Şimdi Ara

Radyatör Hararet Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2001 model Palio 1,4 EL aracım var. Son 10 gündür aracımda hararet sorunum var. Yorumlarınızı bekliyorum.

Aracımla trafikte ilerlerken 15dk hiç bir sorun olmadan ilerliyorum hararet tamamen normal seviyede. Sonra ne oluyorsa bilmiyorum 1dk içinde hararet tavan yapıyor. Kenara çekiyorum radyatöre bakıyorum radyatör buz gibi. Kaynar suyu tahliye ediyorum yavaş yavaş ve eksik suyu tamamlıyorum. Bir süre uğraştıktan sonra radyatör kendi kendine ısınmaya başlıyor. Yani radyatöre su gelmeye başlıyor. Arabayı çalıştırıyorum hararet düşüyor.

Ardından tekrar 10-15dk yol alıyorum. Hararet düşük seviyedeyken aniden hızla yükselmeye başlıyor. Bir dakka içinde tavan yapıyor. Tekrar sağa çekip suyunu tahliye edip yeniliyorum. Radyatör giriş çıkış boruları ateş gibi ama radyatörün kendisi buz gibi. Bir süre sonra tekrar radyatör ısınmaya ve hararet düşmeye başlıyor. Kısaca problemim bu.

Gelelim yaptıklarıma. Geçen hafta tamirciye bıraktım bir hafta kullanmadım. Tamirci motorda herhangi bir sorun olmadığını su boruların pas yaptığını ve bunu temizlediklerini söylediler. Bende sevindim. Abim arabayı 3-4 gün kullandı ve herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Daha sonra aynı sorunu tekrar yapmaya başladı araç. Bizi yolalrda rezil etti. Termosrtatın düzgün çalışmadığını zaman zaman açmadığını düşündüm. Termostatı iptal ettirdim. Fakat sorun düzelmedi. Motorda hiçbir tekleme titreme gözükmüyor. Çalışması normal. Tekrar aynı ustaya götürdüm. Motoru açıp contaya bir bakalım dedi. Ne kadara patlar dedim. Açıp bakıcaz hiçbir problem yoksa en az 250TL işçilik parası diyor. Ne yapacağımı bilemedim. Eğer contada sorun yok ise problemim çözülmeyecek ve 250 TL gidecek. Radyatöre zaman zaman su gidip zaman zaman gitmemesi contadan olabilir mi?

• sanırım yanıt verebilecek kimse yok :/
  • radyatorunuzun tıkalı oldugunu bu nedenle suyun sadece radyatorun bir bolumunde dolsabilmesi sonucu hararet yaptıgınızı dusunuyorum.zaten radyatorunuzun bazı yerleri soguk ise buraların tıkalı oldugu sıcak suyun buralara gelmediği belli oluyor.bence radyator temizleyici sıvılarla bir temizlik yapın olmazsa diger ihtimaller dusunulebilir.
  • Radyatörün bazı yerleri soğuk bazı yerleri sıcak değil. yanlış anlamışsınız. radyatör zaman zaman tamamen soğuk. zaman zaman tamamen sıcak. yani bazen su pompalanmıyor yada bazen pompalanıyor. devirdaim pompasına baktırıcam. umarım onda sorun vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cheki

Radyatörün bazı yerleri soğuk bazı yerleri sıcak değil. yanlış anlamışsınız. radyatör zaman zaman tamamen soğuk. zaman zaman tamamen sıcak. yani bazen su pompalanmıyor yada bazen pompalanıyor. devirdaim pompasına baktırıcam. umarım onda sorun vardır.

yada termostat arızalı olabılır , eğer termostat ıse cok ucuza problemınızı duzeltmıs olursunuz
  • Termostatı iptal ettirdiğimi belirtmiştim
  • dolaşım yoksa akla direk conta gelir aslında. kaçak varsa su kanalına sürekli hava basar ve dolaşım durur. biyerden su kaçağı olmadıgına eminseniz mecbur conta değişmesi lazım. açılıpta contada bişey yok derler ve conta değiştirmezlerse siz değiştittirin açıldıktansonra değişmesi uygundur çünkü conta şekil aldı ve ayını şekilde sıkılmayacak kapanırken.

termostatı iptal ettirmek doğru değil normal araç için çünkü termostat dolaşıma basınç katar yoksa yine dolaşımda sıkıntı çıkabilir. ( sizin için değil bu sizin termostatlı halide sorunlu zaten )
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    206 hararet gösterge problemi..
    16 yıl önce açıldı
    Motor üfleme sorunu
    5 ay önce açıldı
    Fluence Hararet Göstergesi Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benimde marea var daha geçen sene rampada hararet yaptı devir dayim değişti sonra şubatta conta yapıldı ama araba hala rampada hararet yükseltiyor.Contayı yaptırdığım ege fiat a götürdüm usta bunlarda öyle göstergelerde sorun var dedi.Benim tahminim acaba araba fan açtığında gacur gucur sesler geliyor fan yetersizmi kalıyor bi cevap yazarsanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.