Grafik Tablet almayı düşünüyordum bildiğiniz üzere A3 A4 A5 gibi büyüklükleri; 256, 512, 1024 gibi basınç duyarlılıkları; 75, 100 ve 200 rps gibi de raporlama hızları özelliklerine göre çeşitlenmiştir. Günümüz ucuz grafik tabletlerin birçoğu ekrana sahip değil. Ekrana sahip olanlar ise ülkemizde 3500 lira'nın üstünde. (WACOM CINTIQ PL-720 LCD TABLET)
iPad özellikleri bakımından nasıl bir ürün? Grafik tablet olarak kullanabileceğim özelliklere sahip midir? Bilgisayara bağlayıp grafik tablet olarak kullanabilir miyim? Full HD lcd televizyona bağlayıp çizimlerimi öyle yapabilir miyim? Bilgisayar gibi kullanabilir miyim yoksa iPhone gibi sınırlı bir işletime mi sahip? Yani bir telefondan fazla öte birşey değil. Yapabileceğim şeyler sınırlı mı? Yalnız belli formatlarda video oynatmak belli programları yükleyebilmek ve belli ses dosyalarını dinlemek, belli dosyaları okumak vesaire. Yani Guitar Pro yükleyip GP3 GP4 dosyalarını açamam, yada firefox ve belli flashgot vesaire eklentiler ekleyip vesaire video sitelerinden izlediğim görüntüleri indiremem böyle mi? Yoksa sıradanlıktan ve sınırlılıktan fazlası var mı?
Teşekkür ederim.
Ipad de müzik dinlersin, oyun oynarsın, video izlersin, kitap okursun, chat yaparsın, internete sınırlı olsa da girersin, iyi programları vardır oyun dışında da, ancak hiçbirini öyle çok kullanmazsın, ben iphone'a bir sürü şey yükledim ama öyle ahım şahım kullandığım bir uygulama yok zaytung dışında, ona da zaten netten girebiliyorum. Ama grafik tableti olmaz. Gerçi şu an Türkiye'de satıldığı fiyata gidip iyi bir notebook (netbook değil) alınır, bu söylediklerimin hepsi çok da iyi yapılır, ayrıca daha birçok şey de yapılır. O sebeple bir laptop falan al sen boşver.
wacom tabletlerin hassasiyetini yakalaman imkansiz baski olcer sistemi yok, yani az bastirinca daha ince, cok bastirinca daha kalin cizim gibi bir imkanin yok
İPad guzel birsey ama bence grafik isinde cok prosfosyonel kullanacaksan tatmin etmez. Verim alamazsin.
Profesyonel çalışıcaksan Grafik tablet olarak kullanamazsın . Baskı ölçersiz bir grafik tablet de işime yarar diyorsan ayrı tabi
bugun buna rast geldim youtube videosunu izleyebilirseniz gayet acik anlatiliyor: