Şimdi Ara

Ram Kullanılabilir Miktar sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dual kit 4gb 1600mhz hi-level ram kullanıyorum ramleri garantiye gönderip değiştirttim ve gene aynı sorunla karşılaştım 64x sistem kullanıyorum 3.98gb kullanılabilir yazıyor ekran görüntüsünde gördüğünüz gibi. önceki ramlerde aynı sorunu yaratıyordu.

ramleri takıp çıkarttım başka slotlara taktım hepsinin sonucu aynıydı.

pc ye format attım gene aynı

tek tek takmayı denedim dual kit oldugu için tekini gordu tekini görmedi

bios ayarlarından remap memory kısmını aradım ama bulamadım her tarafını iyice inceledim sürümü mü yenidir nedir bilmem mavi gri ekran degil yazılımlı bir ekran geliyor bios da.

ayrıca bios da 4gb goruyor ram i

üst sınır alt sınır olayınıda yaptım ayarlar kısmından gene olmadı.

forumların hepsini kurcaladım ve denilenleri denedim gene olmadı.

Bios goruntusu bu şekilde
     Ram Kullanılabilir Miktar sorunu

Ram Kullanılabilir Miktar sorunu Ram Kullanılabilir Miktar sorunu Ram Kullanılabilir Miktar sorunu Ram Kullanılabilir Miktar sorunu Ram Kullanılabilir Miktar sorunu Ram Kullanılabilir Miktar sorunu Ram Kullanılabilir Miktar sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Limentinus -- 28 Kasım 2013; 19:21:47 >

• ekran goruntuleri bu sekilde ekran kartı kullanmıyor sanırım.
     Ram Kullanılabilir Miktar sorunu Ram Kullanılabilir Miktar sorunu

• bunu nasıl düzeltebilriim?
  • o fotografı netten koymustum bios da sıkıntı yok o sadece seklini göstermek içindi benim pc ye ait değil =)

birde ram e ihtiyaç duduğumdan dolayı iptal etmek istemistim

örneğin: COD ghostu acmıyor update ini yaptıktan sonra actım ama kastı ve oyundan attı.
    tek çözüm yeni ram takmak mı?
    birde 2x4gb ram alsam ve taksam ekran kartı o ramlerinde yarısınıda mı kullancak (8gb ram 8gbda ekran kartına mı gidecek) yoksa 12gb bana kalıp 4gb mı kullanmaya devam edicek?
  • bir de konuyla alakasız bir soru sorcam bu kasayı satmaya kalksam ne kadar eder?
  • hacı sadece kasa 600 eder gibi
  • kasa derken? ram ekran kartı dahil mi hariç mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tabi ki parçalar dahil kasa.
  • yer al
  • quote:

Orijinalden alıntı: isyanimvar

yer al

derken? anlamadım?
  • hocam aynı sıkıntı bende de vardı.ramin birini sabit tutup diğerinin yerini değiştirdim.her defasında baktım düzeldi mi diye.doğru slotu bulduktan sonra 8 gb olarak görmeye başladı.
  • gskill ripjawsx alaydın böyle birşey olmazdı

şaka bir yana farklı ramlerle denermisin
  • elimde suan farklı ram yok slotlarıda denemiş olmam lazım ama eve geçince tekrar deniyim zaten dual odugu icin tek takınca bi ram i görmyor ötekini görüyor. birde bios da 4gb goruyor sadece
  • konuyu kaybetmeyim diye yerimi aldım yani hocam incelemek için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.