Şimdi Ara

RAM'de Subtiminglerin CPU Oyun Performansına Etki (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
670
Cevap
60
Favori
33.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • RAM'de Subtiminglerin CPU Oyun Performansına Etki
    ekledim hocam nette hiç bir kaynak bulamadım sadece bi videodan yola çıkarak aynı ramleri oc yapan bi rus vatandaşın ayarlarını uyguladım 3200mhzde çalışıyor şu an ancak performans kaybım varmı yokmu iyimi ettim kötümü bilemiyorum
  • Trueno kullanıcısına yanıt
    iyi etmişsin kayıp falan olmamıştır timing olarak neler yaptın

a2 pcbli ram çok kalitesiz değil fena oc olmaz
  • 10dk dir memtest64 yapiyorum her hangi bir hata olmadi hocam varmi tavsiyeniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • RAM'de Subtiminglerin CPU Oyun Performansına Etki
  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    tRCDWR 13

tRDWR 9
    tWRRD 3

bunlarla beraber dene

bunlarla da stabil olursa cogu subtiming hesabını kapatırsın

tRC'yi sıkıştırmayı deneyebilirsin mesela

tRC 54
    tRFC 540
    tWR 12

deneyebilirsin

tWR, tRC ve tRFC arasında senkron olması en kilit faktördür stabil frametime için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 9 Haziran 2020; 17:41:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trueno

timingleriniz gayet iyi 2666 mhzye göre iyi bir performans artışınız olmuştur aklınızda şüphe olmasın

tRAS'ı 36 deneyebilirsiniz
  • Voltaj 1.420 daha veriyimmi?

tRFC'yi 616'dan 540'a tam stabil olarak sıkıştırmak istiyorsan 0.01 kadar daha vermen gerekebilir

test olarak ana sayfada verdiğim 1usmus testi kullanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 9 Haziran 2020; 17:44:31 >
  • kardeşim şuan 10dk dır dota oynuyorum dalgalanma 170 190 arasında olmaya başladı eski ram timmingde 140-190 arasındaydı

sağolasın eline sağlık
  • 540 denemedim henuz hocam 616 yaptım
  • dram calculator'ü kullanan arkadaşlara tembih olsun; programın tRFC alt. olarak verdiği değeri tRFC2 ya da tRFC4 olarak kullanmamalısınız!

tRFC2 ve tRFC4 değerlerinin tRFC alt. ile hiçbir ilgisi yoktur

tRFC alt. değeri, eğer normal tRFC değeri stabil olmazsa denemeniz gereken bir değerdir.

Alt.= Alternative = Alternatif

RAM'de Subtiminglerin CPU Oyun Performansına Etki

Diyelim ki program bu şekilde değerler verdi, sakın gidip tRFC alt.'ı tRFC2 ya da tRFC4 olarak girmeyin. Yoksa her türden sorunla karşılaşırsınız.

tRFC (alt)ın amacı, eğer ilk tRFC değeri işe yaramazsa bir alternatif değer olarak onu kullanmanız gerektiğini belirtir.

Diyelim tRFC 331 girdiniz ve boot olmadı ya da stabil olmadı, 331 yerine 544 değeriyle denemelisiniz.

tRFC2 ve tRFC4 değerleri tamamen tRFC değerine göre bağıl anakartın kendi hesapladığı değerlerdir.

Elle tRFC2 ve tRFC4 girmek istiyorsanız;

Ya da programın kendi içerisinden de hesaplatabilirsiniz;

gördüğünüz üzere, tRFC2 ve tRFC4 değerleri ana TRFC değeri üzerinden hesaplanan ve her daim tRFC'den düşük olması ŞART olan değerlerdir.

---

Bunlar dışında, RTTnom rttwr rttpark ve procOCDT gibi KRİTİK PCB sinyal ayarlamalarını yapmazsanız da başarılı overclock performansı çok beklemeyin. Programda önerilen bu değerlere kesinlikle riayet etmeniz gerekir. Gerekirse tüm alternatifleri deneyiniz. Bilhassa RTTpark ve procODT değerleri belli hızlarda belli değerlerde olmaları RAM'in stabilitesi ve boot olabilmesi için kritik önem arz eder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 9 Haziran 2020; 21:18:11 >

• bu konuda programın üreticisi 1usmusdan ve subtiminglerin efendisi Veii.den iki önemli bilgi;

kıssadan hisse, GDM ON kullanıyorsanız bu ayarları DÜZGÜN şekilde ayarlamazsanız

1, büyük performans kaybı
    2, stabilite kaybı

yaşarsınız

iyi forumlar dilerim

• hocam kusura bakmayın bugun birkere dota oynarken mavi ekran aldım direk sizce hangi ayarı düzeltsem bunu tekrar yaşatmaz?

not : voltajı 1.430 yaptım şimdilik bir daha yaşarsam söylerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i Am Not Dead -- 10 Haziran 2020; 18:48:57 >
    yanlış anlamayın ama ana sayfada verdigim 1usmus ram stres testi yapmalısınız hocam

en azından 10 cycle yapana kadar bekleyin ki bir baz stabiliteniz olsun

geardown mode'u disable ettiyseniz

addrcmdsetupp/csodtsetup/ckesetup üçlüsünü 55/55/55 yapın stabiliteye yararı oluyor
  • Tamam hocam suan isteyim eve dondugumde yapacagim bu test programi hatanin hangisinden kaynakli oldugunu gösterirmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

Tamam hocam suan isteyim eve dondugumde yapacagim bu test programi hatanin hangisinden kaynakli oldugunu gösterirmi?
    yavaş yavaş bir bilgi birikimim oluşuyor siz testi yapın ben yorumlamaya çalışırım
  • Bu kısmı bilmiyordum :)
    Anlamadığım 2 basit husus daha var.
    DRam calculator'de Memory Rank kısmı niye herkeste 1 seçili oluyor.Genelde herkeste dual ram var 2x8 olarak o kısmın 2 olması gerekmiyor mu ?
    Ve en basiti değerleri biosa girerken XPM modunu kapatıyor muyuz :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 10 Haziran 2020; 20:41:16 >
  • Memory Modules kısmında zaten 2 seçili hocam. O dediğiniz başka bir şey.
  • Büyük bir yanlış var. GDM (Gear Down Mode) zaten 1T kullanabiliyorsanız kesinlikle ihtiyacınız olmayan bir özellik. Ancak atıyorum CL13 2T yapmak zorunda kalmak veya CL14 1T kullanmak yerine CL13 1T GDM on kullanma şansınız olabilir ve eğer GDM ile CL13 1T çalıştırabilirseniz hem CL13 2T'den, hem de CL14 1T'den daha iyi performans elde edersiniz. Arkadaş çok ezbere bir yanıt vermiş açıkçası. GDM mutlaka off veya disable olmalıdır demek büyük hata.
  • SAVIAR kullanıcısına yanıt
    öncelikle bu konuya her ram maşuğunun değişik yaklaştığını belirtelim. yani ben o mesajı o yazdığı için paylaşmadım, gdm ve tRFC arasındaki bağlantı için yazdım

buildzoid'e sorarsanız, o da gdmyi kesinlikle kapatmayın, ben bile kapatmıyorum, boşuna stabilite arar durursunuz der

-

veii bilhassa subtimingler üzerinde adeta ihtisas yapmış, sisandra dahil birçok benchmark programında lider sonuçlar almış, hepsinin arasındaki bağlantıyı inanılmaz detaylamasına bilen ve kendisine danışan insanlara olabilecek "maksimum" performansı aldırtmaya çalişan bir mükemmliyetçi. kendi kafa yapısı var ve anlamak da güç

kendisi geardown mode'u sevmiyor ve önermiyor çünkü birçok subtimingin iç yapısını bozabiliyor

ayrıca geardown mode'da CL13 kullanamazsınız, yapısı ve çalışma mantığı gereği CL14'e yükseltir. windowsta siz CL13 bile görseniz o aslında CL14'tür. böyle de olmak zorundadır, keza geardown modeun çalışması için tüm timingleri çift sayı olması lazımdır. keza 3000 mhz cl16 bir ram, geardown mode'da 750 mhz cl4 bir saati baz alarak çalışır. cl13 olduğunda tam ikiye bölünemeyeceğüi için GDM onu cl14 yapar. tRCD, tRP ve diğer birçok timingi de aynı şekilde çift olacak şekilde +1 ekler
    --

tam olarak da bu yüzden gdm on kullandığımızda trfc2 ve trfc4 değerlerini düzgün girmeliyiz, çünkü 750 mhz olarak çalıştığı sıra daha düşük bir tRFCyi kullanmalı ki büyük bir gecikme penaltısı yaşamasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 11 Haziran 2020; 16:2:29 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.