Bildirim
Ram sorunu .
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
ram takili iken nasil reset atiyor ramleri cikarinca nasil calisiyor? buna bir aciklama getirin.. -
çalışıyor dedigim görüntü vs yok tabi .Fanlardan anlıyorum sürekli başdan çalışıyor pc. ramleri çıkarınca reset olayı kalkıyor.quote:
Orijinalden alıntı: Din Djarin
ram takili iken nasil reset atiyor ramleri cikarinca nasil calisiyor? buna bir aciklama getirin..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pasha_Kadir -- 11 Kasım 2012; 21:02:56 > -
Kaç slot var kaç ram takıyorsunuz uyumlu mu ramler detay vermeniz gerekiyor. -
çift slot var ramlar ddr2 . Arkdaşımın bilgisayarı bana getirdi çözemedim sanki power supply besliyemiyor gibi ram takınca anlamadım gitti.quote:
Orijinalden alıntı: f-a-t-i-h
Kaç slot var kaç ram takıyorsunuz uyumlu mu ramler detay vermeniz gerekiyor. -
keşke sorunu daha net ayrıntılı bir şekilde yazsanız da yardım edebilsek;quote:
Orijinalden alıntı: Pasha_Kadir
çift slot var ramlar ddr2 . Arkdaşımın bilgisayarı bana getirdi çözemedim sanki power supply besliyemiyor gibi ram takınca anlamadım gitti.
Alıntıları Göster
ram elinizde 2 tane ise birini takın sadece yine resetlerse diğer rami tek takın yine resetlerse taktığınız ram slotlarını değiştirin, yine de reset oluyorsa anakart hangi ram i destekliyorsa ona göre yeni bir ram bulup denemeye çalışın.. -
quote:
çift slot var ramlar ddr2 . Arkdaşımın bilgisayarı bana getirdi çözemedim sanki power supply besliyemiyor gibi ram takınca anlamadım gitti.
ram üzerindeki bellek ünitelerinden biri bozulmuş ve oraya veri gönderilince işlemci veriyi kaybettiği için yeniden denemek için bilgisayarı yeniden başlatıyor.
psu ile uzaktan yakından alakası yok
Saygılar kolay gelsin -
Remler kaç mb ya da gb çalışma frekansları farklı ise sorun olabilir marka farklılığı dahi sorun olabilir... -
iki yuvayada ayrı ayrı ram takıp denedim hiç birinde çalışmadı .quote:
Orijinalden alıntı: turkismailquote:
ram üzerindeki bellek ünitelerinden biri bozulmuş ve oraya veri gönderilince işlemci veriyi kaybettiği için yeniden denemek için bilgisayarı yeniden başlatıyor.
psu ile uzaktan yakından alakası yok
Saygılar kolay gelsin
Alıntıları Göster
-
ddr2 800 1 gb adata markası birinde 1gx8 yazıyo digerinde ise 2gx16 yazıyor .quote:
iki yuvayada ayrı ayrı ram takıp denedim hiç birinde çalışmadı .
Alıntıları Göster -
ramleri deneyebileceğin başka bir bilgisayar var sa dene ?? çalıştılarından emin ol...quote:
ddr2 800 1 gb adata markası birinde 1gx8 yazıyo digerinde ise 2gx16 yazıyor .
Alıntıları Göster -
ramler sağlam ve ram takınca reset atmaya devam ediyorsa kuzey köprünün değişmesi gerekebilir. sağlam bir elektronikçi lazım olabilir Kolay gelsin geçmiş olsunquote:
Orijinalden alıntı: turkismail
ramleri deneyebileceğin başka bir bilgisayar var sa dene ?? çalıştılarından emin ol...
Alıntıları Göster -
ramleri cikardiginizda ses geliyor mu anakarttan? dit dit dit diye otmesi lazim.quote:
ramleri deneyebileceğin başka bir bilgisayar var sa dene ?? çalıştılarından emin ol...
Alıntıları Göster -
benim kasa ya uymuyo geldiginde çalışıyordu masaüstü filan geliyordu içi toz doluydu hava ile dikkatlice temizledim . açma ve reset butonlarının anakartın üzerindeki girişlerini çıkarıp takdım bunların yer degişmesinden olabilirmi ?quote:
Alıntıları Göster -
quote:
benim kasa ya uymuyo geldiginde çalışıyordu masaüstü filan geliyordu içi toz doluydu hava ile dikkatlice temizledim . açma ve reset butonlarının anakartın üzerindeki girişlerini çıkarıp takdım bunların yer degişmesinden olabilirmi ?
ha şöle biraz ayrıntı ver be kardeşiim. işlemci fanını oturtamamış olabilirmisin temizledikten sonra....
hatta %90 sorunun bu dikkatlice incele bi -
işlemci fanını sökmedim macun yok sıkıntı olmasın diye üsten bi temizledim . işlemciden olsa ram siz çalışıncada kapanır .quote:
Orijinalden alıntı: turkismailquote:
benim kasa ya uymuyo geldiginde çalışıyordu masaüstü filan geliyordu içi toz doluydu hava ile dikkatlice temizledim . açma ve reset butonlarının anakartın üzerindeki girişlerini çıkarıp takdım bunların yer degişmesinden olabilirmi ?
ha şöle biraz ayrıntı ver be kardeşiim. işlemci fanını oturtamamış olabilirmisin temizledikten sonra....
hatta %90 sorunun bu dikkatlice incele bi
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pasha_Kadir -- 11 Kasım 2012; 21:39:03 >
-
arkadasim sen su ramlerini cikardiginda sinyal aliyor musun onu soyle...quote:
işlemci fanını sökmedim macun yok sıkıntı olmasın diye üsten bi temizledim . işlemciden olsa ram siz çalışıncada kapanır .
Alıntıları Göster -
ram siz çalıştırınca ses geliyor .quote:
Orijinalden alıntı: Din Djarin
arkadasim sen su ramlerini cikardiginda sinyal aliyor musun onu soyle...
Alıntıları Göster -
o zaman oncelikle biosunu sifirla da ayarlar kendine gelsin.quote:
ram siz çalıştırınca ses geliyor .
Alıntıları Göster -
quote:
işlemci fanını sökmedim macun yok sıkıntı olmasın diye üsten bi temizledim . işlemciden olsa ram siz çalışıncada kapanır .
doru dedin :)
ramleri tek takmış mıydın?
iyice oturttugundan emin misin?
tırnaklar tam otursun böle nazikçe deil yönünü belirle bi iyice bastır klipsler tutuncaya dek
Benzer içerikler
- ekran kartı görüntü vermiyor
- cmd açılıp kapanıyor
- kablosuz bağdaştırıcı veya erişim noktası sorunu
- facebook hesabına başka cihazdan giriş bildirimi
- iki modemi birbirine bağlamak
- mavi ekran hatası
- ekran kartı resetleme
- telefonum şarj olmuyor
- telefon neden çok ısınır
- dlss nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X