Şimdi Ara

Radyatöre Su Yerine Neden Motor Yağı Konulmuyor? Acil Yardım Lütfen (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
14.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Mesela mobil 1 0w30'un 100 derecedeki inceligi 10.9 cst. 0w20 yağin cst değeri ise 8.7. Baya fark var yani. Sizin örnek gösterdiklerinizinkinin 14-15 olduğunu düşünürsek neredeyse yarı yarıya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Combalac -- 24 Ağustos 2014; 14:30:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: peugeot206WRC

quote:

Orijinalden alıntı: boraedmit

Bu yüzden bizim ülkede bir buluş yapılamıyor. Adam ne söylese saçma yok beyinsiz falan. Aynı arog filmindeki adamlar gibi tipler icat çıkarmaa !! Adam düşünmüş yazmış fikir fikiri doğurur arkadaşlar mantıksız olabilir ama en azından 20.000 tl param var hede hödölü araç önerisi konularından daha iyi. Ben arkadaşımı tebrik ediyorum konularının devamını diliyorum.

Siz buluşların öyle aklıma geldi yaptım şeklinde olduğunu mu sanıyorsunuz? Fiziğin en basit kurallarına aykırı fikirleri desteklemek için o kurallardan bihaber olmak gerekir. İşte asıl bizim memlekette buluş yapılamamasının sebebi bu hiçbir şey bilmeden her konuda fikir sahibi olmaktır.

Güzel kardeşim, bilim adamları önce çalıştıkları alanı bir hatim ediyorlar ondan sonra üzerine birşey koyuyoalar. Öyle öndeki aracın plakasına bakarken "ula şöle yapsak ne güzel olur" demiyorlar. Madem aklınızda bir fikir var önce olur mu olmaz mı onu araştırın.

• Tamamen yagin ve suyun öz isisiyla alakali. Konuda dalga gecme amacli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Combalac

Mesela mobil 1 0w30'un 100 derecedeki inceligi 10.9 cst. 0w20 yağin cst değeri ise 8.7. Baya fark var yani. Sizin örnek gösterdiklerinizinkinin 14-15 olduğunu düşünürsek neredeyse yarı yarıya.

sevgili combalac aradaki fark öyle uçurum düzeyde değil tolere edilebilir...bak ben oraya 4-5 tane tablo koydum..ikinci tabloya dikkatlıce bakarsan...yağlar 14-15 e dogru tırmanırken suyun değeri 1 de kalmıs..işte bu cok fazla ucurum yağa göre..yani tolere edilebilirlik sınırları dışında..yoksa madeni yaglar(motor yagları ıcın konusayım) kendi aralarında pek farketmiyor @Combalac
  • motor bitikse dene hocam, en azından aklında soru kalmaz, sağlam motor üzerinde deneme yapılmaz ama senin durumun farklı...

eğer yağın devir daimine katkısı olacaksa termostatı da çıkar öyle dene, sonuçta motor masrafın zaten olacaksa bari aklımıza getirdiğin bir soruya açıklık getirirsin...

bu konuyu açana kadar benim aklıma hiç gelmemişti, mesela benim skoda üzerinde denerdim, aynı durumu yaşamıştım 16 yıl önce, masraf etmeden önce kesin yapardım ama aklıma bile gelmedi o yıllarda...

bence denemeye değer eğer motor zaten masraf istiyorsa...
  • quote:

Orijinalden alıntı: baberti

motor bitikse dene hocam, en azından aklında soru kalmaz, sağlam motor üzerinde deneme yapılmaz ama senin durumun farklı...

eğer yağın devir daimine katkısı olacaksa termostatı da çıkar öyle dene, sonuçta motor masrafın zaten olacaksa bari aklımıza getirdiğin bir soruya açıklık getirirsin...

bu konuyu açana kadar benim aklıma hiç gelmemişti, mesela benim skoda üzerinde denerdim, aynı durumu yaşamıştım 16 yıl önce, masraf etmeden önce kesin yapardım ama aklıma bile gelmedi o yıllarda...

bence denemeye değer eğer motor zaten masraf istiyorsa...

Bana kalsa hemem denerim de arkadaş burda yazılanları görünce biraz çekiniyor. Ama artık ben ciddi ciddi 3-5 milyarlık bir araba bakmaya başladım. Düşündüğüm herşeyi deneyeceğim, söküp takacağım hobi amaçli bir araba alıyım diyorum. Kobay olarak kullanıcam

• Basit ama motordaki bazı spesifik sıcaklıkları gösteen bir video

"waterr boy, wherre arre you hiding" :)

• Combalac kullanıcısına yanıt
    Benim tamircide 86 Mercedes var geçenlerde sormuştum bu nedir diye motor yağı soğutucusu demişti. Radyatörün yanında ek bir parça olarak duruyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

Bu adam araba içinde nane mi vanilya mı ne yetiştiyordu bence ciddiye almayın

Hava filtrrsinde ot yetistiriyim diyen eleman mi bu

Ne yani adam mantıklı güzel sorular soruyor her gün "30 k param var dizel Otomatik araç arıyorum" sorularınımı yanıtlayacağız...

• quote:

Orijinalden alıntı: edıfıce

quote:

quote:

Ne yani adam mantıklı güzel sorular soruyor her gün "30 k param var dizel Otomatik araç arıyorum" sorularınımı yanıtlayacağız...

Mantik anlayişiniz bu ise farkli kulvarlardayiz. Begenmediginiz konular oldugunda da girip cevap yazma zorunlulugunuz yok. Es geçersiniz olur biter

• quote:

quote:

quote:

quote:

Mantik anlayişiniz bu ise farkli kulvarlardayiz. Begenmediginiz konular oldugunda da girip cevap yazma zorunlulugunuz yok. Es geçersiniz olur biter

Aynı şey sizin içinde geçerli sizde konu sahibinin düşüncelerini beğenmiyorsanız yorum atmayın o zaman. Burası özgür bir forum ben sizin neye yorum yapacağınıza karışamadıgım gibi sizde bana karışamazsınız. Kurallar çevresinde hepimiz özgürüz.

• quote:

quote:

quote:

Çok teşekkür ederim hocam anlayışınız için...

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Basit ama motordaki bazı spesifik sıcaklıkları gösteen bir video

"waterr boy, wherre arre you hiding" :)

Gerçekten çok açıklayıcı bir videoymuş, teşekkürler.

• Su yerine kullanılabilecek başka bi materyal bulunamaması ilginç. Süpersport tarzı araçlarda da aynı şekilde su ve antifriz mi kullanılıyor acaba?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.