Şimdi Ara

RAM'de Subtiminglerin CPU Oyun Performansına Etki (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
670
Cevap
60
Favori
33.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    O ramler dram claculatordaki hızları genel sorunsuz veriyordu. Öncelikle Anakaart işlemci seçeneğini doğru seçtiğini kontrol edip dual dimm ,single rank ayarlarında olsun 3533 mhz extreme ayarlarını dene.
    Daha sonra Power down disable , gear down disable, Comamnd rate 1t yap. proOCDt, RTT nom, rtt wr, rtt park ayarlarını programdaki önerileni seç, cad bus daki ayarlarını önerileni seç. Dram voltaj 1.46 da kullanyorum sorun yok şimdilik. Soc voltage ayarınında önerileni yada max ayarı yapabilrisin yap. B cldo vddp voltage ayarını da ordaki max ayara geribilrisin. Timinglerle oynaman Biso ayarlarını kaydet yeniden başlat. Artık timing ayarları gir yeniden başlat. staibl olmzzsa extrem değil Fast ayar timingleri gir.
  • önceden dotada 100 140 fps arası oynuyordum şimdi 140 180fps alıyorum harika oldu

programdan baktım zaten bende ama şüphelendiğim nokta 1600AF olması galiba
    Sen ayarlarını ilk ensile mi göre yapıcaksın 2. nesile göre mi biraz karışık bir durum.
    ilk nesil cpu 3533 mhz y kadar destekliyor cl 14-18-14-14-32 56 olarak alt zamnlaı hatırlamıyorum exrtem ayarlarda kullanıyorum. 3533 mhz yi dene.
  • seninkidemi 1600af 12nm?
    düz 1600 bendeki.
  • Bi sizin dediginizi deniyim voltajida 1.46 yapiyim dedigin gibi acayip fps artişi oldu inanilmaz 😂

1.46v ile gri noktadasın, ramler elinde kalırsa kimseyi suçlma ben riki aldım. 1.5 v kullananıda gördük akıbetleri ne bilmiyorum. ram + işlemci oc farketse farketse %15 farkeder kanıca. Acayip fps artmasını biraz anlamdım:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 9 Haziran 2020; 16:27:56 >
  • Dostum sistem şöyle
    2x8 ram
    1600af 4.0
    Rx 5700 gaming x
    Gaming x anakart gigabyte b450

Dotada ne yaptiysam 100 140 arasi fps aliyordum Bugun biraz ramlarla ugraştim 130 190 arasi dalgalaniyor şimdi abartmiyorum

Cl 16 19 16 ve 1.42 şuanlik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i Am Not Dead -- 9 Haziran 2020; 16:30:24 >
    dota büyük ihitmall 2 çekirdek kullanıyordur. Ne mutlu sana , riva turner scanline synch kullanıp monitörün 144hz fps 144hz sabitleyebilrisn. fps çakılmların azalaiblir sabit 144 alaliblrisin.
  • Csgo ile ayni motor sanirim dedigin gibi anlamadigim nokta neden ram 3000 den 3466 yapinca dotayi bu kadar etkiledi

Sence daha stabil yapabilirmiyim dalgalanmayi?

asıl fps subtiminglerden geliyor

• Hocam ramin orjinali cl15 16 16 olan crucial daha iyi dota için nasil yaparim?

ryzen timing checker ile timing tablosu at

yapılabilecek şeyler varsa öneririm

sync olmayan timingler varsa onları syncleriz fps stabilitesi artar
  • Tamam dostum şuan eve gidiyorum yarim saat bi saate atarim teşekkurler

• RAM'de Subtiminglerin CPU Oyun Performansına Etki

bu şekilde hocam
    tRRDS 4
    tRRDL 6
    tFAW 16

tRTP 8
    tWR 14

tRC 56
    tRFC 616

böyle bir dene bakalım
  • Elimde DDR4 HyperX fury 2666mhz ram var.Ancak chip tipi nanya geçiyor hangi ayarı yapmam gerek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trueno

Elimde DDR4 HyperX fury 2666mhz ram var.Ancak chip tipi nanya geçiyor hangi ayarı yapmam gerek?
    complete taihpoon report yollayın bakalım
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.