Şimdi Ara

Kopan Mouse Kablosunu Yerine Takmak? Yerleri Karıştı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Elimde çöpe atmaya kıyamadığım bir mouse var. Kablosuna fazla asilmislar ve bağlantı yerlerinden kopmuş. Yerine lehimlemek istedim lakin 4 farklı renk kablo var ve bunları kaynak yapılması gereken yerler farklı. Hangisi nereye takılacak bilemedim. İnternetten araştırdım ama bulamadım. Aşağıda resim atıyorum. Bakıp hangi renk hangi yere bağlanacak bilgi verirseniz çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• elde multimetre varsa tam nokta atışı olur renklerde maalesef bi standart yok. beyaz VCC turuncu GND yeşil CLK mavi DATA da olabilir tam tersi turuncu VCC beyaz GND yeşil DATA mavi CLK da olabilir üreticiye göre farklılık gösteriyor. o yüzden multimetre varsa elinde usb nin pcye giren kısmındaki 1nci pin hangi renge bağlıysa üstteki yazdığım ikiliden yola çıkıp doğru bağlantıyı yapabilirsin.

• Merhaba. Multimetreyle kablo kontrolü yaptıktan aynı sıralama ve tam tersini bağlayıp denedik sonuç çıkmadı. Işık bile yanmadı. Sonra son paylaşımda ki sıralamayı denedik, elektrik geldi ancak mouse hareket etmedi. Görselleri paylaşıyorum. Nerede hata yaptık acaba?

• celutska kullanıcısına yanıt

Yeşil ve mavi, data ve clocku yer değiştirip deneyebilirsiniz. Yalnız lehimleri temiz yapın, kablo gereksiz uzun açılmış kalmasın. Önce tele lehim emdirip boyunu kısaltın, sonra karşı tarafı da lehimleyip hazırlayın ve birleştirme anını kısa bir havya dokunuşu ile yapın.

Yalnız elinizde mulitmetre hazırsa, kabloları söküp kırmızı ve beyaz gerilimini ölçüp, artı/eksi ucu ve geilimlerini tepit edip 2 kablonun yerini garantileyin +5Volt veren iki kablo ki muhtemelen kırmızı-beyaz, Vcc ve Ground kısmına Ground -/eksi olacak şekilde.

bu arada kabloda arıza da olabilir. Hatta sokette felan da

usbyi pc ye bağladığındaki pozisyonda hayal et en soldaki pin 5v en sağdaki ise GND ortadakiler DATA + DATA - . Buzzer modda kabloların sağlam olduğuna ve lehimlerin temiz yapıldığına bi bakın. En soldaki pine dokunduğunda beyaz kabloda ötüyosa yeşil data mavi clk olacak. siz bağlantının yarısını ilk dediğim gibi yarısını diğer dediğim gibi yapmışsınız.

• Merhaba arkadaşlar. Son olarak, beyaz-kirmizi ile yesil-mavi kombinasyonlarını denedik. Mutlimetreyle kontrol etmemize karşın (kablolarda hasar yok) calistiramadik. Mouse'a enerji geliyor, (kırmızı beyaz doğru) diğer kısımlarını da değişerek denedik ama tıklamalar çalışmadı. Belkide chipset zarar gördü bilmiyorum.

İlginize teşekkür ediyorum.

Alıntı

metni:
    ama tıklamalar çalışmadı

hareket ettirdi mi imleci??

Hayır hareket ettirmedi...

Bu arada, aynı marka fareden buldum bir tane daha. Hemen içini açıp baktım tabi 😊 aynı kombinasyonu denemiştik ama çalışmamışti. Muhtemelen başka bir arızaya sebep olduk. Resmini buraya ekliyorum (orijinal). Belki birine faydası dokunur.

(başlık açıp işini görünce bırakıp gidenlerden nefret etmisimdir. )

• celutska kullanıcısına yanıt
    Yeşil beyaz data olursa kullanıcı daha rahat eder. Ama görüyorum ki arzuladıklari şeyi başarmışlar. Yazık ne diyelim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

kartın üst kısmına ait resim ekler misin ne var o kısımda ordaki komponenetleri de bir kontrol et

baktık diye aklımda kalmış ama tekrar bir bakalım.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.