Şimdi Ara

Ram ile ilginç sorunum. Yardım edin üstadlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus x554l bilgisayar (laptop) aldım 2 ay önce. Oyun oynadığım için ram yetersiz geldi 4gb ram im var . öncelikle araştırdım herşeyi ve ram almaya karar verdim daha sonra eski laptobumdaki ram i takmayı düşündüm. Cpu z programıyla baktım şuan Asus bilgisayarımda olan ram samsung 4gb ddr3 1600 mhz. ve Cpu z programında 4 tane bol slot gözükmekte. Bilgisayarın arka kapağını açtım sökmüş olduğum samsung ddr3 1333 mhz 4gb ram i taktım. Cpu z programında ram takılı olarak gözüküyor. Yani slot 1 boştu şimdi taktığım ram in modeline ve seri numarasına kadar yazıyor. Ama bilgisayarımdan ve görev yöneticisinden baktığımda 4 gb yazıyor. msconfig den max rem tiki de tikli değil. araştırdım elinden gelen herşeyi yaptım ama sonuç 0 . En son olarak bilgisayarın içini açtım anakarta geldiğimde başka ram slotu olmadığını gördüm ben Şok cpu z de 4 slot gösteriyor ama tek slot var oda hemen kapak arkasında bilgisayar açılmadan açtığım yer. Yani anlıycağınız üzere2 aylık bilgisayarım artık garanti dışı.Bilgisayarın içini açma sebebim ise ram i başka yuvalara tak dediler cpu z de ise 4 slot gösterince gaza geldim olcak diye açtım ama sonuç Hüsran. windows 8.1 x64 bit kullanıyorum bios ayarı yada bios güncellemesi falan yapın demişler nasıl yapcağımı bilmiyorum kesin olcaksa onu da yapmak istiyorum veya benim sorunum nedir arkadaşlar yardımcı olurmusunuz ? Cpu z neden 4 slot gösteriyor ve neden ram imi görmiyor bilgisayar ? Teşekkür ederim şimdiden.

• cpu-z görüntünün fotorafını atabilirmisiniz acaba
  •  Ram ile ilginç sorunum. Yardım edin üstadlar

Ram ile ilginç sorunum. Yardım edin üstadlar

• laptoplarda genel 2 slot olur çok üst düzey bir cihaz değilse eğer siz peki takarken 4 slotu gördünüzmü. Birde diğer eski laptopdan söküp taktığınız ramla çalıştırınız diğer ramı sökerek
  • Bence cpuz programı yanlış algılamış yanıltmış seni dizüstülerinde 2 slot olur..Cpuz yanlış algılamış..
  • Hocam Asus da olan ram belirbi bir slota takılı değil anakart üzerindeymiş direk yani slotlar boş soldaki memory de yazıyor. Yoksa takıcamda benim bu toshibadan sökdüğüm 4gb ddr3 1333 mhz ram i bilgisayarım neden kabul etmiyor acaba bilen var mı ?
  • mmemrekaraca M kullanıcısına yanıt
    Aynı notebook dan bende de var KINGSTON 4GB DDR3 1600 1.35V KVR16LS11/4 ram taktım sorunsuz kullanıyorum.
    İşletim sistemi windows 7 64 bit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bien -- 21 Kasım 2015; 19:12:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Diğer konumdada yardımcı oldun kardeşim teşekkür ederim windows 8.1 kullanıyorum ben aldığımda orjinal windows 8 olduğundan değiştirmedim olmadı windows.7 64 bit yüklerim
  • mmemrekaraca M kullanıcısına yanıt
    Win 8 veya 8.1 çalışır sorun olmaz, ben win 7 tercih ettiğim için yükledim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.