Şimdi Ara

motor yatak dökme,yağa karışan metal parçası önemli ve tek konudur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
7.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • motor yatak dökme yani,motor yataklardaki metal parçalarının,motor yağına karışması durumu

motor yağ bakımı yapılır yapılmaz 1 saat sonra motor indirme konusu,bu konu çok yaygın değil,pek yok,detaylı şekilde anlatıyoruz,bu konu internette tek ve dh tadır

dıkkatlı olun,bu sayfaya gelen kısılere faydalı olursa ıyı olur,cok masraflı olaydır,deneyımı yasayan kısıden yola cıkılıp calısma yapıldı

sorunun nedeni ve çözümü assagıdamotor yatak dökme,yağa karışan metal parçası önemli ve tek konudur 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 19 Aralık 2021; 23:49:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yağ Filtresi Çapaklarından Motor Yatak Dökmesine: Yağda Bulanabilecek Metal Parçalarının Önemi

Motorunuz çalışırken, yağ filtresi metal parçacıklarını ve çapakları toplayarak yağlama sistemini temiz tutar. Bu metal parçaları, sürtünme sonucu yatakların veya diğer motor bileşenlerinin aşınmasından kaynaklanabilir. Normal koşullar altında, yağ filtresi bu parçaları etkili bir şekilde temizler ve motorun düzgün çalışmasını sağlar.

Ancak yağ filtresi kirlendiğinde veya hasar gördüğünde, metal parçaları yağa karışabilir ve motor yataklarının dökülmesine neden olabilir. Yataklar, krank milini destekleyen ve motorun sorunsuz çalışmasını sağlayan yatak yüzeyleridir. Metal parçaları yağa karıştığında, yatak yüzeylerini aşındırarak yatakların dökülmesine yol açabilir.

Bu nedenle, yağ değişimlerini düzenli olarak yaptırmak ve yağ filtresinin durumunu kontrol etmek çok önemlidir. Kirli veya hasarlı bir yağ filtresi, motorunuzun ciddi şekilde hasar görmesine neden olabilir.

Motor yağınızda çapak bulursanız, bu durumun nedenini belirlemek için derhal bir tamirciye başvurmalısınız. Çapaklar, yatakların veya diğer motor bileşenlerinin aşınmasının bir işareti olabilir ve daha fazla hasarı önlemek için onarılması gerekir.

Motorunuzda çapaklanma belirtileri şunlardır:

• Yağda çapak parçacıkları
    • Yatak vuruntu sesi
    • Düşük yağ basıncı
    • Motor arızası

Çapağın nedenini belirlemek için tamirci, yağınızı ve yağ filtresinizi kontrol edecek, motorda stetoskopla dinleme yapacak ve gerekirse motorun içini inceleyecektir. Çapaklanmanın nedenine bağlı olarak, tamirci yatakları, yağ pompasını veya diğer ilgili bileşenleri onaracak veya değiştirecektir.

Motorunuzun sağlığını korumak için düzenli bakımın önemini göz ardı etmeyin. Düzenli yağ değişimleri, temiz bir yağ filtresini ve herhangi bir çapaklanma veya hasar belirtisini kontrol etmek, motorunuzun uzun yıllar sorunsuz çalışmasına yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Piston basinda segmanlar var. Boyle kucuk metal halkalar, piston basindaki oyuklara giriyor. Ilerde segman veya piston basi yuksek devirlerde vs pistonun icnde hareket ettigi gomlegi ciziyor. Segmandan ve gomlekten cikan talaslar yaga karisiyor

• Kaygerya kullanıcısına yanıt

sagol

motor icinde yaga karisinca asaagi suzulurken yag filitresine takilip bekliyor

yag filitresinden suzulen temiz yag kartele iniyor

yag pompasi temiz yagi motor icine yukaridan asagi veriyor devirdaim oluyor

birisi motor bakimi yani yag ve yag filitre degistirdi.karteldeki yagda bosaldi

ama yag bakimdan bir saat sonra motor indirdi yani yag gri renk oldu nedeni motor dokme olmus

usta ince yag koymus...yag filitreyi girseymis kalin yag koysa boyle olmazmis

ama arac 1 sene once motor yapilmis

yag ve filitre ve kartel temizlenip 1 saat sonra neden motor dokme oldu onun mantigini hala cozemiyoruz

• Dandik filtre takmis. Orjinal taksa ince kalin farketmez parcalari yakalardi. Vaya gozenek mikron degeri buyuk filtre takmis. Yani filtre isini yapmadigi icin basiniza bu gelmis. Kalin yagla alakasi olacagini sanmam.

• Kaygerya kullanıcısına yanıt

mantıklı

bu yag filitresi....yag pompasından hemen sonra bulunuyor dimi

yag pompasi kartrlden yagi cekip..once yag gilitresine basiyor...oradanda motor.icine atiyor

ben yag filitreyi motor icinden assagi iniste kartele inmeden konur saniyordum

cunku yag pompasi basincli atarken..yag filitre basinci keser diye bilirdim

• yardımcı olanlarsa tesekkur,bu olay hıc bıryerde gorunmuyor,yanı bır motorcunun basına gelmıs ama tam olarak detaylar yazılmamıs,youtube da hıc yok,sadece yata sarma dıye gecıyor

bır tane pego sayfasında yaga karısan metal parcadan bahsetmısler

dh ta bır ıkı konu actım ordan buradan bılgı topladım nıhayet cozdum...bu soyledıgım seyı tam olarak a dan z ye anlatan sanırım youtube google ve sayfalarda tek kişi olucam

bır kac gundur bır cok ayrı kaynagı okudum cozdum

öncelikle bir sorun oluşuyor bu sorunun adı motor yatak sorunu...motor içinde yatak denen sey

piston kol yatakları dıye gecıyor,bu yataklar eger motor rektefe ıse uyduruk malzemeden yapılmıssa yada motor bakımsız kullanılmıssa yuksek ısıda erıyıp bozulup kırılıp falan fılan,yada cok kullanımda yuksek km de herneyse motor yagına karısıyor,yanı kartel ıcındekı yagda metal parcacıkları olusuyor...buna motor yatak dökme denıyor

yaga metal talası yanı parcacıkları karısınca yanı yatak dökme yapınca,o sırada motor yagı kalın olursa metal parcaları pıstonlara zarar vermıyor belkı bır sure daha vermez

cunku yag devırdaım olurken yanı yag fılıtreden gecse dahı fılıtre ıcınde metal parcaları takılsa dahı bır kısmı motor ıcınde dolasmaya devam edıyor ama yag kalın oldugu ıcın arıza vermıyor

yag bakımında eger usta yag fılıtresını kesıp ıcıne bakarsa metal talaslarını gorur ve arıza olustugunu yanı yatakların doktugunu gorur ve bu durumu bır sure telafı etmek ıcın kalın yag koyar

eger usta talasları gormezse ınce yag koyarsa o zaman ınce yag talasları muhafaza edemez ve yagı degısen arac 1 saatte motor ındırır

motor yagı ve fılıtresı degısse dahı motor ıcındekı yag bosaltılsa dahı yada motorun ıcıne yenı yag konsa dahı,motorun tam temızlenmesı gerekır cunku tam temızlenmeyen motorda yatak metal parcacıkları bır yerlerde bazı hat boylarında durmaya devam edıyor

yanı yag kartelını bosaltsalarda,yag degıssede,yag fılıtre degıssede ne yaparlarsa yapsınlar motorun ıcınde metal parcaları oluyor

yenı yag konunca,yag pompası yagı basınca yag fılıtreye temız yag gelse dahı,dedıgım gıbı motor ıcındekı metal parcaları pıstona deyebılıyor

dedıgını gıbı yag fılıtresı cok ınce kalıtelı olup metal parcasını tutsa belkıde motor ınmezdı

ama bır yerde motor komple sokulup temızlenmesı lazım demısler cunku bu metal talası heryere bulasıyormus

sonucta ınce yag konunca metal parcaları surtme yapıyor kalın yag konsa surtme yapmaz ama dolasmaya devam eder tabı

sonucta motor ıcındekı yaga metal parca karısması kotu bır durummus ve tamamen temızlenmesı ıcın sokulupmmu temızlenecek yoksa yag fılıtresımı cok ıyı olcak bılmem

• yani yag degısımınden 1 saat sonra motor ındıren arac zaten oncesınden berı yatak dokmus hatta eskı fılıtrede metal talasları ortaya cıkmıs gorunuyor yanı zaten yaglama sıstemı calısıyor kalın yag ıcınde zaten metal talasları var,o anda arıza vermıyor

cunku metal talasları eskı fılıtreye takılmıs onlar gorunuyor buna ragmen devrdaımde motor ındırmıyor

demekkı yag vede yag fılıtre degısınce,ya ara kanallarda bazı partıkuller devırdaıme devam edıyor motor ındırıyor

yada komple yaglama sıstem yenılensede ınce yag konunca,yataklar dökülmeye devam edıyor olabılır,yenı bır dokulme sonucu ınce yagdan dolayı pistonlar cızılıyordur

Motor Yağ Filtresi Metal Talaşları Yakalar mı?

Bir yağ filtresi, bir motorun yağı içindeki metal kirletici maddelerin büyük bir yüzdesini yakalamada mükemmel olsa da, kusursuz olmaktan uzaktır. Genel olarak, bir yağ filtresi, bir motorda dolaşan büyük metal talaşlarının büyük çoğunluğunu yakalayacaktır. Bununla birlikte, birçok metalik parçacık, bir yağ filtresinin bile yakalayamayacağı kadar küçüktür. Sonuç olarak, bu mikroskobik parçacıklar, yol boyunca bir tür aşındırıcı görevi gören bir motorun yataklarından geçmeye devam ediyor. Zamanla bu, özellikle bir motorun yağı fabrikada önerilen servis aralığında değiştirilmezse, yatak aşınmasını daha da hızlandırabilir. Bir motorun sağlık durumu söz konusu olduğunda, kullanılmış bir yağ filtresine daha yakından bakmak da değerli olabilir. Bu durumlarda, birçok tamirci, iç kağıt elemanını ortaya çıkarmak için bir yağ filtresinin teneke kutu bölümünü dikkatlice kesecektir. Bu eleman daha sonra metal parçalar ve talaşlar için incelenebilir, böylece bir motorun yataklarının ve aşınma yüzeylerinin genel sağlığına dair ipuçları sağlar.

Motor Yağınızda Metal Talaşı Bulursanız Ne Yapmalısınız?

Motorunuzun yağında metal talaşlarının bulunması kesinlikle endişe kaynağıdır ve hafife alınmamalıdır. Her durumda, daha fazla teşhis gerekli olacaktır. Çoğu durumda bu, yatak yüzeylerini aşınmaya karşı dikkatlice incelemek için motorun yağ karterini ve yatak kapaklarını çıkarmayı içerecektir. Yüzeyde yara izi veya herhangi bir türden hızlı aşınma ortaya çıkarsa, çok daha büyük bir sorun söz konusudur. Ne yazık ki, bir motorun dönen aksamında hızla bozulan yataklarla karşılaşıldığında bir kişinin seçenekleri sınırlıdır. Çoğu durumda, motorun sökülmesi ve elden geçirilmesi gerekecektir.

https://www.peugeotdestek.com/motor-yagindaki-metal-talaslari-ne-kadar-ciddidir/amp/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu fılıtre eskı fılıtre yanı zaten yatak dökmüş ama motor ındırmemıs bu sekılde kullanılıyordu

bu assagıdakı grı yag ıse yenı konan 4 lıte yag,yanı sımsıyahken 1 saat sonra motor ındırdıgınde grı renge dönmüş

yenı fılıtre takılmasına ragmen motor ınıyor,yukarıdakı yazıda yenı fılıtre bıle metal talasını tutmaya yetmez demıstı kalıtelıde olsa belkıde yetmezdı

demekkı bu yuzden usta kalın yag koysa motor ınmez dogru demıs oluyor cunku arac zaten arızalı yataklar bozulmus

yatak dökme neden olur.bir suru neden var

yuksek km li arac

rektefe olunca uyduruk yatak kullanımı.

yagsız kalma.yag basınc azlıgı.yuksek ısı.yag lambası yanarak gitmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 19 Aralık 2021; 6:17:42 >

• Daha önce denk gelmiştim bir konuda : Rektefiye yapılan motora kalın yağ koyulmalıdır... diye yazıyorlar genelde. Aynı şekilde rektefiye sonrası inen motor konusu vardı.

Usta bunu bilmiyorsa sıkıntı onda demektir. Orijinal olmayan, değiştirilmiş motora ince yağ koyması büyük hata olmuş. Aslında masrafı onun karşılaması lazım.

Tabi kullanıcı bunu ustaya söyledi mi, ustanın bilgisi var mı o da önemli.

Rektefiye yapılmış motoru olan araç kullanıcısı her ustaya gitmemeli, bildiği, bu işi bilen ustaya götürmeli aracını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 19 Aralık 2021; 8:22:51 >
  • Kaliteli yag filtrelerinde gozenekler kucuk olmasi yanisira manyetik olarak da metal parca yakalayabilecek yeterliliktedir. Rektefiye olmus aracta talas malas varsa dogru tork degerleriyle motor toplanmamis demektir duzgun de bir filtre kullanilmamissa bu sorun olusmasi cok normal

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

1 sene once aynı usta rektefiye yapmis bilmesi lazim

• Benim başıma da bir şey geldi ama araç benim olmadığı için kıyısında kalıyorum hep , uzun dönem filo kiralama

Araç insignia makyajlı kasa
    Yeni 1.5 dizel motor 3 silindir
    122hp
    34 bin km
    Sürekli uzun yol diyebilirim , ortalama süratim 50
    Yakıt ortalamam 6,0
    Yani sıkıştırmalık durum yok

1 ay önce
    Çeyrek depo mazot varken depoyu doldurdum , Shell taşıt tanıma var

6-7 km sonra silkeledi ve yolda kaldım
    Çekici ile çekildi
    Mazot fulledikten sonra olduğundan mazottan şüphelendiler
    Depo boşaltıldı temizlendi vs
    Yeni yakıt koyuldu çalışmadı araba
    Çözemediler
    Opel genel merkez veya Opel Türkiye artık her neyse motoru açın demiş
    Dolayısıyla şu meşhur her markaya hizmet veren rektefiye firmasına gönderilmiş motor

Buraya kadar normal diyelim
    İşin ilginç kısımları bu noktadan sonra başlıyor
    Motor açıldıktan sonra rapor veriliyor , muhtemelen Opel servisi de aracın asıl sahibi kiralama firmasına bildiriyor

Beni kiralama firması arıyor
    Motorda sorun yokmuş geri takılacakmış , açılmışken segman değişecekmiş deniliyor tarafıma
    Bunu diyen kiralama firması

Kapatıyorum telefonu , Opel Türkiye yi arıyorum , diyorum ki 2 seçenek var , bu motor geri takılınca ya çalışacak ya çalışmayacak

Çalışmazsa zaten fiyasko

Ama çalışırsa ( ki çalışacak ne problemli ise değiştiğinden bana göre tabi ) çok fena uğraşırım , demekki 1 hafta çalıştıramadığınız motoru rektefiye edip takıyorsunuz , bu kandırmaktır vs diye baya sert yaptım

2 saat sonra servis tarafından arandım
    Sandık motor + turbo değişimi olacak diye 😀

Ben bastırdım tekrar , bu motora kim sorun yok dedi vs diye
    Kiralamayı da sıkıştırıyorum hayırdır ne diye şimdi sandık motora dönüldü diye ? Onlar da işte tekrar sorun vs çıkar diye değişim kararı alındı diye geçiştirdi

Benim şikayetlerden sonra muhtemelen Opel Türkiye de Opel servisine pres yaptığından servis beni klasik memnuniyet adına tekrar arar
    Arayan hanıfendiye motorda sorun yok işi nasıl oldu diye yüklenirken ağzından segman kırmayı kaçırdı , yeni işe başlayan biri vs diye de iyice karıştırdı

Bende Opel Türkiye ye dedimki , kiralama firması bana passat verdi , hiç memnun değilim , sandık motor turbo değişeceği için yapılan bu kandırmacada kulağımın üstüne hadi yatıyorum
    Ama bana Mercedes ferrari de değil
    Opel insignia ultimate ayarlayın

Arabam 1 aydır yok + 1 aya motor gelecek , takılacak muayene yeni ruhsat vs ve çalışıp çalışmayacağı daha garanti değil

Sonra bunların kendi bu tarz durumlar için çalıştıkları ikame araç bölümü aradı , superb passat vs diyince kapattım telefonu

Kiralama firmasına sana motorda sorun yok dediler ama segman kırılmış dediler ne alaka dedim
    Nasıl olura geldi iş
    Ara konuş bakalım dedim

Şimdi Opel Türkiye yi arıyorum dosya kapanmış , kiralama firmasında konu ile alakalı kişilere ise 1 haftadır ulaşamıyorum
    Buzdolabı ile 1 aydır geziyorum

Neler oldu neler döndü bilmiyorum
    Ama benden habersiz bir şeyler olduğu kesin
    Kiralık araba işte al bin kafasında birileri ama ben yemem

İşin teknik kısmına dönersek gerçekten benim segmanlarda büyük ihtimal sıkıntı vardı
    28 bin km gibi yağı kontrol ettiğimde eksiltmiş gibiydi
    Servise fotosunu gönderip sorduğumda 1lt ye kadar normal denildi
    Sonra 30 bin bakım ve 4 bin km sonra durum bu
    Motor yeni , hakim mi değiller nedir bilmiyorum

Süreç devam ettiği için servis kiralama firması vs isim vermiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 19 Aralık 2021; 12:43:16 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• forumda motor ustası olsa net cevap gelirdi

• yag filitresi...yag pompasindan hemen sonra dimi
    pompa yagi basiyor..filitreden gecip..motor icine atiyor

sonuc olarak,yag fılıtresı,yag pompasından hemen sonra oluyor dımı,yanı pompa yagı basıyor,once yag fılıtreden gecıp sonra motor ıcıne fırlıyor,yag fılıtresı basıncı azaltmıyormu anlamadım mantıklı gelmedı,dönüş hattı degılde,gıdıs hattında galıba,hıc bıryerde tam bılgı acıklanmamıs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 19 Aralık 2021; 19:46:29 >
  • burada hepinizi zamanla motor ustası yapıcam galiba,aha buldum cevabı

Günümüz motorlarında yağ pompası tarafından toplanan tüm yağ, krank mili yataklarına, kam yataklarına ve supaplara gitmeden önce yağ filtresinden geçirilir. Buna "tam akış" filtreleme denir. Kirleticileri uzaklaştırmanın etkili bir yoludur ve motora yalnızca filtrelenmiş yağ gönderilmesini sağlar. Yine de zamanla yağ filtresi tarafından tutulan birikmiş kir ve kalıntılar yağ akışını engellemeye başlar.

https://www.ototasarruf.com/lpghaber.php?faydalibilgilerID=257

ama usta dedıkı ınce yag koymus,yag pompa yukarı basmıs dedı,o zaman butun yag fılıtreden gecıyorsa(ayrı bır hattan bloga gıdıcek degılya) metal talasın takılması lazım,o halde motor ıcınde metal talası gırmemesı lazım...demekkı yataklar dokuldugu ıcın o anda yıne dökülmüş pistonlar sürtme yapmıs,yanı yaga karısan madde yok o halde

motor ıcıne yag gırıyor o ayrı bır olay...yataklar arızalı ve dokmeye devam edınce ınce yag olunca pıston surtmus

ornek vıdeo buldum

https://www.youtube.com/watch?v=FyZZw94J03c

herşeyin olus nedenı buymus

https://www.youtube.com/watch?v=d1kHShNx2Og

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 19 Aralık 2021; 21:50:54 >

• motor yatak dökme,yağa karışan metal parçası önemli ve tek konudur

bi tane motor ustası var ona soruyu gönderdım seyle dedi

arac yaglama yapmıyor,yag pompa arızalı,yagsız kalmıs yatak sarmıs,çapak dökmüş

çözumu alttan kartelı cıkarıp,pıstonun yatagı assagı cevrılıp,yatak degısmekmıs,yoksa bu yapılmassa motor ındırır dedı

yag fılıtre degısmekle olmaz o ıs dedı,yag pompası degısecek dedı....yag musurun oradan aparat baglanırmıs yag basıncı ölçülürmüş

yag basıncı dusukse motor hasar gorur dedı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 19 Aralık 2021; 21:59:39 >

• bu sayfaya gıren admın,yonetım varmı calısmalarım nasıl...bazıları dıyorkı ne cok konu acıyon yazıyorsun..ama baska turlu cozulmez

detay cok ve kafa karıstırı olsada çok önemli konu cunku çok pahalı hasara neden olabılır konu

ard arda yazıyorum ama bılgı topladıkca ekledım...bır sey daha eklıcem ama azcık mola vereyım yoruyor...elımde a4 kagıt 3 sayfalık calısma daha var ama onu eklemıcem sadece sonucu yazıcam neden boyle oldu

motor yag bakımından sonra neden 1 saat ıcınde motor ındırdı onu yazıcam,bu konu google da hıc bıryerde detaylıca ıslenmemıs dh ta ılk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 19 Aralık 2021; 22:20:1 >
  • güzel işte

ama başına gelen google a aramaya yazınca düşer buralara

faydalı tabiki

• *****gelelim sonuca motor uzmanı arkadasın soyledı bılgıyle olayı cozduk******

arac 1 sene once motor ındırdı toplandı onunla alakası yokmus yanı rektefelıler sorun etmesın

sorun yag basınc azlıgı vede,yagın yatak kısma ulasmaması

yag azlıgından yada yag pompası ıyı basmıyormus o yuzden yataklar soyulmus yagsız kalmıs

soyulan yataklar,yatak talası dokmus,bu yag ıcındekı talaslar,kartele ulasıp oradan yag fılıtresıne takılmıslar

ama yag fılıtresı takılan metal talası tutup yınede temız yag puskurtsede,yatak uzerıne temız yag gırsede sonucta okısım sorunlu oldugu ıcın yınede assagı dokuluyor

pıstonlar bozulmuyor çünkü yag kalın yag

yag bakım degısıme gıdınce usta yag fılıtresını kesıp baksa,metal talasını gorseydı,o zaman yatak sorunu oldugunu bılır vede alttakı kartelı sokerek,yatakları assagı sarkıtıp yatakları degıstırırdı sorun kalmazdı

usta fılıtreye bakmamıs yenı fılıtre takmıs,o yuzden yatak arızasını gormemıs,oysa o anda yataklar degısmesı gerekırdı

yag degısımı oluyor,yag fılıtre degısıyor,o anda yıne kalın yag koysaydı motor ındırmezdı

cunku yag degısımden once yıne aynı arıza vardı yıne fılıtrede talas vardı ama yag kalındı

yenı konan yag kalın koysaydı motor bırsure daha devam ederdı

yanı fılıtre her zaman talası tutuyor gorevını yapıyor onda sorun yok,motor ustası arkadasta oyle dedı

kalın yerıne ınce yag konduya,işte o ınce yag zaten hasarlı yataga gelsede,yataklar ıyıce sürtmeye baslıyor,hasar buyuyor vede metal talası ıyıce dokulmeye baslıyor

dokulen metal talası kalın degılde ınce yagda olunca pıstonları cızıyor,yenı yag grı renk oluyor

yataklar vuruyor arac sarsıntılı seslı calısıyor

bu seferde grı yag yanı ıcınde metal talası olunca ve renkten dolayıda kalınlasınca

yag pompasını ve fılıtresını tıkıyor,yag basınc azalıyor,yag arıza ısıgı yanıyor,bu arada motor ınmıs oluyor

sorunun ılk baslangıc nedenı usttekı yatak noktasına yeterlı yag ulasmaması yatagı bozması,yag sevıye azsa ve pompa ıyı basmıyorsa,yataklar bozuluyor

bu konu daha cok bakım yapılır yapılmaz 1 saat sonra motoru ındırme uzerıne acıldı,boyle seyı pek goren olmamıs

usta arızayı fılıtreyı gorup ya yatagı degısecektı yada kalın yag koyup az daha ıdare ettırecektı,ama ınce yag koyunca bu olay gerceklesmıs oluyor

yag fılıtresıyle olayın alakası yok,yag pompası basıncı zaten azmıs....yag degısımınden sonra motor ıner ınmez yag pompasıda grı yagdan dolayı tıkanmıs

motor yatak dökme,yağa karışan metal parçası önemli ve tek konudur motor yatak dökme,yağa karışan metal parçası önemli ve tek konudur motor yatak dökme,yağa karışan metal parçası önemli ve tek konudur 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 19 Aralık 2021; 23:58:31 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.