Şimdi Ara

radmin (remote adminstrator) hakkında bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben modemde port açtım evden yerine rahatça bağlanabiliyorum ama int cafedeki tüm pclere nasıl bağlanacam bakımlarına baktığım internet cafeler var yani int cafedeki tüm pcleri radminle nasıl konrol edebilirim ???

• Modeminizden her bir yerel PC'ye birer port yönlendirecek ve onların Radmin Server'larının dinleyici portu olarak da yönlendirdiğiniz portu ayarlayacaksınız. Ardından evinizdeki Radmin Client'a bu bilgisayarları dış IP'leriyle birlikte portlarını ekleyerek listeleyeceksiniz. Bu aşamadan sonra ana bilgisayara bağlandığınız gibi hepsine bağlanabilirsiniz...
  • modem airties yani modemde tüm ağ iplerinin portlarınımı acayım ???

192.168.2.6
    192.168.2.7 bu şekildemi ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: CocCii

modem airties yani modemde tüm ağ iplerinin portlarınımı acayım ???

192.168.2.6
    192.168.2.7 bu şekildemi ???

Her IP'ye bağımsız bir port yönlendirmeniz lazım. Yani;

192.168.2.6 için 30010
    192.168.2.7 için 30011...

gibi. Ardından her bir PC'den, modemde hangi portu yönlendirdiyseniz o portu açıp yine o PC'deki Radmin Server'ın dinleme portunu yönlendirdiğiniz port olarak seçmelisiniz. Bunu yapmanızdaki amaç, dışarıdan bağlanacağınız zaman o PC'ye yönelmek için geçiş noktası oluşturmaktır.
  • tek bir pc'ye bağlandıktan sonra diğer pc'lere bu pc üzerinden bağlan bence. güvenlik açığı olmasın. yada vpn dial-in özelliği olan bir modemle cafe network'une katıl sonra 192.168.2.x ile pc'lere bağlan. şimdilik 1.olan daha uygun
  • beyler bu konuyu birazdaha açabilirmiyiz zira ben radmin 3.0 kurdum ve kendi portumu açtım ve buraya nasıl bağlanabilirm
  • Merhaba

Ben radmini iş amaçlı kullanıyorum...

tabao arkadaşımıza cevaben

radmin iki yönlü bir programdır.

1- Server Tarafı
    2- Client Tarafı

Siz bir bilgisayara bağlanmak istiyorsanız , bağlanacağınız bilgisayarda radmin server (remote administrator server) programının yüklü olması gerekir
    Ayrıca bağlanacağınız bilgisayarın IP adresi ve radmin server programının iletişim amaçlı kullandığı port numarasını bilmeniz gerekmektedir
    Bağlantı portu default olarak 4899 ayarlıdır.

IP ve Port bilgilerini bildiğiniz radmin server yüklü bilgisayara bağlanmak içinde remote administrator viewer programını kullanmanız gerekir
    Radmin viewer programında New Connection tıkladığınızda karşınıza çıkan pencereye IP ve port numarasını yazıp connect tuşuna basın.Bu arada bağlantıyı engelleyebilecek olan windowsun güvenlik duvarı veya kullandığınız firewall yazılımlarının ayarlarına dikkat edin.
    Eğer size bağlanacağınız zaman kullanıcı adı ve parola sorarsa radmin server kurulu olan bilgisayarda radmin programı üzerinden kullanıcı tanımlaması yapın...
    Saygılarımla -- Okan TEKİN

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Okan_TEKİN

Merhaba

Ben radmini iş amaçlı kullanıyorum...

tabao arkadaşımıza cevaben

radmin iki yönlü bir programdır.

1- Server Tarafı
    2- Client Tarafı

Siz bir bilgisayara bağlanmak istiyorsanız , bağlanacağınız bilgisayarda radmin server (remote administrator server) programının yüklü olması gerekir
    Ayrıca bağlanacağınız bilgisayarın IP adresi ve radmin server programının iletişim amaçlı kullandığı port numarasını bilmeniz gerekmektedir
    Bağlantı portu default olarak 4899 ayarlıdır.

IP ve Port bilgilerini bildiğiniz radmin server yüklü bilgisayara bağlanmak içinde remote administrator viewer programını kullanmanız gerekir
    Radmin viewer programında New Connection tıkladığınızda karşınıza çıkan pencereye IP ve port numarasını yazıp connect tuşuna basın.Bu arada bağlantıyı engelleyebilecek olan windowsun güvenlik duvarı veya kullandığınız firewall yazılımlarının ayarlarına dikkat edin.
    Eğer size bağlanacağınız zaman kullanıcı adı ve parola sorarsa radmin server kurulu olan bilgisayarda radmin programı üzerinden kullanıcı tanımlaması yapın...
    Saygılarımla -- Okan TEKİN

çok saol ama yaptım gine olmadı nerde yanlıış yapıyorum bulamadım karşı tarafın herşeyini yaptım port olayına fakat modemlerde friwall sekmesini bulamadım o olabilirmi

• modeminizden sanal ağ yani vpn yi kurmalısınız. vpn destekli bir modeminiz olmalı. tabi karşı tarafınkide vpn destekli bir modem olmalı. bağlanacak 2 pc den en az birinin statik ip si olmalı. diğer türlü radminle wan üzerindeki pc lerle bağlantı kuramazsınız. lan da yani aynı modeme bağlı pc lerde radmini kurar kurmaz çalışır. wan da ise modemin firewall ını kapatmalı ve vpn ayarlarını yapmalısınız.
  • Çok mantıklı ama çok yavaş olmaz mı veri iletişimi
    quote:

Orjinalden alıntı: cellmaster

tek bir pc'ye bağlandıktan sonra diğer pc'lere bu pc üzerinden bağlan bence. güvenlik açığı olmasın. yada vpn dial-in özelliği olan bir modemle cafe network'une katıl sonra 192.168.2.x ile pc'lere bağlan. şimdilik 1.olan daha uygun
  • quote:

Orjinalden alıntı: cempatik

modeminizden sanal ağ yani vpn yi kurmalısınız. vpn destekli bir modeminiz olmalı. tabi karşı tarafınkide vpn destekli bir modem olmalı. bağlanacak 2 pc den en az birinin statik ip si olmalı. diğer türlü radminle wan üzerindeki pc lerle bağlantı kuramazsınız. lan da yani aynı modeme bağlı pc lerde radmini kurar kurmaz çalışır. wan da ise modemin firewall ını kapatmalı ve vpn ayarlarını yapmalısınız.

ben baktım modemimde firelwall ayarı yok araştırdım bulamadım ama yardımın için saol
  • Arkadaşlar bende uzaktan evdeki PC me baglanmak amacıyla Radmin 3 ü server olarak baglanmak istediğim evdeki bilgisayarıma kurdum,
    Port olarak Telnet'in portunu (23) modemimden açtım,

Dinamik Ip almak amacıylawww.dyndns.com a gidip bir üyelik aldım ve aşağıdaki gibi bir hosttan virtual bir hosting adresi edinmiş oldum

Sonra updater yazılımını kurup o programdan da Login olup taskbarımda yeşil yanmasını sağladım (Yeşil tick işareti),

Ancak Radmin Viewer'dan kendime ulaşmak istediğimde aşağıdaki uyarıyı alıyorum,

Şimdi diyeceksiniz ki 23 numaralı portu sen açamamışsın, ama öyle değil işte çünkü ilk resimdeki o IP adresi kısmına gidip 192.168.1.2 yazarsam
    Radmin Viewer'dan kendime baglanabiliyorum, yani o IP adresini ben otomatik seçersem ki normalde öyle olması lazım sorun çıkıyor Radmin'le
    baglanmak istediğimde ama gidip oraya 192.168.1.2 yazıp save lediğimde tekrar deniyorum ve baglanıyorum

Bu sorunu nasıl aşabilirim ?

• Aynı ağ üzerindeki bilgisayara bağlanmanız için IP ve port yeterli. Ancak işyerinizden evinizdeki bilgisayarınıza bağlanmak istiyorsanız bilgisayarın ıp sinin haricinde modemizin aldığı ıp ye de ihtiyaç duyarsınız zaten biliyorsunuzdur ama bilmeyenler için --->www.whatismyip.com

yada bence hiç radmin ile uğraşmayınwww.logmein.com adresinden logmein programını indirin. (Bedava) internete bağlanan heryerden bilgisayarınıza erişebilirsiniz(Not: Logmein bir mail adresi doğrultusunda çalışıyor. giriş ekranında bunu belirterek bilgisayarınızı o adrese ekliyorsunuz. herhangi bir mail adresi olabilir)

Saygılarımla Okan TEKİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okan_TEKİN -- 22 Şubat 2008; 10:25:21 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.