Şimdi Ara

Dyndns ile uzak masaüstü ve dosya paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar. Dyndns ile dinamik ip adresimi alan adına çevirdim. Modemimde gerekli ayarlamaları yaptım. Browser üzerinden aldığım domaine erişmeye çalıştığımda modemin paneline geliyor. Yani hizmetim çalışıyor. Ancak ben uzak masaüstü bağlantısı ve dosya paylaşımı için kurdum bu sistemi. mstsc ile uzak bağlantı yapmaya çalıştığımda aldığım hata

quote:

Bu bilgisayar uzak bilgisayara bağlanamıyor.
    Yeniden bağlanmayı deneyin. Sorun devam ederse, uzak bilgisayarın sahibine veya ağ yöneticinize başvurun
    .

oluyor. Ağdaki tüm makinalar uzak masaüstü bağlantısına açık. Bu hatanın sebebi nedir? Ayrıca ağda paylaşımda dosyalar var. Bu dosyalara her yerden erişebilmem için yapmam gerekenler nelerdir? Yardımlarınızı bekliyorum.

• Modeminden UDP 3389 nolu port icin gelen istekleri Bilgisayarinin modemden aldigi IP'ye ayni UDP 3389 portu icin yonlendir.
    Dosya payla$imin icinde TCP 445 nolu portuda ayni $ekilde yonlendirirsen sorunun %99 cozulecek
    Tabi uzaktan eri$im ayarlarinin bilgisayarim->sag klik ozellikler penceresinde ki Uzak kisminda uzaktan eri$imlere acik oldugunu
    ve kullandigin kullanicida $ifren oldugunu var sayiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axiadam -- 7 Kasım 2009; 1:44:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

Modeminden UDP 3389 nolu port icin gelen istekleri Bilgisayarinin modemden aldigi IP'ye ayni UDP 3389 portu icin yonlendir.
    Dosya payla$imin icinde TCP 445 nolu portuda ayni $ekilde yonlendirirsen sorunun %99 cozulecek
    Tabi uzaktan eri$im ayarlarinin bilgisayarim->sag klik ozellikler penceresinde ki Uzak kisminda uzaktan eri$imlere acik oldugunu
    ve kullandigin kullanicida $ifren oldugunu var sayiyorum.

Öncelikle ilgine teşekkür ederim. Ağdaki makinaların ip'si sabit değil. Neyse port açmak için sabitleriz sorun değil. Şuan dükkandan döndüğüm için deneyemiyeceğim. Uzak erişim ayarları açık zaten ve şifreleme aktif. Dosya paylaşımı için açtığımda 445 nolu portu, nasıl göreceğim peki dosyaları? Ağ sürücüsü ekle şeklinde mi? Ayrıca 2 makinada da bu portları açsam girdiğim kullanıcı adına göre makinaları ayırt edebilir değil mi ? Son olarak açacağım bu portlar güvenlik sorunu teşkil eder mi? Yardımın için tekrardan teşekkürler

Ekleme: Ayrıca aklıma takıldı ağ içerisinde uzak masaüstünü sorunsuz kullanıyorum, neden dışardan bağlantı için port açıyorum ki... Teknik açıdan bunun sebebi nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xonar -- 7 Kasım 2009; 2:04:51 >

• Dosya paylaşımı için açtığımda 445 nolu portu, nasıl göreceğim peki dosyaları? Ağ sürücüsü ekle şeklinde mi?

Başlat / Çalıştır

\\alanadi.com

Şeklinde bağlanabilirsiniz. Sonra paylaşımdaki klasörlere gerekiyorsa sağ tıklayıp localde yaptığınız gibi ağ sürücüsü olarak bağlanabilirsiniz.

Ayrıca 2 makinada da bu portları açsam girdiğim kullanıcı adına göre makinaları ayırt edebilir değil mi ?

Aynı portu farklı makinalar yönlendirmeye modeminiz izin vermeyecektir. Çünkü bu mantıksız bir kuraldır. Farklı makinalarda bunu yapmak isterseniz farklı portlar vermeniz lazım. Bunu yaparsanız ilgili makinalara localden erişmek içinde bu portlarla birlikte adres yazmanız gerekir.

\\Anamakina

şeklinde girdiğiniz makinaya, artık

\\Anamakina:456

şeklinde erişebilirsiniz. 456 sallama bir rakamdır, siz dilediğiniz (kullanılmayan) bir port numarası verebilirsiniz.

Portunu değiştirdiğiniz makinaların NAT yönlendirmelerinide buna göre ayarladığınızda, dışarıdan erişmek için :

\\alanadi.com:445 ( Anamakina )
    \\alanadi.com:456 (Terminal)

şeklinde erişebilirsiniz.

Son olarak açacağım bu portlar güvenlik sorunu teşkil eder mi?

Oldukça riskli bir durumdur. Paylaştığınız dosyalara şifreli erişim vermezseniz, port scanner kullanan lamerlere oyuncak olabilir, ve hatta Read Only bir paylaşımınız yoksa bütün dosyalarınızı kaybedebilirsiniz !!!

Ayrıca aklıma takıldı ağ içerisinde uzak masaüstünü sorunsuz kullanıyorum, neden dışardan bağlantı için port açıyorum ki... Teknik açıdan bunun sebebi nedir?

Localde zaten bütün makinalar aynı katmanda ( ağda ) olduğundan, yani aynı ip aralığını kullandığından port açmaya gerek yoktur. Dışarıdan erişmek için ise port açmanız lazım ki modeminiz bu isteğinizin localde hangi makinaya iletileceğini bilsin. Çünkü dışarıdan bağlanmak isteğiniz ip üzerinden modeminize gelir. Modem/router içeriye ip dağıttığı için birden fazla alıcı var demektir. Siz port açarak bu isteğinizin içerdeki hangi makinaya iletileceğinizi modeme bildirmiş olursunuz.

Örnekle anlatacak olursak ;

Bir yere mektup, kargo gibi şeyler gönderdiğinizde üzerine kapı numarasını yazmazsanız bu paket sokakta kalır. Modemden port açmazsanız istekleriniz modeme kadar gelir ve orada kalır.

• Remote Desktop için 3389 no lu port yönlendirmesini yaptım ancak hâla aynı hatayı alıyorum. Ayrıca Kumandan hocam bahsettiğiniz şifreli erişim olayı nasıl oluyor?
  • Remote Desktop bağlantısını yaptım arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler. Dosya paylaşımı işine girmedim bu konuda güvenliği nasıl sağlayacağım hakkında bir bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Ayrıca Remote Desktop bağlantısı güvenlik açıkları doğurur mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.