Şimdi Ara

RAM taktığımda PC açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün gece PC bir anda donmuştu(tümüyle, fare vs dahil.), geç vakit olduğu için kapattım yattım, bugün geldiğimde güç tuşuna basınca PC'ye 5-10 sn. kadar güç gelip fanlar dönüyordu ama sonra aniden gidip tekrar güç geliyordu ve bu döngü sürekli tekrarlanıyordu. Önce PSU'dan şüphelendim ve PSU söktüm başka PSU taktım. Sadece anakarta bağlıydı yeni taktığım ve sıkıntı olmadan çalıştı. Eskisini de öyle denemeye karar verdim o da çalıştı, ekran kartını herşeyi denemiştim RAM'leri en sona bıraktım. Sadede gelirsem;

6 GB' RAM ile PC çalışıyordu önceden sıkıntı yoktu.

1 ve 3. slotta 2x2 RAM'ler ile PC açılıyor

2 ve 4. slotta 1x1 leri taktığımda açılmıyor

Yine 2 veya 4'e sadece birini taksam da açılmıyor.

Yine 2. slota 1x1'lerden farklı HyperX RAM taktım, o zaman da açmadı, yani sıkıntı RAM'de de değil gibi

2 veya 4. slota 2x2 takarsam yine çalışıyor, yani slotta da sıkıntı yok sanırım. Şimdi benim anlamadığım daha düne kadar çalışan bu RAM'ler neden böyle yapıyor, PSU'nun güç beslemesi mi yetmiyor.

Bu arada sistemim

CPU: E8400 C2D
    GPU: GTX 260
    ANAKART: P35 S3G
    PSU: 500 W

• aynı sorun bendede var bazen ekran açılmıyor anakartta kırmızı ışık yanıyo. ramlerin yerini değiştiriyorum farklı kombinasyonlarla 4 slota 2x2gb ram takıyorum kafasına göre açılıp açılmıyor. artık kombinasyonda kalmadı yani eski halde taktığım şekilde taksamda açılmıyo artık ilginç baya
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardacan100

aynı sorun bendede var bazen ekran açılmıyor anakartta kırmızı ışık yanıyo. ramlerin yerini değiştiriyorum farklı kombinasyonlarla 4 slota 2x2gb ram takıyorum kafasına göre açılıp açılmıyor. artık kombinasyonda kalmadı yani eski halde taktığım şekilde taksamda açılmıyo artık ilginç baya

İnternet de sıkıntı yaratmaya başladı şimdi, kablosuz alıcı ile bağlanıyorum. Bir sapıttı pir sapıttı alet.
  • 2lik ramleri 2 ve 4e, 1lik ramleri de 1 ve 3 e takınca çalışması lazım. slotlardan 2-4 ve 1-3 paralel bağlıdır. dolayısıyla onlara eşdeğer ramler takman gerekir
  • ramlerin MHz ini yazarsan tam olarak belki daha rahat yardım edebiliriz
  • mhz ler nedir ?
  • mhzleri bildirirsen yardım edebiliriz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • artık kombinasyonda kalmadı yani...

Orijinalden alıntı: kucukcuce

2lik ramleri 2 ve 4e, 1lik ramleri de 1 ve 3 e takınca çalışması lazım. slotlardan 2-4 ve 1-3 paralel bağlıdır. dolayısıyla onlara eşdeğer ramler takman gerekir

Teşekkür ederim ama dediklerinizi biliyorum, ayrıca 1x1'leri 1 ve 3'te çalıştırmak performans kaybına neden olmayacak mı? Zaten RAM'ler "dual" bağlıydı çok güzel çalışıyordu. Onu da denedim sanırım ama net hatırlamıyorum tekrar denerim sizin için.

Frekanslara gelirsek

1x1'ler

OCZ OCZ2VU8002GK DDR2 PC2-6400 800MHz 2GB (2x1024)

Diğerleri ise 2x2 olanlar 400 gösteriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uluç. -- 26 Kasım 2014; 20:57:50 >

• Ramlerin tam modelleri onemli... biri vista upgrade biri baska bir cesit ram ise timing cakismasi yasaniyor olabilir. voltaj farkli olabilir. kombinasyon cok... bu yuzden sadece resimle degilde urunlerin ne olduklari onemli.
  • Akşam eve geçince bulup yazarım, teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar aldigim urun bu.TEk slotta 2gb ram var.4gb yukseltmek istedim.
    Ancak 2 farkli yerden 4 gb ram denedim.ancak bilgisayarim acilmadi.
    Yardimci olurmusunuz?

http://www.hepsiburada.com/lenovo-g5030-intel-pentium-n3540-2-16ghz-2gb-500gb-15-6-tasinabilir-bilgisayar-80g001xbtx-p-BD601486

Ram
    http://www.hepsiburada.com/kingston-4gb-1333mhz-ddr3-notebook-ram-kvr13s9s8-4-p-BD304100

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stoploss30 -- 16 Temmuz 2015; 15:56:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.