Şimdi Ara

Ram hatalarına çözüm ( crc error or isdone.dll )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
2.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu husus da edindiğim tecrübelerimi paylaşmanın insanlık için faydalı olacağını düşündüm.
    İtiraf etmeliyim ki bu forum sitesinden çok şey öğrendim .
    Konuya başlamadan arkadaşlar ;
    Bu konuyu niye açtım ? insanlar hiç bir yerde yerli yada yabancı forumlarda çözüm bulamamış.
    O yüzden Allah adına bildiğimi sizlere anlatmak istedim , umarım faydalı olur bu yazılanlar.

Bildiğiniz gibi ram arızaları karmaşık biraz , bazen blok hataları olabiliyor ve çalışmaya devam ediyor.
    Çoğu kişi için ram arızalandığında cihaz açılmaz , Ama bazen kısmen arıza oluyor ve sessizce işini yapmaya devam ediyor bellekler. Hatta en iyi ram tarama programları bile hata bulamayabiliyor onu söyleyim başta.
    Mesela Memtest86+ uygulaması , 2 defa incelediğiniz halde ram hata vermez. Acayip ilginç bir durum.

Yeni çıkacak oyunların boyutu da 50gb üzeri artık misal batman arkham knight . . ee ram bozulunca indiremiyorsun oyunları, aha da Call of Duty: Black Ops III yolda bakalım kaç GB olacak?
    Mesela ben internetten 2gb üzeri ne indirirsem indireyim dosyalar bozuluyor , İster rar ister iso .
    aMA 1,9GB ' Kadar indirdiğim dosyalar sağlam kaydediliyor ve kurulum sorunsuz oluyor.
    Benim tahminen diyeceğim hdd lerde olan bad sektör hatası bellek modüllerinde de oluyor yani şöyle ;
    4gb belleğin üzerinde 8 adet çip var herbiri 512mb boyutunda oluyor ( 512x8 =4gb ) bu çiplerden 1ve 2 si arızalanınca yine işini yapmaya devam ediyor ECC özelliği olduğu için. Bazı ram ler de 16 adet çip oluyor buda 256mb x 16 = 4gb , yani 4 adet çip arızalanınca bile yine çalışmaya devam eder.
    Hdd 'ler bad sektör olunca arızalı kısımları kullanılmayıp hdd sorunsuz çalışmaya devam ediyor .

payload error , crc error yada setup ederken isdone.dll hataları yazacağım en güzel örneklerden .
    ilk başta hdd bozulduğu şüphesine kapılmıştım ama en son bozulacak parçalardan biriymiş sabit disk .

Ayrıca ram neden bozuluyor en çok aranan soruları yanıtlamak da istiyorum sizlere lütfen iyice okuyup anlayın yazdıklarımı ;

İlk önce aşırı sıkıştırılmış dosyalar belleklere zarar verebiliyor blackbox , kaos repack gibi ileri teknoloji kullanılmış sistemler işlemci ve bellekleri çok aşırı zorluyor .
    Bu hemen olmaz zaten , zaman içinde oluyor ( 3 ay , 6 ay v.s ) sıklıkla indirdiğiniz repack oyunlara bağlı .
    Mesela piyasaya fitgirl isimli yeni çıkan bir kullanıcı madmax isimli oyunu 30gb 'dan 4gb indirmeyi başarmış .
    Oyunun kurulması tam 2 saatte gerçekleşiyor. Bu ne demek yani ; bellekler aşırı ısınıyor ve zorlanıyor.
    Zaten işlem esnasında pc kitlenir neredeyse hiç bir işlem yapamazsınız . Donar cihazınız kurulum bitene kadar
    Özellikle yüksek hızda internet kullanan varsa boşyere repack oyunları indirmesinler.

Bir diğer hususda NT dosya sisteminde sıkıştırma teknolojisi var . Hdd sağ tıklayıp özelliklerde var ya ! ( disk alanından kazanmak için sürücüyü sıkıştır ) Bunu kesinlikle yapmayın derim . Buda etken oluyor zira belleklerin arızalanmasında . .
    Ben 380 gb sabit diskime 600 gb oyun yüklemiştim bu sayede . Kısaca 220gb kazanılan yer çok iyi bir rakam oluyor . Bunun da bedelini ödeyen CPu ve Bellekler.

Başka gözardı edilen ise farklı cas değerlerine sahip bellekler kullanmak olabilir. Ve çok yüksek ihtimal bu uyumsuzluk sorunlarından dolayı oluşabilecek arızalar.
    Hatta mümkünse üzerindeki çip sayıları aynı olmalıdır bence.
    Yeni ram satın almak isteyen arkadaşlar buna dikkat etsinler eğer 2 adet ram alacaklarsa cas değerleri aynı olsun , aynı marka olsun

Aynı marka olma ihtimali yoksa mutlaka üzerindeki çipler aynı sayıda olsun derim.

şimdi gelelim en önemli kısma , bozulmuş ram 'i nasıl sağlam kullanacağız ;
    Misal bende 8gb ram var , çöpe atıp yenisini almak yerine iyice işi bitene kadar neden kullanmayalım ki bellekleri
    belki yenisini alacak para bulamadığı anlar da olur insanın değil mi ?

İLk yapmamız gereken windows 10 işletim sistemi kullanmak. Çünki bu sistemde windows management mevcut. Muazzam bellek yönetimi en iyi hale getirilmiş. Bellek de hata olduğunda düzeltilebiliyor. Microsoftu tebrik etmeli ,
    Tabi bu yeterli olmaz . Bizim yapmamız gereken çok küçük bir işlem daha var.
    Ram defrag ( bellek birleştirme ) yada hatalardan ayırma işlemi yapacağız diyebiliriz .

RAM Def XT diye program var google'dan ücretsiz edinebilirsiniz . 1mb boyutu bile yok .
    option kısmında Automatic cleanup on reaching the warning level ve consernative swap file usage kısmını tik ediyoruz yani işaretliyoruz. Start deyip çalıştırıyoruz ve bu işlemi 2 defa yapıyoruz.
    En son olarak başlat-çalıştır kısmına da %windir%\system32\rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks komutunu verip bitiriyoruz .
    İşlem tamam artık 50 gb yada 500gb dosya indirip sorunsuz sabit diskimize kaydedebiliriz . Hiç bir şekilde hata almazsınız ve belleği sorunsuz kullanabilirsiniz yazdığım metod ile .
    Rar dosyasını çıkartırken artık boyutu ne olursa olsun sorun yaşamayacaksınız. Artık belleğiniz sağlam ve bozulan kısmı kenarda bekliyor farazi
    Bu saydıklarımı bilgisayar her açıldığında yapmak gerektiğini unutmayın , taa ki yeni bir Ram alana kadar.

Son olarak eklemek istediklerim şunlar ;

windows 10 dışında başka işletim sisteminde işe yaramaz ve niye olduğununu söyledim
    Kısmen bellek hatalarında geçerlidir bu metod .
    Ram çöp olduğunda yapılacak hiç bir şey bulamazsınız yenisini almak dışında. Zaten cihaz da açılmaz .

Benden Bu KADAR , sabırla okuyup anlayan arkadaşlara teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guam__cukuru -- 3 Ekim 2015; 5:16:27 >

• Dostum 2 sene önce yazmışsın ve hiç kimsenin cevap atmaması garip. Google üzerinde onca isdone hatası alan insanlar var. Ve çözüm yolu için hep benzer yöntemler sunulmuş. Fakat elamanın teki ramlerin tekini çıkarıp öyle deneyin demiş. Denedim ve sorunum halloldu. En az 30 defa isdone hatası aldığım 2 oyunda hata vermeden kurulum gerçekleşti. Ayrıca memtest86 test programı ile test yaptığımda 30'un üzerinde hata alıyorum. Anlayamadığım şey; ram hata alıyorum, yani bir sorun var. Ama oyun oynarken, ya da masa üstü hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Hiç mavi ekran hatası almadım mesela. Bana söyler misin bu sıkıştırma olan oyun kurulumları ramlere tam olarak nasıl bir zarar veriyor ? Cidden 2 gündür uğraşıyorum neler yaptım yahu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-63EBFC49B

Dostum 2 sene önce yazmışsın ve hiç kimsenin cevap atmaması garip. Google üzerinde onca isdone hatası alan insanlar var. Ve çözüm yolu için hep benzer yöntemler sunulmuş. Fakat elamanın teki ramlerin tekini çıkarıp öyle deneyin demiş. Denedim ve sorunum halloldu. En az 30 defa isdone hatası aldığım 2 oyunda hata vermeden kurulum gerçekleşti. Ayrıca memtest86 test programı ile test yaptığımda 30'un üzerinde hata alıyorum. Anlayamadığım şey; ram hata alıyorum, yani bir sorun var. Ama oyun oynarken, ya da masa üstü hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Hiç mavi ekran hatası almadım mesela. Bana söyler misin bu sıkıştırma olan oyun kurulumları ramlere tam olarak nasıl bir zarar veriyor ? Cidden 2 gündür uğraşıyorum neler yaptım yahu :)
    benim de aynen 2 tane indirdiğim oyun ikisi de fitgirl ve ikiside sıkıştırılmış oyun

her şeyi denedim. güvenlik duvarlarını kapadım, windows defender kapadım falan ama yok yok yok olmuyor.

en az 30 kere bende bu hatayı aldım.

bende dual ram kullanıyorum. Şimdi ram'ler gitti mi yani? ama dediğiniz gibi ne mavi ekran alıyorum ne bir şey şuan çatır çatır çalışıyor? sizde 2 sene geçmiş hala sıkıntısız çalışıyor mu?

şimdi oyunların normal sürümlerini indirmeye çalışıyorum. Başlarım sıkıştırılmış versiyona. Deli etti beni

bu sorun yani fitgirl gibi repack sisteminde oyunu sunan şeylere ait dimi?

çıldırdım kanser oldum ya. neredeyse antivirüs programımı değiştirecektim.

• BlackLead kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ben bu sorunu daha önceden yaşıyordum. Taa gta 5'in fitgirl çıktığı zamandan bahsediyorum. Hatırladığım kadarı ile bu sorun oluştuktan sonra sanırım normal sürümlere de aynı hatayı vermeye başlamıştı. İnan bana gece gündüz bu sorunu araştırmıştım o günlerde. Türkçe ve yabancı forumlar da ne yontem varsa hepsini denedim. Sonra Forum.donanım'da bir elamanın "isdone.dll" hatası hakkında yazdığı bir yazıyı okumuştum. Sonra iyice araştırdıktan sonra bu sıkıştırma packlerin ramlerin belasını.... okudum. Ramler tam anlamı ile gitmiyor, mesela masa üstünde ve oyunlarda bir sorunum yoktu. Belki vardır üst düzey kontrol edince ama görünürde ben bir şey fark etmiyordum.

Daha önce de dediğim gibi, ramlerin biri tam olarak sakatlanmıştı. O zaman başlat ile ramleri test eden bir program vardı. Bayağı uzun sürüyordu bu ram test etme programının işlemi. Sonuç olarak 1 ram de bayağı hatalar vardı. Sonra ben de o ram i çıkarıp tek ram yapmıştım her oyun kurulmaya başlamıştı. Siz ramleri tek tek deneyin. Yine aynı sorun devam ederse ram test etme programları deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 19 Eylül 2019; 18:25:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.