Şimdi Ara

Radyötörün üstünde ufak görünmeyen bir delik ve Pul biber:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
34.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bu sabah babam farketmiş motor sıcakken kaputu kaldırmış ve radyötürün (aracı karşınıza aldığınızda sağ) üst köşesinde su buharı görmüş. hakkaten inceledim zaman içinde ufak ufak sızmış radyatörün o kısmının rengini değiştirmiş yani su veya antfiriz iz yapmış. 2,5 senedir motor suyu eksilttiğini görmedim ama iz öncedende vardı nerden olduğunu anlamamıştım. birazcıkta su azalmış bugün..

bu delik için "pul biber" tavsiyesi aldım ne dersiniz? deniyen veya başka önerisi olan var mı

• Yapay Zekanın Yanıtı

Radyatör Deliklerine Pul Biber Atmak: Güvenli midir?

Radyatörlerin üzerinde oluşan küçük delikler, hava sirkülasyonu sağlamak ve verimliliği artırmak için tasarlanmıştır. Ancak bazı insanlar, bu deliklere pul biber veya toz biber atarak radyatör kaçaklarını durdurmaya çalışmaktadır.

Bu yöntem etkili midir?

Hayır, radyatöre pul biber veya toz biber atmak radyatör kaçaklarını durdurmak için etkili bir yöntem değildir. Aksine, bu maddeler radyatörün içinde birikebilir ve zamanla tıkanmalara neden olarak performansını düşürebilir.

Peki, radyatör deliklerine ne atılmalıdır?

Radyatör deliklerine hiçbir şey atılmamalıdır. Bu delikler hava sirkülasyonu için gereklidir ve herhangi bir yabancı madde ile tıkanırsa radyatörün verimliliği azalacaktır.

Radyatör kaçakları nasıl giderilir?

Radyatör kaçakları, bir tesisatçı tarafından uygun şekilde onarılmalıdır. Kaçakların nedenini belirleyecek ve sorunu çözmek için uygun adımları atacaktır.

Önemli not: Radyatöre pul biber veya toz biber atmak, güvenlik açısından da risklidir. Bu maddeler yanıcıdır ve radyatörün aşırı ısınmasına neden olarak yangına yol açabilir. Bu nedenle, radyatör deliklerine hiçbir madde atılmaması önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • dışardan bir onarım oluyormu bilmiyorum
    ancak içeriden birşey den önce dışardan birşey yapılıyormu onu araştırın....çünkü başka yerlerde tıkanabilir kaş yaparken göz çıkarmayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper911 -- 11 Mayıs 2009; 20:40:51 >
  • elbette, öncelikle dışardan tespit etmeye çalışcam.. "pul biber" olayını Almanya da yaşayan Türkler kullanıyomuş, babam taksicilerinde kullandığını söyledi. valla bimiyorum nasıl bişey ama motorda neye zarar verebilir gibi sorular var kafamda.
  • bu konuda o kadar çok tavsiye varki...
    yolda kalırsanız yumurta kırın fln diyorlar (ama galiba hakkaten işe yarıyor)

özel ürünler var sırf bunun için üretilmiş ancak onlar en son çare olarak öneriliyor... başka yerleri tıkama olasılığına karşı....
    eğer dıştan tespit edebilirseniz illaki bir şekilde onun tamirini yapıyorlardır... (lehim tarzı eritip damlatılan birşey vardır belki)
  • Lehim yapılıyor "sıcak lehim" mi ne diyolardı gerçi lehimler sıcak olur zaten de öyle bi ismi vardı. şimdi sök tak küçük bi delik için fırsat kolluyolar ustalara güvenim yok. çatlak camımı kaskodan bedava değiştirmeye korkar hale geldim. bakalım ne olcak. yarın bi tespit etmeye çalışıyım
  • silikonla kapayin madem yeri belli,

pul biberi de cok az miktrda atin bir arkadas(forumdan) corbaya cevirip radyator degistirmisti gecen sene

bu arada benim radyator plastik diye silikon dedim,

sizinki metal ise 1 milyoncuda bir lehim aleti ve lehim alin(set halinde 2-3lira birsey) fise takin, dolma oyacagi seklindeki parcaya lehimi degdirip damlatin. lehim yaklasik 300 derecede erir ve cabucak sertlesir. kullaninca kolayligini anlarsiniz. ufak bir metali oraya lehimleyin ya da cok ufak ir delikse direk lehimle doldurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emtue -- 11 Mayıs 2009; 21:04:06 >
  • Aman dur gözünü seviyim boyum kadar radyatör var 1.6 motorda. 300-500 giydirirler vallabu arada araç peugeot 306 sedan 99 model vs.

yarın tespit etmeye çalışacam biraz bi yerlere gidip mototru ısıtırım. evet doğru söylüyorsun bana söylenen bir parmağın yarısını bile geçmesin şeklindeydi.

eğer yeri ayanbeyan tespit edebilirsem lehim veya silikon metoduna başvururum zaten. riske girmeden. çok teşekkür ediyorum fikirleriniz için. varsa beklerim diğer önerileri veya uyarıları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 11 Mayıs 2009; 21:08:01 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • karabiberde işe yarıyor diye duydum(dalga geçmiyorum gayet ciddiyim)

bide sanayide parçacılarda satılan ince kalay tozu gibi bir madde var tüp içerisinde o da işe yarıylormuş
  • yahu radyatör tamir edilebilen birşey.gidin sanayiye iki dakikaya yapsınlar.ayrıca yerli marka radyatörlerde belirtilen fiyatlarda değil.kale marka radyatörler işini mükemmel yapıyor.
  • ben anlayamadım ne yapıyorsunuz kırmızı, kara biberlerle.
  • aracın soğutma sıvısına atıyormuşuz. o da gidip deliği tıkıyomuş
  • radyatöre yumurta kırıldığını ve deliği tıkadaığın biliyorum hatta discovery de de izlemiştim işe yarıyodu ama biber olayı için bişey diyemiyecem ilk defa duyuyorum
  • Radyatör delindiği zaman yumurta kırınca işe yarıyor

Hatta Discovery Tv de,Efsane avcıları denemişlerdi.
    Gerçketn işe yaradı
  • peki ne akdarını koydular yumurtanın? yani sarısı beyazı hepsi değildir heralde miktar olarak filan ve sarı sı mı beyazı mı ne şekilde koydular acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

peki ne akdarını koydular yumurtanın? yani sarısı beyazı hepsi değildir heralde miktar olarak filan ve sarı sı mı beyazı mı ne şekilde koydular acaba?

Yumurtayı normal olarak kırıp,içini döktüler sadece.
    Ve yaklaşık 5 saniye sonra delik tıkandı.
    Bu arada delikte tornavidayla açıldı düşün yani
  • ne diye biberle yumurtayla uğraşıyorsunuz

benimkide üstten çatlaktı.damla damla su akıyordu.gidip benzinciden radyatör çatlak giderici sıvı aldım.önce radyatör içindeki tüm suyu boşalttım.radyatör hotumunu söküp üfledik hatta tamamen boşalsın diye.sonra havasını alarak yeni su ve aldığım sıvıyı koyduk radyatöre.damlatma kesildi şuan.

dediğim çatlak giderici de 12 lira.arexon marka.

aldığım şey bu işte

Radyötörün üstünde ufak görünmeyen bir delik ve Pul biber:)

• olmadı biraz kekik serpin
  • bence nane de iyi olur. Motor iyice açılır.
    quote:

Orjinalden alıntı: WarSaw

olmadı biraz kekik serpin

• cevaplar için teşekkürler 2-3 gündür yoğunum araca zaman ayıramadım haftasonu bakıcam deliğine çapına nanesine biberine

olmadı o şişeden alırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dexter48

bence nane de iyi olur. Motor iyice açılır.
    quote:

Orjinalden alıntı: WarSaw

olmadı biraz kekik serpin

adana kebapmı radyatörmü belli değil ne kekiki ne pul biberi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.