Şimdi Ara

Ram Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarı yeni aldım .. Yalnız bilgisayara son günlerde net olarak gözükmesede bi gariplik var..Sorunlar şunlar:

1-CPU (ki bu nedir)%10 u gecmesede SD kullanımı (ki bu da nedir)350-750 mb arasında gidip gelior.Bu normal mi? ++ Opera bunun nedeni olabilir mi?

2-Açık olan pencereler çalışırken masaüstüne bazen dönemiyorum..

3-Masaüstüne dönememe sonucunda reset attığım zaman daha önce konumlandırdığım simgelerin hepsi sola yığılmış buluyorum

Ha unutmadan bugünlerde kasadan bazen açılışlarda gür gür ses gelio :S

Dün akşam 4 tane anti virüsle tarama yaptım..

Bulunan virüsler Antisansür - Bsv player crack v.b.Ha bide casus yazılım yakaladı..

Sırasıyla Kav - Panda - Combofix - Avast - Bit defenderla tarattım..Avast diğerlerinin bulamadığı bi tane trojen daha yakaladı..Şu an biraz daha sağlıklı gibi ama yinede emin değilim..

SD kullanımı 350 üzeri normal mi yaw :S

PC Özellikleri:

Intel Core to Quad SP3
    640 GB HDD
    1024 GB Ekran kartı (512 Mb paylaşımlı-ATI Radeon 3600)
    4 GB ram

Bilgisayardan anlayan arkadaşlar yardımınızı bekliyorum :(

• Opera en hızlı browser olmakla birlikte daha az hafıza kullanır !

SD : Rem kullanımını Gösterir

CPU : İşlemci kullanımını gösterir.

simgeler : Büyük ihtimalle otomatik düzenle dediysen yeniden başladığında otomatik düzenlenir.

Kasadan ses : büyük ihtimalle fanlarda toz sonucu hasar temizleme yada yağlama sonucu olumlu yapabilir.

Bulunan virusler: tehlikeli değil antivirus sistemlerinin virus olarak gördüğü bizim normal olarak kullandığımız programlar.

SD kullanımı: Çok iyi

Sistemin : Güzel
  • :) Çok saol .. Ama nie kasılıyomuş gibi kum torbası çıkıyo operada...350 dediysem üstünde sd kullanımı pek 500 ün altında düştüğünü görmedim 600 le 700 arasında gidip gelio :S

Kasadaki ses tozdan diosun..Çok tütün içiyom ondan olsa gerek :D Nasıl temizlicem icini..Kasayı açmaya bile cesaretim yok..Yepyeni makina :S
  • Öncelikle kısaltmalar
    CPU kullanımı: İşlemci kullanımı
    SD kullanımı: Ram (Bellek) kullanımı

Anlık olarak bir işlem yapmadığında CPU kullanımı 0-5 arasında gezinir normalde.
    SD kullanımı, o an arka planda çalışan programların kullandığı ram miktarıdır. Ctrl+Alt+Del'e basıp Windows Görev Yöneticisi'ni açtığında, yukarıdaki İşlemler sekmesine gelirsen, o an hangi programın ne kadar ram kullandığını görebilirsin. Masaüstünde işlem yapmasan dahi en çok Anti-Virüs programları ve Internet Tarayıcı ram kullanır. (Bu arada saydığın 4 adet anti-virüs programını aynı anda kullanmıyorsundur umarım. Eğer kullanıyorsan sistemin kilitlenmesini normal karşılamak gerekir)

Eğer sistemi normal bir şekilde değil de reset ile kapatırsan, Windows en son ayarlanmış düzeni kaydedemez bazen ve bir önceki açılıştan kalan düzene getirir. Yani senin özenle dizip yerleştirdiğin simgeler, reset sonrası "Simgeleri Otomatik Olarak Düzenle" seçeneğine geri dönüyor. Bundan kurtulmak için bilgisayarı açınca ilk işin masaüstüne sağ tıklayıp "Simgeleri Yerleştir" seçeneğine gelip "Otomatik Düzenle"yi kaldırmak olmalı. Sonra da simgeleri istediğin gibi düzenleyip hemen bilgisayarı yeniden başlat (reset tuşu ile değil, windows'tan "yeniden başlat" seçeneği ile). Bunu yaptıktan sonra artık attığın resetler sonucunda simgelerin otomatik olarak tekrar sola yapışmaması gerekiyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Musakka anti virüsleri taratıp kaldırıyorum..Sözde Kava güvenioduk..Yolda bıraktı bizi.. Panda ise acaip yavaşlattı makinayı..Avastı deniyorum şu an..Bakalım ne olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Melankolyk

Musakka anti virüsleri taratıp kaldırıyorum..Sözde Kava güvenioduk..Yolda bıraktı bizi.. Panda ise acaip yavaşlattı makinayı..Avastı deniyorum şu an..Bakalım ne olacak.

orjinal keyli yani paralısını kullanırsan işe yarar ben 50 ytl ye kıydım normal kırık kasperden daha çok işe yarıyor hiç bir şeye izin vermiyor mesela bir siteden virus gircek hemen blokluyor, kırık antivirus ler databaseleri eksik alır yada alsa bile tam anlamıyla kullanmaz

her zaman orjinal yazılım kullanın faydasını görün

• Eskide dediğin gibi network attackları durduruyodu..Şu son günlerde sesi soluğu çıkmadı anlamıştım zaten..Neyse arkadaşlar sonuç olarak bu sistemde 650-700 MB sd kullanımı normal mi..Hayati kardeşim böle bi sistemde bu değerler iyi mi diyorsun sonuç olarak?Arka planda çalışan programları 5 e kadar indirdim..Java - messenger-video downloader gibi uygulamalar kaldı.Officein ctfsine kadar kapadım..Şimdi çalışan karsperskyde yok..Ne bu kadar ram yiyo anlamadım..
  • görev yöneticisine gel ordan işlemlere gel ve Print Screenini çek at buraya bi bakalım kasan neymiş normalde 350 felan kullanması lazım.

print screen klavyenin sağ üstündedir ve ekrandaki o anlık görüntüyü kayıt eder ve painte gelip yapıştır kaydet de jpg formatıyla kaydet imageshack e upload et linki al buraya yapıştır anlayabildinmi bilmiyorum
  • yok anlayamadım bilgisayardan o kadarda anlıyoz heralde sadece derinlere inmedim bugüne kadar..Neyse ok akşama bol resimli bi sunum yaparım..Şimdilik görüşürüz..Saolun herşey için --musakka - hayati
  • quote:

yok anlayamadım bilgisayardan o kadarda anlıyoz heralde sadece derinlere inmedim bugüne kadar..Neyse ok akşama bol resimli bi sunum yaparım..Şimdilik görüşürüz..Saolun herşey için --musakka - hayati

herkes öle demek istemedim der ama ben öyle demek istedim

• Bu iyi mi kötü mü
  • quote:

Bu iyi mi kötü mü

iyi iyi
  • geldim ve ilk resimleri koymaya başlıyorum..SD nin şu anki durumu bu..Ayrıca yine az önce geldiğimde kasadan gür gür ses geldi :S Neyse başlıyorum...

henüz bir tek firefox açık 4 sekmeyle

http://img162.imageshack.us/my.php?image=adszzao.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melankolyk -- 25 Mart 2009; 19:31:39 >
  • eee yok mu yorum yapacak
  • vala bu yenı bılgısayarlar nıe bukadar sorun cıkartıyorsa bılemıyorum. ben kendım topladım bılgısayarı bı gun yuzu goremedım. dun oyun oynarken bırden reset attı mavı ekran hatasıyla sonra bıdaha masaustu ekranı gelmedı. ılk formatta pc yok yavas calısıyordu. ıkıncı formatta normale dondu ama bu sefer donma lar yaptı yanı mause oynatıyorum kesık kesık gıdıyo progam kurarken. satıcam artık parca parca yoksa kafayı yedırtecek bana :S
  • Ben hazır pc aldım ve içindeki donanımın adını dahi örenemedim..Sözde 4 çekirdek ama 1 kaç program açık olmasına rağmen ram 650 nin altına nadir iniyo :S realtek bu kadar ram yer mi ya :S
  • bı ara bende %100 e cıkıyordu ıslemcı tabı bılgısayar kilit :)
  • Haci bi firefox açıyorum..Ram 400 lerden 700 lere fırlıyo..anlamadım gitti.
    nasıl rahatlatıcağımı şaşırdım...6-7 ye yakın svchost.exe var..acaba windowsun icimi şişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melankolyk -- 26 Mart 2009; 10:42:03 >
  • işletim sistemin nedir. farklı bı cd den ısletım sıstemı kurmayı denedınmı hıc
  • Intel Core to Quad SP3
    640 GB HDD
    1024 GB Ekran kartı (512 Mb paylaşımlı-ATI Radeon 3600)
    4 GB ram
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.