Şimdi Ara

Radyatör için fan önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

İşlemci radyatörü için :

3 Adet gayet sessiz çalışabilen 120MM fan LED olsada olur olmasada

1 Adet ise 140mm Egzos fanı önerebilir misiniz rica etsem ledsiz.

Sadece bunların sessiz fanlar olmasını istiyorum

Teşekkürler.

• Radyatör için yüksek basınçlı fanlardan almak gerekiyor performans için. Genelde kalın yapraklı olurlar. Özellikle radyatör kalınlaştıkça normal fanlar hava üfleyemeyebiliyor içinden doğru. O konuda en iyi tercih Noctua NF-F12 olur hem sessizlik hem performans açısından ama çok pahalı bir fan. 3 tane almak maddi açıdan çok zorlar.
    Daha uygun fiyatlara Corsair SP120'lerden veya Akasa Viper alınabilir. Ama çok sessiz sayılmazlar. Performans olarak iyidirler. Bunlardan daha alt modeller sessizlik konusunda tatmin edebilir ama performans kaybınız olur.

Kasa fanı olarak 14cm lik Akasa Viper alabilirsiniz. PWM olduğu hızını kontrol edebilirsiniz.

4 fan birden aradığınızdan ucuz olması için Amazon'dan almayı düşünebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 29 Ağustos 2016; 6:32:35 >

ANIME&amp;MANGA Origin:DHadilazimdegilx Steam:The Loly Trinity Nintendo 3DS FC: 2337-4451-5701
    Gigabyte B550 Gaming X V2 - Ryzen 7 5800x3D - Scythe Fuma 2 - 2x 32GB Corsair Vengeance LPX 3600Mhz C18 - Zotac GTX 1070 Mini - Crucial MX100 256GB + Samsung QVO 1TB + Samsung F3 500GB - Phanteks P360A - Samsung C27JG50 27" QHD 144Hz - Logitech G105 Klavye &amp; Logitech G300s Fare - Logitech X530 5+1 &amp; Logitech G35 - Logitech F510 Gamepad &amp; Logitech Driving Force GT - xDrive 15'li Oyuncu Koltuğu - NETBOOK: Acer Aspire One AO722

• @adilazimdegilx

Öncelikle teşekkürler hocam, Noctua NF-F12 inventusta 78₺ olarak gözüküyor. 2 Adet aldığımda ise 156₺ ödeme yapacağım.

Şuanda kullanmış olduğum ve yerine değiştireceğim fanların özellikleri ise aşağıda ki şekilde

Dimension : 120 x 120 x 25mm
    Speed : 1000~2000RPM
    Noise Level : 20 dBA
    Rated Voltage : 12V
    Rated Current : 0.3A
    Max. Air Flow : 99 CFM
    Connector : 4 Pin

Fakat bu fandan çıkan bir cızırtı sesi var. Zaten yük altında çok fazla ses çıkartıyorlar belkide iyi fanlardır tam olarak bilmiyorum ben. Ek olarak bu Noise Level : 20 dBA yazıyor sizin önerdiğiniz NOCTUA ise 22.4 dBA bu dBA yükseldikce mi ses azalıyor azaldıkca mı?

Harici olarak kasa fanı şuan ki fanlarımıda kontrol edebiliyorum BIOS üzerinden. Fakat maalesef 1 tane fanımı ne kadar kontrol etsemde hava sesi haricinde çıkarttığı ilginç bir ses var örneğin sanki fanın vidası oynuyor gibi.

Biraz fazla ses takıntım var maalesef hocam bundan dolayı çok sessiz fanlar arıyorum. Çok sessiz derken tabi ki belli bir hızdan sonra çıkartacağı hava sesi olacaktır ama onun haricinde cızırtı vb sesler çıkartmasını istemiyorum sadece.

Türkiye'den alırsam yaklaşık 200₺ ödeme yapacağım bunun yerine Amazondan almaya değer mi hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR9 -- 29 Ağustos 2016; 7:10:00 >

• Fan alacaksan sp120 lerden al . Amazonda 2li paketler21 dolar kadar . Akakce üzerinden bakarsan 40 tl ye bulursun adetini . 140 lik ta AF140 olabilir .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Noctua'nın maksimum hızdaki sesi 22,4db. Sizin fanın muhtemelen 1000 devirdeki sesi o. 2000 devirde o ses seviyesiyle çalışacak fan yok zaten. Noctuadan daha sessizi olması mümkün değil o performans seviyesinde, gerçekten iyi bir fan. Genelde su soğutmasının fan seslerinden memnun olmayanların performans kaybetmeden sorunu çözmek için aldıkları fan nf-f12.
    Fanınınızdan fan sesi hariç gelen ses her şey olabilir. Çok fazla yapabileceğiniz bir şey yok ama motor kısmına yağ damlatabilirsiniz biraz. Sürtünme tarzında bir ses ise sorunu çözebilir. Ama bu durum genelde eski fanlarda olur, sizdeki başka bir durum olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

ANIME&amp;MANGA Origin:DHadilazimdegilx Steam:The Loly Trinity Nintendo 3DS FC: 2337-4451-5701
    Gigabyte B550 Gaming X V2 - Ryzen 7 5800x3D - Scythe Fuma 2 - 2x 32GB Corsair Vengeance LPX 3600Mhz C18 - Zotac GTX 1070 Mini - Crucial MX100 256GB + Samsung QVO 1TB + Samsung F3 500GB - Phanteks P360A - Samsung C27JG50 27" QHD 144Hz - Logitech G105 Klavye &amp; Logitech G300s Fare - Logitech X530 5+1 &amp; Logitech G35 - Logitech F510 Gamepad &amp; Logitech Driving Force GT - xDrive 15'li Oyuncu Koltuğu - NETBOOK: Acer Aspire One AO722

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.