Şimdi Ara

Ram Frekansı Hakkında Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarıma yeni ram alacakken frekansına netlik getireyim dedim. Üzerindeki ram'lerin frekansı 1333 mhz orası kesin ama anakartın desteklediği maksimum değeri bulamadım.

Hatta Everest programı 1066 mhz değerlerinden bahsediyor. Gerçekten en fazla 1066'yı destekliyor olsa 1333 mhz ram bu bilgisayarı calıstırmaması lazım değilmi?

Olayın aslı nedir arkadaslar? 1600'ü desteklese komple 1600 yapmayı düşünüyorum ama anakart ne kadar destekliyor bilmiyorum..

Bu arada ilgisi varmı bilmiyorum ama işlemcim Intel P8800 ve fsb hızı 1066 mhz

• Merhaba ilk resimde görülen ddr3 1333mhz raminizin gerçek değeri fakat anakartınız 1066mhzde kullanıyor,yüksek hızda bellek taksanız dahi anakartınız 1066mhz hızında çalıştıracak.(Pm45 çipset biraz eski olduğu için 1600mhz ram ile sorun çıkarabilir kişisel önerim 1333mhz ram almanız yönünde.)
    http://ark.intel.com/tr/products/35135/Intel-82PM45-Memory-Controller-Hub
  • iquana kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam;

Anakartların desteklediği max frekans değerinden daha yüksek frekanslara sahip ram'leri çalıştırdığını bilmiyordum.

1333 lük yerine 1066 lık alsam değişen birşey olmaz değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 9 Mayıs 2014; 16:19:17 >
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    Anakartın ne destekledıgını bosverın.Sız hepsını 1600mhz alın anakart hangı hızda desteklıyorsa onda calıstırsın.Yanı kısaca anakartın 1333 mhz desteklesede 1600 mhz ram kullanabılırsın sadece dusuk hızda calısır.
  • 1333 mhz yada 1066 mhz almanız problem yaratmaz değişen birşey olmaz.Üzerinde hali hazırda 1333mhz çalıştığı için gene 1333 mhz almanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iquana -- 9 Mayıs 2014; 17:00:28 >
  • rahmetli G41MT-S2P anakartta imzamdaki bellekleri kullanıyordum, anakart 1333 max destekliyordu, hatta hız aşırtma ile 1368MHz Anakart frekansa bakmıyor. Zaten desteklediği frekansta kullanıyor. İmzamdaki bellekler orj 2000MHz CL9 ben 2133MHz stabiliteyi CL10'da yakalıyorum.
    Aynı bellekten alırsan sorun çıkma ihtimali çok çok düşük olur. Farklı belleklerde zamanlamalardan dolayı ya da kullanılan çiplerden dolayı uyuşmamazlık olabiliyor. mesela kingston ile oem birlikte çalışmamıştı benim bilgisayarda, tek tek ikiside çalışıyordu.

Edit; Rahmetli dediğime bakma, onarıp sattım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IItwentysixII -- 9 Mayıs 2014; 17:06:02 >
  • Çok teşekkürler arkadaslar. İçinde samsung'un ram'leri varmıs. Ona göre 1333 lük alırım ben
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.