Şimdi Ara

Ram taktık ancak pc sürekli resetliyor???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir arkadaşımın eski PIII sistemine 128 mb 133mhz sd ram daha taktık ancak pc sürekli masaüstüne gelmeden kendini resetliyor ve bir türlü buna çözüm bulamıyoruz. Ne yapmalıyız?
    Pc hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse;

Xp pro. kurulu.

PIII 800mhz

via chip anakart var

3 adet sd ram yuvası var.

Daha önce 2 adet 128 mb 133 mhz sd ram takılıydı ve 256 mb olarak sorunsuz çalışıyordu.

Bir 128 lik ram daha taktık ama 3. ramde sorun çıkmaya başladı.

Ram ler 8 chipli, 16 chip lileri hiç görmedi biosta.

3. ram slotuna doğrudan 256mb ram takınca da onu 128mb görüp yine resetledi.

Yani biz bu pc yi 384 mb ram olarak sorunsuz nasıl çalıştırabiliriz?

Bios ile ilgili bir sorun olabilir mi? Yoksa anakart 3. rami kaldırmıyor mu?

Lütfen bu işten anlayan arkadaşlar yardım etsin..

• ramlarin markaları aynı mı? muhtemelen anakartın tek ram slotunda desteklediği mb farklıdır 64mb tak 3 slota çalışır
  • ram ler farklı markalarda ama bu o kadar önemli midir?
    tek ram slot desteği 128mb. ama 3 tane takınca sorun çıkıyor. yoksa birinci ve üçüncü slotlara takıp 2. slotu boş bırakınca da çalışıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 7 Eylül 2008; 23:14:50 >
  • yok mu yardım edecek biri?
  • Bende de eskiden p3 667 vardı ve via anakart vardı her nekadar kitapçığında 384 mb falan destekli yazsa da anakartın en fazla 320 görüyor ve benimki artık onu da görmemeye başladı ben de yeniledim

bi de anakartın kalitesizliğinden kaynaklanıyor sen heralde 384 mb ram yapamican
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmet mundar

Bende de eskiden p3 667 vardı ve via anakart vardı her nekadar kitapçığında 384 mb falan destekli yazsa da anakartın en fazla 320 görüyor ve benimki artık onu da görmemeye başladı ben de yeniledim

bi de anakartın kalitesizliğinden kaynaklanıyor sen heralde 384 mb ram yapamican

Arkadaşta 384 görüyor ama masaüstüne gelmeden resetliyor. Önce 256 aldık, olmadı 128 ile değiştirdik, o da olmuyor.. boşa mı para verdik ya... :( 384 olsa iyi olacaktı..
  • up???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bios güncellemeyi dene.
  • quote:

Orjinalden alıntı: legaLAlien

Bios güncellemeyi dene.

Anakart eski epey, bios güncelleme yapılabileceğini sanmıyorum ama via nın 4in1 isimli sürücülerini çekip kurdum, chipset driver olarak geçiyor.
  • anakart 133 mhz destekliyorsa görmesi lazım ama aldığınız ram double side değilse yarısını ondan görmüyor olabilir istrseniz başka bir model double side ramle deneyin yada deneme yanılma yöntemiyle önce biri sonra diğeri 2 si birlikte şeklinde kombinasonlarla takıp açmayı deniyin pc yi olmazsa ya ram bozuktur ya da anakartınızımaldığınız rame tam olarak desteği olmayabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: ABUX

anakart 133 mhz destekliyorsa görmesi lazım ama aldığınız ram double side değilse yarısını ondan görmüyor olabilir istrseniz başka bir model double side ramle deneyin yada deneme yanılma yöntemiyle önce biri sonra diğeri 2 si birlikte şeklinde kombinasonlarla takıp açmayı deniyin pc yi olmazsa ya ram bozuktur ya da anakartınızımaldığınız rame tam olarak desteği olmayabilir

256mb olan ram double side idi ve 16 chip li idi ve onu 128mb olarak gördü ve resetledi sürekli.
    Biz de 8 chipli tek taraflı 128 lik ram takıp denedik ve yine resetliyor.
    Diğer 2 ram tek taraflı ve onlar da 128 lik olduğu halde sorun çıkarmadan çalışıyorlar.
    Yerlerini değiştirip denediğimizde sorun çıkmıyor ama 3 slot da dolu olduğunda resetliyor.
    Tek başına 256 lık ram taktığımızda onu 128 görüyor ve resetliyor, yani 128deb fazlasını görmüyor pc..

• ilginç yaakardeşimin odasındada var ondada 1 tane 128 iki tane 64 takılı bazen 128 olarak çalışıyor bazende 196 gerçi reset atmıyor pc ama sizinki neden böyle anlamadım büyük olasılıkla uyumsuzluk var gibi ama isterseniz bir teknik servise gösterin aleti
  • Mhz leri farklıysa PC reset atar.
  • 3 slot aynı anda öyle sorunlar cıkarır 2 slot kullanıcaksınız mecburen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.