asus psu da yok o özellik. sen dışarıdan ekle parçayı. fan controller diye arat birçok seçenek bulacaksın zaten. cdrom yuvalarına takılan çok güzel fan kontrolcüleri var piyasada.
benim ekran kartı 7900 GS sıcaklık 37-40 derece arasında değişmekte. ben ekran kartı soğutucu fanını çıkartıp dediğim gibi gizli fan bölümüne taktım ve gerçekten hatırı sayılır bir sıcaklık düşüşü gözlemledim.
fanların gürültü oranları üzerlerinde yazması lazım ama yazmayabilirde. ben bakmadım şuan işyerindeyim akşama bakabilirim.
dediğim gibi yük altında değilken fanlar düşük devirlerde dönüyor bu yüzden de gürültü yok.
aslında soğutma işinde en önemli olan şey exhaust ( egzost ) olayıdır. ısının dışarı atılması. bu yüzden kasanın arkasındaki 80 lik fan yerine 120 lik fan koyabilirsek diğer fanları da fan kontrolcüsü ile düşük devirde çalıştırırsak gürültüsüz sağlıklı bir soğutma yapabiliriz.
Ben de şu anda işteyim akşama bakayım bir fanlara. Ama sen de bakarsan sevinirim. Göremem falan belki. Kasanın soğutması bana göre yeterli seviyede. Bir de şu ekran kartı için olan fanı çalıştıırdğım zaman tam süper olacak. Ama gürltülü olayı beni çileden çıkarmaya başladı artık. Bir çözüm bulmam lazım bir an önce.
Peki sence fan controller mı daha iyi bir çözüm olur veya gerçekten sessiz bir fan almak mı daha iyi bir çözüm olur?
quote:
Orjinalden alıntı: tigger_agc
SOn olarak gerçekten sessiz 80 mm lik fan önerebilirmisiniz? 2 tan almak gerekicek büyük ihtimalle. Ve en az bir tanesi led li olmalı. Çünkü kasa pencereli ve görünütüsü güzelolmadı. Boşuan pencereli almadık yani
Arkadaşım bu fanı önerebilirim.Gerçekten çok sessiz ve fırtına gibi..
Dostum kasadaki fanların ses oranlarına bakabildin mi ? Ben baktım ama göremedim de
yok dostum malesef gürültü oranları yazmıyor.
raidmax in sitesine de baktım orada da belirtilmemiş.
Desene işimiz var o zaman. Neyse gene de saol dosstum.
Ya peki arkadaşlar sizce sessiz fan mı almak mantıklı? Yoksa var olan fanlara fan controller mı almak daha sağlıklı bir çözüm olur.
sessiz fan almak daha hesaplı bir yöntem
Fan kontrolcüsü ile fan hızını dusururek sesi azaltırsın o zaman sogutma performansı duser hemde fiyatı sessiz bir fana göre daha fazladır.
Ya beyler kasaya yeni bi tane hd takarken kablolarla baya bi uğraştım yer açmak için. Şimdi kasanın kapağındaki ışıklar yanmıyor. Herhalde farkında olmadan bunun kablosunu çıkardım. Boşta kabloda bulamadım. Bu ışıkların kablosu nasıl bir şey acaba? Bir çözüm önerin arkadaşlar
Hadi smilodoncular bir yardım yaw
tek bir molex olması lazım power led ve diğer ışıklar için
kasanın anakartı oturttuğun kapağını açınca ön kapağına doğru giden kablolarını kontrol et.
Birde @ Chillout 'in dediğini gibi molex i kontrol et istersen dostum.
Ya arakdaşlar wallaha akla karayı seçtim. İşden geldim tam 1 saat uğraştım. Meğer led kablosu powerdan çıkmış ve kısa olduğu için kasanın kapağının arkasındaki bölmeden içeri kaçmış. Çıkartana kadar anam ağladı. Alttan iteleye iteleye cımıbzla çıkardım
sorununun hallolmasına sevindim dostum gerçektende o kablo kısa evet. biraz daha uzun olabilirdi.
Önde 14cm fan örten birşey yok, arka 12cm. yanda 8cm fan var. alta opsiyonel 12cm fan takilabiliyor. sanirim hala hurricane2 den iyi fan tasarimina sahip kasa yok.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme