Şimdi Ara

RAM'de Subtiminglerin CPU Oyun Performansına Etki (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
670
Cevap
60
Favori
33.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran kartı ramlerinin timingleri ile oynanabilse düşünsenize neler olurdu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bahsedilen gecikme 0,1-0,5ns ya olur ya olmaz. GDM zaten tüm sublara kafadan +1 eklemiyor, aksine eğer stabiliteyi bozan bir unsur varsa onu gevşetiyor. Eğer gevşetmezse zaten sistem çakılacak. Dolayısıyla eğer siz sublardan emin değilseniz, bunları kullanmak ama crash yemek de istemiyorsanız GDM’ye mecbursunuz. Ha ben gecemi gündüze karar Memtest başında günler geçiririm derseniz saygı duyarım tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SAVIAR kullanıcısına yanıt
    kafadan +1 ekliyor demedim ki tek sayı olan subtiminglere +1 ekliyor diyorum

yani gdm on cl13 diye bir şey yok... gdm açıksa cas latency çift sayı olmak zorunda

ben zaten herkese tavsiye ediyorum ama cl13 yapıp gdm on yapıp cl13 yaptım diye gezinmemeliler çünkü o gerçekte cl13 değil , onu demek istiyorum

örneğin tCWL GDM modda tCL'ye eşitlenir

siz tCWL'yi 12 girseniz de tCL değeriniz 14se anakart onu 14 yapar, ama masaüstünde isze tCWL 14 gözükür

aynısı tRCDRD için de geçerli.

gdm on tRCDRD 17 masaüstünde 17 gözükür ama gerçek dünya testlerinde tRCDRD 18 performansı verir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 11 Haziran 2020; 18:43:15 >
  • e-die ^^

RAM'de Subtiminglerin CPU Oyun Performansına Etki

• RAM'de Subtiminglerin CPU Oyun Performansına Etki
  • Herkese merhaba , arkadaşlar 2-3 kere timing ve alt ayarları denedim ancak şöyle oluyor , bilgisayar açılırken reset atmaya başlıyor 3. resetten sonra windows açılıyor ve ram 2666 mhz'ye düşüyor. XMP modu açıkkende kapalıykende aynısı oluyor.

(Ram şu an 3600 mhz'de sorunsuz çalışıyor)
    RAM'de Subtiminglerin CPU Oyun Performansına EtkiRAM'de Subtiminglerin CPU Oyun Performansına Etki

Sistem : Ryzen5 1600 12nm
    Ram : Kingston Hyperx Fury 3200MHz CL18
    Anakart : Gigabyte B450m S2H anakart

• GSkill fN kullanıcısına yanıt
    Aynı işlemci var bende de. Zen 1 değil zen+ yı seçeceksin. Bir etkisi oluyor mu ayarlarda bilmiyorum ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peaky

Aynı işlemci var bende de. Zen 1 değil zen+ yı seçeceksin. Bir etkisi oluyor mu ayarlarda bilmiyorum ama.
    Yok hocam baktım sadece 1 ayar değişiyor
    taiphoon raporu rica edelim
  • Merhaba alt zamanlamaları ayarlamadan önce normal zamanlamaları ayarlamaya çalışıyorum ancak samsung c die ile ilgili pek bilgi olmayınca buraya sormak istedim ramin ilk ve son halini ekledim 3200 cl16 iken en iyi 3600 cl18 yapabildim sizce 3533 cl16 denemeli miyim yoksa bu şekilde stabilken mi alt zamanlamalara geçeyim

• Draqonn kullanıcısına yanıt
    kaç voltaj vermeyi düşünüyorsunuz ona göre bir şeyler önereblirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

kaç voltaj vermeyi düşünüyorsunuz ona göre bir şeyler önereblirim
    Şöyle bir sorun var yabancı kaynaklarda C dielerin voltajla scale olmadıklarını okudum ve 1-2 kere de denedim 1.40 ile yine ancak ileri gidemedim yine de önerilerinize açığım yukarıda attığım zamanlamalar 1.35 ile alındı.
  • arkadaşlar ram oc'lerken ilk önce main timingleri mi halletmemiz gerekiyor. mesela ben 3200mhz'den yukarı çıkamıyorum subtimingleri değiştirsem 3466 görebilir miyim?
    samsung b-die ram var 3000cl16. 3200 cl16'dan yukarı olmuyor main timingler. memory try it'den deniyorum. 3466 boot bile olmuyor. dram calculatore bakınca 3466 cl16 yapabilirsin diyor.

anakartım çok kötü b450m-a pro max. işi bu bozuyor olabilir mi?RAM'de Subtiminglerin CPU Oyun Performansına Etki

• quote:

Orijinalden alıntı: ördek gibi adam

arkadaşlar ram oc'lerken ilk önce main timingleri mi halletmemiz gerekiyor. mesela ben 3200mhz'den yukarı çıkamıyorum subtimingleri değiştirsem 3466 görebilir miyim?
    samsung b-die ram var 3000cl16. 3200 cl16'dan yukarı olmuyor main timingler. memory try it'den deniyorum. 3466 boot bile olmuyor. dram calculatore bakınca 3466 cl16 yapabilirsin diyor.

anakartım çok kötü b450m-a pro max. işi bu bozuyor olabilir mi?

procODT 53.3 ohm
    Commandrate 1T
    Gear Down Mode-Enabled
    Power Down Mode-Disabled
    RTT_NOM-RZQ/7
    RTT_WR-OFF
    RTT_PARK-RZQ/5
    CAD_BUS-24 (DÖRDÜ DE)

tCKE 1

tCL 16
    tRCDRD 20
    tRCDWR 20
    tRP 20
    tRAS 40
    tRC 64

dram voltaj, 1.42v
    soc voltaj, 1.05

---
    @draqonn

evet ben de okudum ki değişik bir zarmış

siz oldugu gibi kullanmanız bence en iyisi yüksek bandwidth elde edersiinz

2 adet dual cahnnel ramk dimm modulşe seçeniğini "2" oalrak seç
  • yeni e dielarla athens

micron b die ile kıyaslamak için;

• hocam teşekkür ederim cevap için. bunlar 3466 mhz çaliştirmam için girmem gereken değerler mi? bunları ayarladıktan sonra mı subtiming'lere geçeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ördek gibi adam

hocam teşekkür ederim cevap için. bunlar 3466 mhz çaliştirmam için girmem gereken değerler mi? bunları ayarladıktan sonra mı subtiming'lere geçeyim
    aynen once bir ana timinglerle stablite saglanmalı

1usmus testi 20 cycle geçilmeli (ana sayfada link var, her testten sonra cfg.link dosyası silinmeli)
  • Merhaba. Sistemimde Corsair vengeance lpx ramlari var. Bu RAM'larin hangi çip olduğunu ve PCB versiyonlarını bulamadım (Ayriyetten memory rank'ım 2 mi oluyor, 2 ram var.) Ayrıca dram calculator da çok karışık geldi, her şeyi kendimiz mi yazacağız anlayamadım. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

Ramlar ayrı ayrı alındı ancak memtest86 ile test edildiler.
    R5 2600, RX 570 Pulse, MSI B450a pro, 8*2 3000 MHz corsair vengeance lpx, 500w silverstone strider sistemim.

Edit: Konuyu biraz okudum. Thaiphoon'dan baktım, sıkıntı şu ki; birisi Micron B-die, birisi Samsung B-die. Nasıl bir yol izleyeceğim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forum1th -- 14 Haziran 2020; 17:25:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.