Şimdi Ara

Radeon R9 290X'i nasıl bilirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce masaüstü bilgisayar kullanmadım, yazın bilgisayar toplamayı düşünüyorum. 1099 liraya bu kartı buldum. F/P olarak nasıldır? Direk performans olarak nasıldır? Mesela en güncelden sorayım GTA V'i hangi ayarlarda çalıştırır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Báistídhubh kullanıcısına yanıt
    1000 tl gibi bir fiyata bulduysaniz kacirmayin gtx 970 performansi gosterir ama oyundan oyuna farklilik gosterebilir ayrica gtx 970'e gore daha fazla guc ceker

• Mimarisi eski olmasına rağmen 970 ile yarışır ama yazılımsal pürüzler yüzünden bazı oyunlarda(Project Cars gibi) rakibi 970'in gerisine düşen bir kart. Ayrıca TDP değeri biraz fazla ve buna bağlı olarak daha fazla ısınıyor ama bunun dışında 1080p'de ççoğu oyunların altından kalkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowofDeath06 -- 12 Mayıs 2015; 21:02:59 >
  • Kaliteli bir 700-750w psu almanizi tavsiye ederim.

• [GTX 980 vs. R9 290X - Güç mü, Verimlilik mi?]
    Kısaca hadise şu, gtx 970 öneren arkadaşlar bir yolunu bulup görüntü örneklem ayarını kısıp, çözünürlüğü DSR ile arttıracak. AMD kullanacak arkadaş ise çözünürlükten ziyade örneklemi arttıracak. İkisi birbirine denk görüntü sağlıyor; ancak performans eğrileri ikisi için farklı. Taban performans değerinde 290x daha düşük görüntü hızı yakalasa da, yüksek çözünürlük ve yüksek örneklemde daha iyi çizgisini koruyor.
     Radeon R9 290X'i nasıl bilirsiniz? Radeon R9 290X'i nasıl bilirsiniz? Radeon R9 290X'i nasıl bilirsiniz?

• bumu yani nvidia ile amd arasındaki 40-45 watt içinmi bıdı bıdı yapıyosunuz ?
  • 1099 liraya bu kartı diyosan bu kart alınmaz

http://www.gold.com.tr/powercolor-r9-290x-o-c-4gb-gddr5-512bit-hdmi-ekran-karti_u

stock soğutuculu karta bu para verilmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 470 mi 6870 mi ???
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 4gb means 4 gb.

Forumumuzda bu olayı kabullenemeyip nvidia yı babası gibi savunan hatta bu mesajı da eksileyecek olan çok kişi var.
    Ama ben yine de yazayım.
    970 te bellek sorunu vardır.3-3.5 gb tan sonrası çok yavaş çalışır bu yüksek vram gerektiren durumlarda bu performans açısından hızlı bir yavaşlama ile kendini gösterir.
    970 in artıları da var tabi ki fakat dx 12 nin amd kartlara nvidia ya göre daha fazla performans getireceği ile ilgili iddialar var zira microsoftun amd kartları tier 1 e dahil etmesi bunun bir ipucu olarak nitelendirilebilir.
    Özel soğutma ile yeterince soğuk çalışır.Elektrikte ise totalde faturaya çok katkı yapan bir şey değil.

Netice itibariyle kesinlikle yabana atılacak bir kart değildir.

• Nasıl Bilirsiniz?
    Başlığını her gördüğümde şu cevabı içimden veriyorum: İYİ BİLİRİK
  • iyi biliriz.
  • Sıcak biliriz Isınan bir kart
  • Hocam 1100 liraya nerede buldunuz ? piyasa fiyatı sapphire 1400 den aşağı değil .
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkovic

Hocam 1100 liraya nerede buldunuz ? piyasa fiyatı sapphire 1400 den aşağı değil .

http://www.gold.com.tr/powercolor-r9-290x-o-c-4gb-gddr5-512bit-hdmi-ekran-karti_u

quote:

Orijinalden alıntı: Momo-Oz

1099 liraya bu kartı diyosan bu kart alınmaz

Hocam alınmaz demek yerine bir açıklama yapmanız daha iyi olur.

Herkese yorumlar için teşekkür ederim, ayrıntılı bir bilgilendirme yapabilecek var mı bu DirectX 12 muhabbeti hakkında. Desteklemeyecek mi bu kart DX12'yi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Báistídhubh

quote:

Orijinalden alıntı: furkovic

Hocam 1100 liraya nerede buldunuz ? piyasa fiyatı sapphire 1400 den aşağı değil .

quote:

Herkese yorumlar için teşekkür ederim, ayrıntılı bir bilgilendirme yapabilecek var mı bu DirectX 12 muhabbeti hakkında. Desteklemeyecek mi bu kart DX12'yi?

Alacağınız kart eski ve nasıl desem prototip model gibi birşey üstüne birde powercolor . Yani sogutuculu r9 290x lerden daha az performans verir .

• quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

bumu yani nvidia ile amd arasındaki 40-45 watt içinmi bıdı bıdı yapıyosunuz ?

Mete ye bakarsan Nvidia amd den fazla güç tüketiyor diye test koyabilir. Amd konusunda şakası yoktur. Onun için bir Allah bir AMD.. Kanıt olarak attığı bütün postlara bakabilirsin.

Bu arada 1 ay sonra amd yeni seri tanıtacak ama 1099 liraya eğer kat referans soğutucuyla gelmiyorsa kaçırmayın.
  • quote:

quote:

Sen konuya pek bi uzaksın sanırım , şimdi 2 tip kart vardır birincisi stock soğutuculu yani firmanın kendi ürettiği soğutma sistemi , bu sistem çok kötü performans verir düzgün soğutma yapamadığındanfan gürültüsü fazladır üstüne üstlük kart çok ısındığı için frekansını düşürür buda performansa negatif yansır
    kaldıki r9 290x in zamanında çok dalgası oldu gerek forumda gerek yabancı ülkelerde saç kurutma makinesi gibi çalışıyo diye (stock karttan bahsediyorum) çok ısınan bi kart olduğu için stock soğutucu almamalısın

bu forumda kimse sana bu kartı önermez ,bunun yerine 1200 liraya stock olmyan soğutuculu kart alabilirsin yada param yetmez dersen r9 290 var 1030 liraya 290x ile aralarında dağlar kadar fark yok performans olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Momo-Oz -- 13 Mayıs 2015; 1:12:34 >

• Forum koyun kayniyor. Geçen de nvidia AMD arasında güç tüketimi 30 40 w civarı dediğimde bir tanesi de biri demedi eksiye basıp geçmişler.

Nvidia comarlarina takilmayin 290x iyi bir karttır.

• Ben biraz gereksiz buluyorum r9 290 alıp geri kalanıyla başka parçalara yatırım yapılır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılıyorum. Hem R9 290, hem 290x, hemde 970, hem de 980 kullanan biri olarak söylüyorum. Aralarındaki güç tüketimi en fazla 40-50 watt.
    İnceleme siteleri biraz taraflı davranıyor. Sıcaklık konusuna gelirsek gtx 980 classified 80 derece furmarka r9 290x 85 decereyi gördü.
    Prizden ölçüm yaparak kullandığı watt miktarına baktım. 40- 50 watt. Ben R9 290 ı 520 watt güç kaynağı ile kullandım.
    i7 4790K full yükte , r9 290x full yükte 450 watt civarı güç tüketimi vardı. Hem de monitör ve diğer bileşenlerde vardı.
    Aynı sistemin ölçümünü gtx 980 ile yaptım 415 watt'ı gösterdi en fazla. Forumda fanatik olduğu doğrudur. Hemde çok fazla. Çoluk çocuk işte.
    1100 Tl civarına r9 290x özel soğutmalı model her halükarda alınır. AMD muhteşem demiyorum. Yazılımsal sıkıntıları var.
    Ama r9 290 serisi çöpe atılacak bir seri değil aksine çok güçlü bir karttır.

• quote:

Daha önce masaüstü bilgisayar kullanmadım, yazın bilgisayar toplamayı düşünüyorum. 1099 liraya bu kartı buldum. F/P olarak nasıldır? Direk performans olarak nasıldır? Mesela en güncelden sorayım GTA V'i hangi ayarlarda çalıştırır?

Uyarmış olayım, GTA V halen sürücü güncellemelerine rağmen bariz bir şekilde Nvidia kartlarda daha başarılı çalışıyor. R9 290X hatta çökme sorunları vardı ilk çıktığında oyuna girince (belki şimdi çözülmüştür güncellemelerle).

970 için de bellek sorunlarından bahsediliyor, ama genel olarak beklentim R9 290x den daha başarılı çalışacağıdır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.