Şimdi Ara

Custom sıvı soğutma için kasa önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Topladığım sistemime dayanamayıp custom sıvı soğutma yapmaya karar verdim.

Normalde Cooler Master TD500 almıştım. Henüz sistem kurup çalıştırmadım. 360mm radyator kulanacagım 30mm ve kasanın üst kısmına koyacagım.

Ön tarafa koymak ıstemıyorum. İlk etap sadece CPU yapacağım sogutmayı. Bu yüzden ekran kartına saglıklı sekılde hava gelsın ıstıyorum.

TD500 ün üst boşluğu ne kadar yeterlı bılmıyorum. Radyator ve fan ıkısı 55mm bır yukseklık olacak. Kullanacagım ramler de corsair dominator platınum yuksek profıl.

Ramlere denk gelır mı bılmıyorum. Ramlere denk gelmemesı ıcın radyatoru olabıldıgınce kenara olacak sekılde delıklerı ayarlamıs Cooler Master ama kurtarır mı bılmıyorum. Ben de sistemi kurmadığım ve şuan elımın altında olmadıgı ıcın ölçemıyorum da. Malzemeler diğer ev de.

Kasayı değiştirmek istiyorum aklımda 2 seçenek var.

1. Phanteks p1500a Mesh
    2. Corsair 5000d Airflow

Her ikisine de fan almam gerekecek extradan 4 adet. 3 ön ve 1 arka RGB. Maliyet dert değil. Fakat TD500 kurtaracaksada boşuna para vermeyede gerek yok. Bilgisi olan var mı? Yada TD500 Customda iyi olmaz ise onu direk hiç kullanmadan satıp bu iki seçenekten birini alacağım.

Mesaj atacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• Üste 360mm sığmaz.
    Öne de kullanmak istemiyorum dediniz.

Zaten dar gelebilirdi custom setup için.

sinerji.gen.tr
    Thermaltake View 51 Tempered Glass ARGB Snow Edition USB 3.0 e-ATX Full Tower Kasa
    https://www.sinerji.gen.tr/thermaltake-view-51-tempered-glass-argb-snow-edition-usb-30-e-atx-full-tower-kasa-p-36019

İlginizi çekebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• acura07 kullanıcısına yanıt

Sığmaz dediniz ama kasanın kendi açıklamalarında üste 360mm kullanılabilir olarak görünüyor ama. Çok sıkışık olur o zaman.

Kasa güzel ama ön taraf mesh olan bir kasa istiyorum. Rahat hava akışı için. Bu cam ve kenarlardaki boşluklardan mesh kasa kadar hava kaışı olmayacaktır.

Mesh olmalarından dolayı ben diğer iki kasayı düşünmüştüm.

• zipcikti88 kullanıcısına yanıt

ince bir radyator ve ince fanlarla kullanacaksanız tabıkı sığar :)

genelde kalın radyator kullanıldıgı ıcın kostumlerde o sebeble sıgmaz demıstım.

Anladım. Yani Corsairin hazır paketini alacağım. Ondada 30mm kalınlığında bir radyatör mevcut. Sadece CPU için yeterli olur diye düşünüyorum.

Daha önce ki yaptığım sıvı soğutmada 51mm kullanmıştım. Ama bunda parça parça almak yerine hazır paket alacağım. Fan ile beraber 55mm olacak toplam kalınlık. O da denk gelmez diye düşünüyorum ama emin değilim. Sıvı soğutma parçaları gelmeden hazır etmek istediğim için konu açtım.

Şayet sığmaz ise yeni kasa ve fan alma derdi ile uğraşmam gerekecek. Vakit kaybı olacak yani.

https://www.incehesap.com/cooler-master-mcb-d500d-wgnn-stu-e-atx-mid-tower-gaming-kasa-fiyati-47417//

44mm yazmıslar. "detay" olarak.

başka yerde bulamadım tam destegı.

44mm anakart ıle kasa ust sınırı. 5-6 mm de anakartın ust sınırı ıle ramler arası var. Ama yıne de kurtarmıyo

Bu video da adam kullanmış ama toplam 50mm burdaki setup. Ben de ise 55 olacak. Adamdakı ramler de düşük profil. 45mm ram yukseklıgı. Domınatorler ıse 56mm muhtemelen uzerıne bınecek ve kurtarmayacak.

Bu arada Corsair 5000d Airflow un ön tarafına 140mm fan sadece 2 adet takılabılıyormus... O kadar büyük kasanın ön tarafını 3 adet 120 ıle sınırlandırmaları kotu olmus. Önden bakınca o kadar geniş alan da 3 adet 120mm kucuk kalır... P500a 3 adet 140mm takılabılıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop İçin Sıvı Soğutma
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Phanteks P600S Antrasit Gri siparişi verdim hocam. Hem üst hem ileriye dönük iç hacmi gayet iyi.

https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=11301

@acura07

enthoo pro 2 güzel bir seçenek ama fan yok içinde.

Öne 1x 30mm kalınlığındaki 480mm

üstte ve alta da 1 er tane 60mm kalınlığında 360mm radyatör takıp sistem kuranlar mevcut.

Edit: Gerçi önden arkaya farklı tüp geçiş aparatı almış. O olmadan herhalde önde 30/360mm radyatöre düşülmesi gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 22 Şubat 2021; 13:17:52 >

• Oldukca iyi kasa ama bana fazla biraz. Videodaki sli sisteme yapmış. Benim kasanin uste 40mm one 70mm ye kadar radyatör takilabiliyor. Cok extrim bir sey olmayacak benimki zaten o yuzden p500a p600s ve muadili kasalar yeterli
    P600s de üzmez iyi kasa.ön panel i açık kullanırsan p500a performansı verir bence. Zaten 2sinin iskeleti birebir aynı. Ama p600s de ekstradan fan hub var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 22 Şubat 2021; 14:37:3 >
  • Az önce kurcalarken P500A mesh fanlı modelın stoga gırdıgını gordum. P600s i de ınventustan sıparıs vermıstım. p600s 1567 tl 3 fanlı ama rgb yoktu. p500a da ıse 3 adet 140mm drgb fan var ve fıyat 1307 tl. arayıp p600s ıptal edıp p500a almak ıstedıgımı soyledım hemen ısleme aldılar. farkıda ıade edecekler. Ben de sabah vatan bılgısayardan 1 tane ql140 rgb 3 tane de sp140 rgb sıparısı vermıstım. corsaır fanları kasaya takar kendı fanlarını satarım. gayet uyguna gelmıs olur boylece. Hem customdakı fanlar hemde kasadakı fanlar tam uyumlu olmus olur.

Dedıgınız gıbı p600s ıle p500a ıskeletı aynı tum olculer aynı. sadece dıs bıraz daha farklıydı ama olsun. en azından p500a komple mesh ac kapat derdı olmaz.

Sıvı sogutma sanırım haftaya gelır ve kuruluma baslarım. Tum parcaları aldım zaten. Sadece sıvı sogutmayı bekleyecegım artık.

Hayırlı olsun. 2 si de üzmez. p500a nın ön paneli cidden çok iyi. 1-2 ayda bir mikrofiber bez ile üstünden geçerseniz bütün tozları toplar o.

dediğim gibi enthoo pro 2 almıyorsanen güzel kasalardan onlar. Bir de 5000d var onda yan kapağa radyatör takılabiliyor. Bir de gpu altına fan takılabiliyordu galiba.

Ekstraları bunlar. 5000d de o 2 kasa boyutlarında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 22 Şubat 2021; 15:55:30 >
  • Açıkçası ilk tercihim 5000d airflow du. Yüksek ihtimalle de onu alacaktim. Lakin 5000d nin ön tarafina 3 adet 120mm fan takılıyor. P500a ve p600s de 3 adet 140mm takilabiliyor. Hem daha fazla hava akışı hem de daha az ses. Ama 5000d nin avantaji dediğiniz gibi yana da radyatör takilabiliyor.
    Ama p500a yeterli benim için fazlasıyla. On panel den oldukca güzel hava çeker zaten.
  • P500a yı bende düşünüyorum sistemi revize ediceğimden dolayı,incelediğim incelemede kasa ile gelen öndeki fanlar ızgaranın arkasına takılıyormuş onları öne takınca kapak kapanmıyormuş.Fotoğraflarda fanlar önde görünüyormuş ama gerçekte takılmıyor reklam aldatmacası gibi.Eğer aldığınız fanlar inceyse ozaman takılabilir.Bu incelemeyi gamersnexusda izledim.Bu ufak detay dışında güzel kasa bende düşünüyorum bunu bakalım

• DH | equ* kullanıcısına yanıt
    Evet fotoğraflar da bariz orada görünüyor. Ama izgaranin önüne olursa izgarayi temizlemekte sıkıntı olur. Fanlar ince degil standart 25mm benim için problem degil o detay. Geldiğinde fanlari takarak video ve fotograf çekerim paylaşırım sizinle.

Burdan itibaren gösteriyor

Cevap baya geç oldu ama evet ön tarafa sığmıyor. Çok uğraştım milimetrik ayarlayayım dedım. panelın ust kısmında bır plastık vardı kesılebılecek onu dahı kessem kurtarmadı. alttan da kesmek gerekıyor. onu da kesınce panelde delık acılıyor. O yuzden zorlamadım.

Lakın kasa custom sıvı sogutma ıcın oyle ahım sahım degıl. Nerede o entho ve evolv serısı ıslevsellıgı. gelısı guzel bır kasa olmus. Keske Corsair in 5000d airflow alsamıydım kı dedırtmedı degıl. Ama oda cok duz bır kasa dıye ıstememıstım.

Velhasıl sogutmayı ekran kartı ıle sıgdırabılmek ıcın ust ıkı fanı on tarafa alttakını ıcerıde bıraktım ancak oyle sıgdırabıldım. Zaten ucu ucuna sıgdı dıyebılırım.

Masa son halınde degıl bu arada ondan dolayı sola koydum. Akım korumalı uzatma alında kasayı saga alacagım. Suan kablo yetısmedıgı ıcın oraya koydum kasayı.

Güzel olmuş elinize sağlık, siyah kasa biraz boğuyor sanki görselliği ya da benim beyaz kasalara ayrı bir zaafım var :) Custom soğutmayı kendiniz mi yaptınız bende düşünüyorum ama bilgim sıfır bu konuda.Etrafta bu işi bilen olsa sistemimi custom soğutmaya çevirmeyi isterim

Beyaz kasalar her ne kadar güzel olsa da ben hep siyah kasalara yöneldim. O dasiyah kırmızı fantazisinden hep. Custom sıvı soğutma için kasa önerisi  Aslında bundan hemen önce P600 antrasit Gri alacaktım o da hoştu ama ön panel durumundan dolayı bu kasaya yöneldim.

Custom soğutmayı kendim yaptım hocam. Daha önceden de tecrübem vardı. Biraz el becerisi ve biraz fikir alışverişi çok fazla zor değil hocam. Ben de 3 parça boru var hepsini tek seferde büktüm ve yerine oturttum. Biraz dikkat istiyor sadece.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.