Şimdi Ara

Raid 0 Yapmak İstiyorum. Ama Nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar. Bir kaç ay önce yeni bir sistem topladım. Sistemi soldan sisteme gözat'dan bakabilirsiniz.

Parayı bayıldık hızlı olsun diye ama diğer parçalar hızlı olsada hdd'nin sınırlı hızı sistemi yavaşlatıyor. disk soldada gördüğünüz şekilde linki;
    http://www.vatanbilgisayar.com/wd-wd15ears-3.5-1.5tb-caviar-green-sata-2.0-64mb-cache-intellipower-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=44504

Genelde film ve oyun oynarım. 3 gb'a yakın bir film arşivim var. Genelde filmler HD'dir. 2-3 gb üstü dosyalar yani.
    Yeni bir usb 3 harici disk aldım 2 tb'lik filmler onda ama sabit diskimin sınırlı hızından dolayı usb 3'den de pek bir performans alamıyorum. 10 kat hız tam bir hikaye oluyor.

Hızlar şu şekilde mb/s. bazında şu an.
    HDD içinde bir dosya kopyaladığımda yani D'den masaüstüne bir dosya attığımda 100 mb/s civarı ile başlayarak 50 mb/s civarı sabitleniyor ve bu hızla devam ediyor bitene kadar.
    Harici usb3 diskine bir şey attığımda da 75 mb/s civarı sabit hız ile atıyor. bu hızlar 2 katına çıkıcak umuduyla
    Şimdi raid 0 yapmak istiyorum. Ne olduğunu falan anladım. Ama nasıl yapıcağımı tam olarak hiçbir sitede görmedim.
    http://site.hardwarena.com/RAID-0-Testleri/Tum-Sayfalar-2.html
    bu sitedeki yazıyı okudum en son ama hep eski incelemeler 2009 buda. belki yeni şeylerde olmuştur depolama açısından ssd dışında bilmiyorum.

şimdi yardımınızı beklediğim şey raid 0 yapmayı öğrenmek, bu uygulamada riskli olduğu için bozulma olursa tüm veri gidiceği için okuduğum kadarıyla elektrik gittiğinde falan oluyormuş bir ups almayı düşünüyorum ne dersiniz? ve 2X2 gb ram'im var. buna 2X2 aynısından eklesem aktarımdaki hıza artı olurmu yoksa hiçbir işe yaramazmı? amd işlemciler tek kanal ram görüyorlar diye biliyorum. anakarttaki 2 kanal kullanmak çok bir yarar sağlarmı. çünkü yeni öğrendiğim bir şey'de her bilginin işlemciden önce ram'e aktarılması ordan hdd'ye verilmesi. bazen 10 gb filmler oluyor. bunlarda kasmalar oluyor.

Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 312 . -- 28 Şubat 2011; 15:22:46 >

• çok karışık yazmışsın.
    özet olarak ne sorduğunu kısa net yazar mısın?

4 gb ramden fazlası israf olur. 8 gb alsanda kopyalama hızı değişmez

raid 0 risktir. doğru

harddiski yanlış almışsın. greenler depolama amaçlı disklerdir. işletim sistemi oyun vs. yüklemezsin. arşivini oraya yüklersin.

green serisi ile raid yapacagınıza adam akıllı bir hdd alın. zaten 1.5 tb x2 çok gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

çok karışık yazmışsın.
    özet olarak ne sorduğunu kısa net yazar mısın?

4 gb ramden fazlası israf olur. 8 gb alsanda kopyalama hızı değişmez

raid 0 risktir. doğru

harddiski yanlış almışsın. greenler depolama amaçlı disklerdir. işletim sistemi oyun vs. yüklemezsin. arşivini oraya yüklersin.

green serisi ile raid yapacagınıza adam akıllı bir hdd alın. zaten 1.5 tb x2 çok gelir.

hocam sorduğum şey raid 0 nasıl yapılır kısaca.
    internetten aradım ama hep anlatım var raid nedir falan diye. çok zor bir şey değil anladığım kadarıyla ama basitçe madde madde anakartın raid driver'ını indirip kurmak önce gibi
    kısaca nasıl bir yol izlemeliyim.bir kaç sitede disket yapmaktan falan bahsediyorlar. ben disket misket kullanmıyorum yıllardır. zaten hep raid hakkındaki konularda eski 2006 falan. aradım bulamadım güncel bir anlatım. varsa bir link'te atabilirseniz, yoksa basitçe nasıl yapılır anlatırsanız çok sevinirim.

greenler depolama amaçlı demişsiniz. yani bu disklerin hızları yavaş mı? işyerindeki bilgisayara Caviar Black aldım. sata 3. oda saniyede 10 mb farkediyor. hiçbir sitede hdd'lerin aktarım yazım hızı diye birşeyde yazmıyorlar göremiyoruz. önbellek hızı 64 mb. ben hızlı diye biliyorum bu diskleri.

birde ups ile ilgili elektrikler gibince hdd'lerin bozulduğunu okudum bazı raid yapanlarda. 15 yıldır bilgisayar kullanıyorum. hdd bozulduğunu görmedim ama raid sistemde ups almak gerekirmi?

toplam 3 sorum oldu.
    yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 312 . -- 28 Şubat 2011; 15:47:12 >

• Yokmu kimse?
  • paranız varsa hiç uğraşmayın ssd alın rahat edin

raid0 risklidir elektrk kesilmesinde zarar görebilir ve zarar görürse bilgilerinize erişemiyebilrsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: alifurkancan

paranız varsa hiç uğraşmayın ssd alın rahat edin

raid0 risklidir elektrk kesilmesinde zarar görebilir ve zarar görürse bilgilerinize erişemiyebilrsiniz

o kadar para yok maalesef. olsa bende hiç uğraşmam valla.
    elektrik kesintisi için ups almalımıyım diye sormuştum. almam gerekiyor yani.
  • 1,5X2 = 3 TB BİLDİĞİM KADARI İLE TOPLAMDA 2 TB DAN FAZLA RAİD OLMUYORDU GALİBA TEKNİK OLARAK.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekselans001

1,5X2 = 3 TB BİLDİĞİM KADARI İLE TOPLAMDA 2 TB DAN FAZLA RAİD OLMUYORDU GALİBA TEKNİK OLARAK.

raid durumunu bilmiyorum da windows XP 2 tb'den yukarısını görmüyordu sabit disklerde. win 7 de bu sorunu çözdüler herhalde.
  • Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama :)
    Bende raid 0 yapmak isitoyrum fakat interntte madde madde anlatan biryer yok arkadaşın dediği gibi...Sürekli bulduğum şeyler 2007,2005,2004 vs vs vs. hiç güncewl birşey yok ve hepsi tutturmuş bir disket sürücü yıl 2012 ve çoğu bilgisayarda(benimkide dahil) disket sürücü yok. hadi sürücü var dyielim disket yok:)

Şu raid 0 yapma işini madde madde,güncel olarak anlatacak birisi ve herhangi link varmı?

Anakartım : gigabyte 880gaud3h dahili raid desteği mevcut,iyi bir anakart
    işlemci : amd x4 phenom2 955
    harrddiskler : (raid olacaklar) : wd 500 gb 32 mb önbellek wd5001AALS (SATA2) 2 ADET
    RAİD OLMAYAN yedek amaçlı : wd 10earx

Yardımlarınızı bekliyorum :)
  • Valla bende şu meşhur raid 0 açıklamalı anlatan bir konu bulamadım.Yoksa sandığımızdan daha kolaymı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.