Şimdi Ara

RAM ilavesi yapınca PC açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
89
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar herkese, benim 2011 yılında topladığım emektar sayılabilecek bir kasam var. Son zamanlarda analiz programları kullanmaya başladım ve ram yükseltme kararı aldım. Böylece internette 2 adet 1333Mhz 2 gb DDR3 kingston ram aldım. Hali hazırda kasamda 2 adet 4 Gb 1333 Mhz DDR3 kingston ramler takılıydı. Anakartta 4 slotun 2 si doluydu aldığım ram bellekleri buraya takarak mutlu mesut olacaktım. Ancak ramler elime ulaşır ulaşmaz taktım, power tuşuna basmamla pc 1 sn çalışıp geri kapanıyor, ekran vs gelmiyor. Ramlerin slot yerlerini değiştirmeyi denedim yine çalışmadı. 4 Gb ramler 1. ve 3. slottaydı onları 2. ve 4. slota taktım yenileri 1 ve 3'e ancak yine değişen bir şey olmadı. Daha sonra sorun ramden mi acaba diyerek takılı olan 4 gb ramlerden birini çıkarıp yerine yeni aldığım 2gb ramlerden birini taktım ve çalıştı (4+2 Gb). Yani ramlerde sorun yok diye düşündüm böylelikle. BIOS güncellemesi yapın demişler ama BIOS en son sürümde. Açıkçası çarelerim tükendi ve sizden yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Anakartımın desteklediği bellek türleri:

RAM ilavesi yapınca PC açılmıyor.

Sistem bilgilerim:

Anakart: Gigabyte GA-H61M-D2H-USB3

CPU: QuadCore Intel Core i7-2600, 3800 MHz

Ekran kartı: AMD Radeon HD 5670

8 GB bellek

• Uzun süre kullanilmayan ram slotunda biriken tozlar elektriksel teması engelleyerek bu sorunu yapabilir. Çalışmayan ram slotlarıni temizleyerek tekrar deneyin.
    Basınçlı hava ve yağsız kontak sprey sorunu çözecektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam cevap için sağol. Ancak tüm ram slotlarım çalışıyor gözüküyor. Hali hazırda takılı olan 4+4 Gb ramlerin yerlerini 1. ve 3. den 2 ve 4. slota aldım sıkıntı yok, çalışıyorlar.
    Acaba güç kaynağı mı yetersiz kalıyor dedim, ekran kartını söktüm ilave ramleri takıp çalıştırmayı denedim yine hüsran.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicemcimen -- 8 Nisan 2020; 13:46:5 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.