Şimdi Ara

radyolu ışıldak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
6.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Elektronikten çok anlamasamda elim tornavida tutar,birkaç lehim yapmışlığım vardır.Sorunum şudur...

Aşağıda fotoğraflarının gördüğününz radyolu ışıldağı bataryası bitik olduğundan uzun zamandır kullanmamıştım.Geçenlerde elden geçirmeye karar verdim.Yeni batarya(kuru akü 6v 4a ) aldım.Hemen herşey çalıştı ,radyo,floresanların ortasındaki lamba,siren sesi,hepsi ...

yalnız floresan lar çalışmadı.Bozuk olduklarını düşünüp yenilerini aldım.Fakat yine çalışmadılar.

Acaba elektronik devrede bir sorun olabilir mi diye düşünüyorum.Önce size danışayım dedim...Eğer elektronik devrede sorun olduğuna kanaat getirirsek açacağım aleti...

Ve eğer aranızda bana yol gösterecek yardımcı olacak birileri çıkarsa sorunu tespit edip,tamir etmeye çalışacağım..yardımlarınızı bekliyorum....İşte fotoğraflar

radyolu ışıldak
     radyolu ışıldak

• arkadasım volt metren varmı varsa cihazı aç içindeki florasanlara giden lambanın kablosunun ucuna deydir elektirik geliyormu ???gelmiyarsa aküden başla elektirik nereye kadar geliyor,bunu yaz sana yarımcı oliiym ama sökmüşken içindeki sigortayıda deyiştir ( sigorta küçük bir lambaya benzer ) deyişince belki yanar dene sonucu söyleyiver???
  • latif yardım için sağol...bu akşam evde bi açıp bakacağım...volt metre yok ama nerelere elektrik ulaşıyor bakacağım...bu arada zaten floresan lar hariç herşey çalışıyor...floresanlara elektrik gidiyomu bakacağım ve
    yarın cevap yazacağım:)
  • İçinde minik bi trafo olacak küçücük. Onu süren transistor(soğutuculu olaması lazım) bozulmuştur. Değiştirip tekrar dene.
  • belki göz ardı etmiş olabilirsin elektrik varken fluresan yanmaz ..onun dışında arkadaş demiş trafo ve yanındaki transitör..
  • Selam..dün akşam açtım içini...floresan lara elektrik gitmiyor.onun dışında herşey sağlam...Fotoğraf çekmeyi unutup kapattım tekrar açmayada üşendim,geç olmuştu saat...

"Self Control" o bahsettiğin soğutuculu transistörü gördüm.Bu akşam ben fotoğraflarını koyunca daha iyi anlaşılacaktır.Zaten en gözüme çarpan şey o oldu.Floresanların anahtarına çok yakın bir yere yerleştirilmiş.
    Bu transistörün görevi sadece floresanlarla mı ilgili ? Çünkü diğer her yer sağlam çalışıyor...

"kadircıtak" uyardığın için sağol.Ama aklıma gelmişti bu söylediğin.Cihaz fişe takılıyken ,fişten çekikken hep sonuç aynı...Herşey düzgün çalışıyor,floresanlar dışında...Akü den de eminim,sağlam.(yani bataryadan)
  • arkadaşım ne olu florasanlar çalıştımı?eyer bir daha sökersen içindeki sigortayıda deyiştir.....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    6v ışıldak şarj devresi
    15 yıl önce açıldı
    Işıldak aküsü
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • latif , malesef floresanlar çalışmıyor halen...sigorta sağlam olduğu için sana cevap yazmayı atlamışım,kusura bakma...
    Evet arkadaşlar...olayımız fotoğraflarda gördüğünüz gibi.Yorumlarınızı bekliyorum..
    Bu genel görünüş
     radyolu ışıldak

radyolu ışıldak

bunlarda yakınplan...floresanın anahtarı ve çevresi

radyolu ışıldak

,
     radyolu ışıldak

• arkaasım florasan lambasının anahtarının kapat(devre tamamlasın) elektikrik geliyormu elektirigin gelip gelmedigini 5 voltluk küçük ampulle dene (demiştin voltmetrem yok diye) geliyorsa nereye kadar geliyor gelmedigi yeri bul ora basit bir diyot yanmış olabilir.sonra nerenin devreyi tamamlamaıgını yaz yarımcı olalım fotografınıa çek........bende bugün benimkini sökücem....ayrıca fotograf eklenmiyor neden acaba????
  • arkadaşlar en az kaç mesajdan sonra resim ekleniyor benim bu mesazla beraber 11 olucak
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaansoy

Selam..dün akşam açtım içini...floresan lara elektrik gitmiyor.onun dışında herşey sağlam...Fotoğraf çekmeyi unutup kapattım tekrar açmayada üşendim,geç olmuştu saat...

"Self Control" o bahsettiğin soğutuculu transistörü gördüm.Bu akşam ben fotoğraflarını koyunca daha iyi anlaşılacaktır.Zaten en gözüme çarpan şey o oldu.Floresanların anahtarına çok yakın bir yere yerleştirilmiş.
    Bu transistörün görevi sadece floresanlarla mı ilgili ? Çünkü diğer her yer sağlam çalışıyor...

"kadircıtak" uyardığın için sağol.Ama aklıma gelmişti bu söylediğin.Cihaz fişe takılıyken ,fişten çekikken hep sonuç aynı...Herşey düzgün çalışıyor,floresanlar dışında...Akü den de eminim,sağlam.(yani bataryadan)

ewet arkadaşında bahsettigi gibi o soğutuculu olan d882 transistörü arızalıdır büyük ihtimal bu transistör arızalandıgında sadece flosantlar çalışmaz onu değiştir büyük ihtimal sorun çözülür bu günekadar yüzlerce ışıldak tamir ettik yüzde 90 nın arızası bu transistördü.

•  radyolu ışıldak
  • quote:

Orjinalden alıntı: latif.07

arkadaşlar en az kaç mesajdan sonra resim ekleniyor benim bu mesazla beraber 11 olucak

benim bildiğime göre mesaj sayısı farketmiyor
    jpeg gif resimlerini destekliyor ikisinden birini yaparsan resim koyabilirsin
  • selam...
    Arkadaşlar latif in önerisi üzerine nerelere elektrik ulaşıyor diye bakmayı denedim ama alet edevat olmadan bu iş zor olacaktı..Bir de devre elemanları konusunda biraz bilgi gerektiriyor bu...
    Bende işi biraz da şansa bırakarak "elektrik_54" ün söylediği gibi soğutuculu olan d882 transistörünü değiştirmeye karar verdim...

NOT:''İşi şansa bırakarak'' diyorum diye alınmasın sakın...Onun tecrübesinin ve elektronik bilgisinin yüksek olduğu anlaşılıyor zaten...Ama o da takdir edecektir ki en sağlıklısı aletle ölçüp biçip arıza sebebini kesin belirlemektir...Ben yeterli bilgim ve donanımım olmadığı için bunu yapamıyorum...

Transistörü söktüm...Bu akşam yenisini alıp YArın yerine monte etmeyi düşünüyorum.Bu arada fotoğraf çekmeyi ihmal etmeyeceğim.İlerde aynı sorundan muzdarip arkadaşlara bilgi belge bırakalım...

• :( Şansım yaver gitmedi... Bu sabah değiştirdim d882 transistörünü.Fakat nafile...malesef halen bir gelişme yok.Yine herşey sağlamçalışıyor floresanlar yamıyor...Ne kötü bir duygu bu işten anlamamak...Yapmak istiyorum ama :(
  • ozaman bence sorun trafodadır diye düşünüyorum
  • kaansoy tamirden vazmı geçtin????ne oldu sonucu eklesene...
  • Arkadaşlar...elektronik konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığım için ve aletin çalışan kısımlarını (radyo,sarı ışık veren lamba vb.) bozarım korkusuyla tamırden vazgeçtim.Hepinize teşekkür ederim...keşke bu foruma yazan insanlarla bir masaya oturup ortaya da benim ışıldağı koyup birlikte uğraşabilseydik....Ama Samsun'lu pek azdır herhalde :) Herkese teşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: latif.07

arkadasım volt metren varmı varsa cihazı aç içindeki florasanlara giden lambanın kablosunun ucuna deydir elektirik geliyormu ???gelmiyarsa aküden başla elektirik nereye kadar geliyor,bunu yaz sana yarımcı oliiym ama sökmüşken içindeki sigortayıda deyiştir ( sigorta küçük bir lambaya benzer ) deyişince belki yanar dene sonucu söyleyiver???

tabi ondan sonra bir elektrik arkı ve volt metrede bozulsun. Lambaları yakan voltaj 1000 üzerinde
  • Floresan lambanın da inceden pabuçu dama atılıyor. Orayı temizleyip led döşeyin madem radyoyuda kullanmak istiyorsunuz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.