yapıyorsunuz anlamıyorum

Bohşiş bohşiş diye davul çalsın kafa ütülesin sonra.Kavga çıksın.Açmayın beyler kapıyı mapıyı.
  • Babam hiç param yok demişti bi keresinde dünyanın en kötü bahanesi sanırım
  • quote:

Babam yüzlerine kapıyı kapıdığından beri gelmediler. Gelirse ben açıcam "Ailecek ateistiz" dicem

onu ben de düşündüm bir ara ciddi ciddiyahu ben kendi alarmımı kurup kalkıyorum zaten,davulcuya ihtiyacım yok yani.olur da bu geleneği sürdürmek isteyen olur(ki bence olay gelenekten çıktı artık,benden sizden zengin dilencinin teki davulu kapıyor bir yerden ona vuruyor) para verir anlarım.

fakat 2-3 günde bir gelmek nedir yahu?yüzsüzlük resmen.gönlünden para vermek kopan adam vermek istemez vallahi.

• Benim bildiğim davulcu 30 gün çalar sonra bayramda gelir bahşişini alır.Nerden çıktı ramazanın yarısında gelmek
  • quote:

quote:

kardeş ateist olmakla ne alakası var ona bakarsan bende ramazanda içiyorum

ama kapıya gelen ramazan davulcusunada üç beş bişeyler veriyorum adamın suratına kapıyı

kapatmak bize yakışmaz

@ballrry
    Gereken cevabı vermiş bence

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CAViA

quote:

quote:

iyide geldiği zaman adamı uyarırsın bak hemşerim böyle böyle yapıyorsun olmuyor

birde zırt pırt gelene para verilmez tabi benim bildiğim bi ramazanın 15 gibi gelinir birde bayramda gelinirdi

şimdikilere bakıyorum 3 günde bir kapıdalar işte onlara açmasanız hak veririm yoksa diğer taraftan bu işi

hakkıyla yapan adamın günahı ne

2 dk olmadı dediğin lafı ablam dedi davulcuya yok kafa şişiriyosunuz belgeniz varmı sizin vsvs. adam belgeyi getirdi parayı almadı özür diledi bide üstelik, ağzım açık kaldı sonra götürdük verdik paraya haklarıdır gelenek sonuçta demeyin öyle ekmek parasında sonuçta onlarda ayıp ettik vallahi 3 kuruş için

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.