Şimdi Ara

RAM'i nasıl tanıtabilir ve kullanabilirim?...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben intel destop board D815EEA ve SD 128 MB 133 mhz RAM kullanıyorum.
    SD 512 MB 133 mhz RAM aldım ve 128 i çıkartıp 512 yi taktım ancak pc açtığımda sanki ekran kasaya bağlı değilmiş gibi bi sorun çıkıyor.
    Yani 512 takılıyken pc hiç açılmıyor ve haliyle ayar yapmak için BIOS'a giremiyorum ki nasıl ayar yapacağımıda bilmiyorum.
    Anakartın pilini çıkartıp taktım ama hiç bişey ifade etmedi sadece BIOS sıfırlandı ancak gene 512 yi görmedi.
    RAM'i nasıl tanıtabilir ve kullanabilirim?
    Şimdiden herkeze TEŞEKKÜRLER...

• ram tanıtma diye bir şey yoktur. taktıgında otomatik çalışır.
    aldıgın ram bozuktur.
  • senin anakart maximum 512 MB destekliyor. Bu yüzden emin değilim ama öyle sanıyorum ki
    her slota en fazla 256 MB takabilirsin. Elindeki 512'yi satıp iki adet 256 alırsan tamamdır.
    sistem ram'i kabul etmez ise bios'a giremezsin (siyah ekran). tanıtma için ise bir şey
    yapmana gerek yok.otomatik tanınır.anakartının desteklediği ram'ler hakkında bilgi :

http://www.crucial.com/store/listparts.aspx?model=D815EEA
  • bendede buna yakın bir anakart var sana 512 tanır yada tanıyamaz diye miyorum cünkü elime 512 rem gecmedi ama o anakart benim tahminimce p3 tabanlı bir anakart sorununu 2 adet 256 mb rem ile cöze bilirsin bios sa girememen remin arızalı yada yanlış takmandan kaynaklanıyor ama şöyle yaz saydın remi taktıgımda bibibbibibibibibibibi gelseyidi bir arıza var derdim rem den dolayı sorun benim gözümle anakartın remin saglam ama ben kaldıramıyorum diyor bios gücellemen belki bir işe yarabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asig -- 24 Ocak 2007; 0:17:01 >
  • Yardımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar
    RAM halloldu sorun benim anakarttan kaynaklanıyormuş.
    Tek sokete en fazla 256 MB RAM takılabiliyormuş.
    Herkese çok teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.