Şimdi Ara

Ram'i Takarken Tam Oturmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar. Fazla uzatmadan konuya girmek istiyorum.

Eskiden alınmış özellikleri iyi olmayan (256mb ram 128mb ekran kartı) bir kasam vardı. Bir süre sonra bu yetmemeye başladı. Bende bir adet 512 mb ram aldım. Eve geldim ve rami takmaya başladım fakat taktığımda üst mandal tam oturmamış ve ben bunu farketmemiştim. Ardından fişe takıp power düğmesine bastıgımda cızzzz diye bir ses çıktı ve yanık kokusu gelmeye başladı. Ram'i tam oturtup power tuşuna bastığımda ise bilgisayarın fanları calışmaya başladı fakat monitöre herhangi bir görüntü gelmedi. Sonra 3-4 tane servise götürdüm fakat cok eski olduğundan ve ellerinde yedek parça olmadığından sorunu tespit edemediler ve ben yeni bir kasa aldım. Fakat şimdi gereklilikten o kasayı yaptırmam gerekiyor. Sorum şu; Ram'i tam oturtmadan power tuşuna basarsak ne yanar ? O parçayı birşekilde bulup değiştiricem. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Not: Bilgi sahibi olmayanlar lütfen sallamasyon cevaplar vermesinler. Emin olmayanlarda ... olabilir ama emin değilim şeklinde cevap atarlarsa çok yardımları dokunur.
    Not2: İstenildiği taktirde kasanın herhangi bir yerinden resim ekleyebilirim.

• ilk öncew imkanın varsa psu yu (güç kaynağını)başka bir pcde dene
    büyük ihtimal o ram yanmıştır
    çünkü tek o ram yansaydı öteki ramden sistem açılırdı
    bu durumda psu yanmış olabilir
    bide cızz diye ses nerden geldi
    sonuçta bunu kimse bilemez tahmin ediyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hapocod -- 16 Mayıs 2010; 11:56:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

ilk öncew imkanın varsa psu yu (güç kaynağını)başka bir pcde dene
    büyük ihtimal o ram yanmıştır
    çünkü tek o ram yansaydı öteki ramden sistem açılırdı
    bu durumda psu yanmış olabilir
    bide cızz diye ses nerden geldi
    sonuçta bunu kimse bilemez tahmin ediyoruz

512 lik ram'i geri verdim. az önce 256 likla 3 slotuda denedim en soldaki slota takınca power tuşuna bastığım zaman fanlar bile çalışmıyor. Diğer 2 slotta fanlar çalışıyor. Kulaklığı takıp power e bastım fakat açılma sesi gelmedi yani hiç açılmıyor. Power düğmesine basınca öndeki HDD (kırmızı) ışığı sürekli yanık kalıyor. PSU yu başka bilgisayarda deneyebileceğimi sanmıyorum çünkü takıp çıkarması hakkında bilgim yok.

• ya anakartın ram yuvasını yaktın ya da ram i.Fanlar anakart girişine bağlıyken dönüyorsa büyük ihtimal ram yanmıştır.

Diğer taraftan bilen bilmeyen yazmasın demişsin ama burası bir forum yani herkes birşeyler (mantıklı yada mantıksız) yazabilir. Ayrıca pc de oluşan bir hatanın kaynağını buradaki insanlar ancak tahmin edebilir , çok bariz bir hata olmadıkça sorun kesin şundandır denemez

Ekleme: üstteki mesajını okuyunca ya anakartında sorun ya da psu da olduğunu düşünmeye başladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARKU -- 16 Mayıs 2010; 12:16:41 >
  • Anakartın Ram yuvasını yaktın gibi geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

ya anakartın ram yuvasını yaktın ya da ram i.Fanlar anakart girişine bağlıyken dönüyorsa büyük ihtimal ram yanmıştır.

Diğer taraftan bilen bilmeyen yazmasın demişsin ama burası bir forum yani herkes birşeyler (mantıklı yada mantıksız) yazabilir. Ayrıca pc de oluşan bir hatanın kaynağını buradaki insanlar ancak tahmin edebilir , çok bariz bir hata olmadıkça sorun kesin şundandır denemez

Ekleme: üstteki mesajını okuyunca ya anakartında sorun ya da psu da olduğunu düşünmeye başladım

Benim düşüncem anakart sorunlu. PSU olarak düşünmüyorum çünkü fanlara elektrik nerden gelicek. Anakartın en soldaki ram yuvası zaten komple gitmiş orta ve sağdaki çalışıyor. 3-5 güne bir yerden ram bulup deneyebilirim umarım. Anakart yanmışsa zaten onla uğraşıcağıma yeni bir kasa alsam daha kolay olur. Çünkü sadece yan pc olarak kullanıcam( Msn, download gibi). Onun için iyi bir sisteme ihtiyacım yok.

Ekleme: "iğer taraftan bilen bilmeyen yazmasın demişsin ama burası bir forum yani herkes birşeyler (mantıklı yada mantıksız) yazabilir." Sen yanlış anladın. Mesela hiç bir mantık olmadan direk adam ekran kartı gibi sallayabilir onları kastettim :)

@Réx: Sorun anakartta gibime geliyor ama bakalım daha ne cevaplar gelicek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ephésus -- 16 Mayıs 2010; 12:24:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Réx

Anakartın Ram yuvasını yaktın gibi geldi.

+1

Aynı olay benimde başıma gelmişti alt mandalı tam oturtamamışım ram yanmıştı yollamıştım 1 hafta geçmeden yenisi gelmişti. Anakartı da 1 ay sonra yollamıştım 2 ram slotu yanmıştı. (Anakartın 4 ram slotlu olması işime yaramıştı o zaman diğer 2 ram slotunu kullanmıştım.) . Arkadaşın dediği gibi Anakartında problem olmuş olabilir. ilk olarak akla o geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok büyük bir ihtimal anakartın zarar gördü açılmama nedenide bu işlemci ekran kartı veya anakart yandığında dediğin gibi power'a bastığında sistem çalışır fanlar döner ama ekrana görüntü gelmez power'dan kaynaklanan sorunlarda ise fanlar dönmez power'a bastığında fanlar anlık bir tur döner kapanır. Anakartınla ramini 2.nide aynı anda değiştirip dene çünki raminde zarar görmüş olabilir.
  • anakartın ram slotunu yakmışsın sanırım.ram gitmiştir muhtemelen
  • Bir ram bulabilsemde denesem şunu. 3 ram slotu var 1i komple gitmiş yani fanlar bile açılmıyor diğer 2 si sağlam gibi ama ram ölü. Bakalım ram bulursam denerim.

//Edit: Cevaplar için ayriyetten teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ephésus -- 17 Mayıs 2010; 21:16:01 >
  • kardeş ilk önce anakartın eski olduğundan dolayı yeni ram e uyumlu değil yani eski anakartların ram slotlarında ortada bi çıkıntı olur yeni anakartlarda ise ortada deilde az daha yana doğru çıkıntı olur eski anakarta yeni ram takmaya çalışınca ram ın boşluğu ve slottaki çıkıntı birbirini karşılamadı ram tam yerine oturmadan çalıştırdığın için slotların yandı yani anakartı değiştirmen lazım anakarta pahalı olduğu için o bilgisayardan hayır gelmez uğraşma..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ephésus

Öncelikle merhabalar. Fazla uzatmadan konuya girmek istiyorum.

Eskiden alınmış özellikleri iyi olmayan (256mb ram 128mb ekran kartı) bir kasam vardı. Bir süre sonra bu yetmemeye başladı. Bende bir adet 512 mb ram aldım. Eve geldim ve rami takmaya başladım fakat taktığımda üst mandal tam oturmamış ve ben bunu farketmemiştim. Ardından fişe takıp power düğmesine bastıgımda cızzzz diye bir ses çıktı ve yanık kokusu gelmeye başladı. Ram'i tam oturtup power tuşuna bastığımda ise bilgisayarın fanları calışmaya başladı fakat monitöre herhangi bir görüntü gelmedi. Sonra 3-4 tane servise götürdüm fakat cok eski olduğundan ve ellerinde yedek parça olmadığından sorunu tespit edemediler ve ben yeni bir kasa aldım. Fakat şimdi gereklilikten o kasayı yaptırmam gerekiyor. Sorum şu; Ram'i tam oturtmadan power tuşuna basarsak ne yanar ? O parçayı birşekilde bulup değiştiricem. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Not: Bilgi sahibi olmayanlar lütfen sallamasyon cevaplar vermesinler. Emin olmayanlarda ... olabilir ama emin değilim şeklinde cevap atarlarsa çok yardımları dokunur.
    Not2: İstenildiği taktirde kasanın herhangi bir yerinden resim ekleyebilirim.

anakartın o yanlıs taktıgın ram slotu yandı ramde yandı ve garanti dısı kaldı . aynısını yasadım ama sagolsun cizgi tamir etmeye calıstı olmayınca üst model yenisini yolladı .... ama sunu ekleyeyim diger slotların calısıyordur yeni ram alarak kullanmaya devam edebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timi555 -- 24 Aralık 2012; 15:22:54 >

• Kasayı şutlayalı çok oldu ama yinede sağolun cevaplar için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.