Şimdi Ara

Ram sorunu .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkdaşlar ram takılıyken reset atıyor pc ama ram leri çıkarınca çalışıyor sizce sorun ne olabilir ?

• ram takili iken nasil reset atiyor ramleri cikarinca nasil calisiyor? buna bir aciklama getirin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Din Djarin

ram takili iken nasil reset atiyor ramleri cikarinca nasil calisiyor? buna bir aciklama getirin..
    çalışıyor dedigim görüntü vs yok tabi .Fanlardan anlıyorum sürekli başdan çalışıyor pc. ramleri çıkarınca reset olayı kalkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pasha_Kadir -- 11 Kasım 2012; 21:02:56 >
  • Kaç slot var kaç ram takıyorsunuz uyumlu mu ramler detay vermeniz gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: f-a-t-i-h

Kaç slot var kaç ram takıyorsunuz uyumlu mu ramler detay vermeniz gerekiyor.
    çift slot var ramlar ddr2 . Arkdaşımın bilgisayarı bana getirdi çözemedim sanki power supply besliyemiyor gibi ram takınca anlamadım gitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pasha_Kadir

çift slot var ramlar ddr2 . Arkdaşımın bilgisayarı bana getirdi çözemedim sanki power supply besliyemiyor gibi ram takınca anlamadım gitti.

Alıntıları Göster
    keşke sorunu daha net ayrıntılı bir şekilde yazsanız da yardım edebilsek;

ram elinizde 2 tane ise birini takın sadece yine resetlerse diğer rami tek takın yine resetlerse taktığınız ram slotlarını değiştirin, yine de reset oluyorsa anakart hangi ram i destekliyorsa ona göre yeni bir ram bulup denemeye çalışın..
  • quote:

ram üzerindeki bellek ünitelerinden biri bozulmuş ve oraya veri gönderilince işlemci veriyi kaybettiği için yeniden denemek için bilgisayarı yeniden başlatıyor.

psu ile uzaktan yakından alakası yok

Saygılar kolay gelsin
  • Remler kaç mb ya da gb çalışma frekansları farklı ise sorun olabilir marka farklılığı dahi sorun olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkismail

quote:

ram üzerindeki bellek ünitelerinden biri bozulmuş ve oraya veri gönderilince işlemci veriyi kaybettiği için yeniden denemek için bilgisayarı yeniden başlatıyor.

psu ile uzaktan yakından alakası yok

Saygılar kolay gelsin

Alıntıları Göster
    iki yuvayada ayrı ayrı ram takıp denedim hiç birinde çalışmadı .

• quote:

iki yuvayada ayrı ayrı ram takıp denedim hiç birinde çalışmadı .

Alıntıları Göster
    ddr2 800 1 gb adata markası birinde 1gx8 yazıyo digerinde ise 2gx16 yazıyor .
  • quote:

ddr2 800 1 gb adata markası birinde 1gx8 yazıyo digerinde ise 2gx16 yazıyor .

Alıntıları Göster
    ramleri deneyebileceğin başka bir bilgisayar var sa dene ?? çalıştılarından emin ol...
  • quote:

ramleri deneyebileceğin başka bir bilgisayar var sa dene ?? çalıştılarından emin ol...

Alıntıları Göster
    ramler sağlam ve ram takınca reset atmaya devam ediyorsa kuzey köprünün değişmesi gerekebilir. sağlam bir elektronikçi lazım olabilir Kolay gelsin geçmiş olsun
  • quote:

Alıntıları Göster
    ramleri cikardiginizda ses geliyor mu anakarttan? dit dit dit diye otmesi lazim.
  • quote:

Alıntıları Göster
    benim kasa ya uymuyo geldiginde çalışıyordu masaüstü filan geliyordu içi toz doluydu hava ile dikkatlice temizledim . açma ve reset butonlarının anakartın üzerindeki girişlerini çıkarıp takdım bunların yer degişmesinden olabilirmi ?
  • quote:

benim kasa ya uymuyo geldiginde çalışıyordu masaüstü filan geliyordu içi toz doluydu hava ile dikkatlice temizledim . açma ve reset butonlarının anakartın üzerindeki girişlerini çıkarıp takdım bunların yer degişmesinden olabilirmi ?

ha şöle biraz ayrıntı ver be kardeşiim. işlemci fanını oturtamamış olabilirmisin temizledikten sonra....

hatta %90 sorunun bu dikkatlice incele bi
  • quote:

quote:

ha şöle biraz ayrıntı ver be kardeşiim. işlemci fanını oturtamamış olabilirmisin temizledikten sonra....

hatta %90 sorunun bu dikkatlice incele bi

Alıntıları Göster
    işlemci fanını sökmedim macun yok sıkıntı olmasın diye üsten bi temizledim . işlemciden olsa ram siz çalışıncada kapanır .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pasha_Kadir -- 11 Kasım 2012; 21:39:03 >

• quote:

işlemci fanını sökmedim macun yok sıkıntı olmasın diye üsten bi temizledim . işlemciden olsa ram siz çalışıncada kapanır .

Alıntıları Göster
    arkadasim sen su ramlerini cikardiginda sinyal aliyor musun onu soyle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Din Djarin

arkadasim sen su ramlerini cikardiginda sinyal aliyor musun onu soyle...

Alıntıları Göster
    ram siz çalıştırınca ses geliyor .
  • quote:

ram siz çalıştırınca ses geliyor .

Alıntıları Göster
    o zaman oncelikle biosunu sifirla da ayarlar kendine gelsin.
  • quote:

doru dedin :)

ramleri tek takmış mıydın?

iyice oturttugundan emin misin?
    tırnaklar tam otursun böle nazikçe deil yönünü belirle bi iyice bastır klipsler tutuncaya dek
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.