Şimdi Ara

Radeon HD 4870 Isınıyor YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir arkadaşımdan Radeon HD 4870 aldım. Kartın ısısı normal masaüstündeyken bile 69-70 C gözüküyor. Bu değer çok sanırım ne yapabilirim? Kart ömrünü mü doldurmuş acaba. Tamirciye falan götürsem boşa mı para ödemiş olurum ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-BODY -- 12 Ekim 2012; 0:01:28 >

• Kartın fanını temizle, Termal macunu yenile. Gene düzelmezse başka yerde ararsın sorunları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeireL

Kartın fanını temizle, Termal macunu yenile. Gene düzelmezse başka yerde ararsın sorunları.

Çok sağol. Bildiğim kadarıyla ekran kartları için işlemcilerde kullandığımız macunlar pek uygun değil. Nasıl/hangi marka bir macun kullanmalıyım?
  • http://www.pclabs.com.tr/2008/07/14/sapphire-radeon-hd-4870-incelemesi/3/

boşta 81 demişler bana da ilginç geldi.oyunlarda aşırı ısınmıosa sorun olmicaktır.mesela gtx280 in yük altında ısısı 105 dereceye kadar çıkıodu
  • Referans tasarımsa sıkıntı yok bence. Özelse, modele-ortam sıcaklığına göre değişir. Yükte 90'ın altında kalıyorsa ve aşırı bir fan sesi de yoksa, kullanın geçin.

105'e çıkan 280'ler sorunlu modellerdi, görüntü vermeyi de kesiyorlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-BODY

quote:

Orijinalden alıntı: MeireL

Kartın fanını temizle, Termal macunu yenile. Gene düzelmezse başka yerde ararsın sorunları.

Çok sağol. Bildiğim kadarıyla ekran kartları için işlemcilerde kullandığımız macunlar pek uygun değil. Nasıl/hangi marka bir macun kullanmalıyım?

kart omrunu doldurmaz benim 2008'de aldigim kart hala calisiyor kuzende.referans fansa bosta 60 derece normal.muhtemelen fani kirlendi temizlesen fayda eder ama 40-50 olmaz o kartlar oyle calisiyor.macun olarak su olabilir aslinda macun olarak kaliteli ne sursen olur cpu macunu vga'ya surulmez diye bir sey yok.o senin dedigin kutuda satilan cpu macunlari.karti acmasi temizleyip geri takmasi biraz dikkat ister lafiniza uydum actim pert oldu alet diye gelme bilen bir arkadasina ya da bilgisayarciya yaptir ya da sadece kompress ile hava tut icine.sorun macundan ziyade ici kirlenmistir hatta kartta sorun yok kasa ici sogutman da kotu olabilir.

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/cooler-master-htk-002-u1-gp-htk-002-high-performance-thermal-macun/productdetails.aspx?I_ID=26302

• Merhaba
    Sitede kart yüksüz 81 derecede diyorlar benim kasada 70 derece iyimiş valla Üst tarafına dokunduğumda elime baya bir sıcaklık geliyordu tırstım vantilatörü açtım yanmasın diye Demek normalmiş
    O zaman temizlik ve macundan başka bir sorunu yok sanırım.

Hepinize ilginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

ÖNEMLİ NOT:
    ANAKART Bölümüne başka bir soeunla ilgili msj attım ona da bakarsanız sevinirim:

http://forum.donanimhaber.com/m_66831340/mpage_1/f_/key_//tm.htm#66831340

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-BODY -- 12 Ekim 2012; 12:45:48 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ati Radeon Hd 3850 Hakkında
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 4870 iyidir ısınır no panic
  • @fero01: Eyw. Sağol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-BODY -- 12 Ekim 2012; 18:00:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.