Şimdi Ara

Race Driver GRID Türkçe Yama Hazırlıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun zamandır beğenerek oynadığım dünyanın en mükemmel yarış oyunlarından biri olan Race Driver GRID için Türkçe yama çalışmasına bugün itibariyle başlamış bulunuyorum.

Daha önceden uğraşan bir arkadaş olmuş ama çok az çevirmiş ve dosyayı yüklediği sunucuda dosyayı silmiş. Türkçe karakterlerin bazılarını tanıdığı bazılarını tanımadığı için (Mesela "ü, ç" tanıyor ama "ş, İ, ğ" tanımıyor) oyunu şu durumda %100 çevirmek mümkün değil birde multiplayer bölümüne el sürmeyi düşünmediğim için kendimde başta olmak üzere GRID severlerine yaklaşık %95 Türkçe olarak yamayı sunmak istiyorum. TR karakter sorunu nedeniyle anlam bozulması olmaması açısından bazı yerleri alternatif kelimelerle çevirmeye çalışıyorum. Sonra bunun çevirisi tam bu değildi demeyin

Şimdilik %10 luk bir bölümün çevirisini tamamladım. Ne zamana yamayı bitiririm tam tarih veremiyorum inşallah ortaya güzel birşey çıkartırız:

Bu arada 3. resimdeki karakter hatasının farkındayım düzeltmeyi unutmuşum.

• Allah klavyene güç versin:) Teşekkürler
  • biraz geç oldu ama geç olsun güç olmasın

kolay gelsin
  • Evet biraz geç oldu ama sağlık olsun. Şimdiye kadar uğraşan tek kişi çıkmış ondada bişey çıkmamış ortaya zaten. Çevirmeye devam ediyorum. Bu çeviride bana yardımcı olan fraps, not defteri ve dil dosyasını açan uygulamaya teşekkürler
  • Antalyalı hemşerim benim kolay gelsin.

Edit : Ayrıca adaşım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobo. -- 20 Nisan 2011; 0:08:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aQua~MaDooR`

Antalyalı hemşerim benim kolay gelsin.

Edit : Ayrıca adaşım.

Eyvallah ama Antalya ile alakam yok

Bugün bayağı yeri çevirdim bitirip test etmeye az kaldı.
  • Yaklaşık %40lık bir bölümün çevirisini tamamladım. Arada Türkçe karakter hataları çıkınca uğraştırıyor. Bazı yerleride %100 çevirmek mümkün olmuyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kapı numaran 07 olunca dedim kesin Antalyalı. Neyse olsun, en azından adaşız.
  • kolay gelsin bekliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: aQua~MaDooR`

Kapı numaran 07 olunca dedim kesin Antalyalı. Neyse olsun, en azından adaşız.

Kapı numarası ne nerde yazıyor anlamadım

quote:

Orijinalden alıntı: _BRUCE LEE_

kolay gelsin bekliyoruz

Eyvallah.
  • Kolay gelsin şimdiden. Grid oynamadım yahu güzel bir başlangıç olur benim için. Eve gidince listeye koyalım
  • Yamanın yaklaşık %75lik kısmını bitirdim. Birkaç gün sonra hazır olur.
  • Oyunun yaklaşık %90lık bölümünü çevirmiş bulunuyorum. Bi aksilik olmazsa yarın beta versiyonunu dağıtıma açıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhans19 -- 21 Nisan 2011; 22:06:59 >
  • yama ne oldu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhans19

Yamanın final sürümünü bitirip verdim forumda:

http://forum.donanimhaber.com/m_48777000/mpage_1/f_/key_//tm.htm

http://www.gokhanblog.com/2011/05/grid-turkce-yama-final-cikti.html

çok teşekkürler

• Eline sağlık ama teşekkür ederken bile insanı düşündürmeseniz.

Tabii ki dosyanı indirdim, emeğine de sağlık, ama zaten dosyanın her tarafındawww.gokhanblog.com olarak ismin ve reklamın var, ama RAR dosyasına niye insan şifre koyar ki? Ve bu şifreye de niyewww.gokhanblog.com adını tekrar yazmak şartı koyar ki. Zaten bunu indiren senin ismini silecek olsa yine açar internete kendisi yükler ve kendi ismini yazar.

Yani, eğer paylaşıyorsanız bunun altına şart koymak ve şifre koymak bence biraz görgüsüzlük. İnsan indirdikten sonra şifre nerede yazıyordu diye salak salak aranıyor, bulamayınca dosyaya da dağıtana da lanet ediyor, teşekkür değil.

Bu benim fikrim. Hiç bir internetten indirdiğim oyunda kimse rara şifre koymuyor bunu sadece yurdum insanında görüyorum, üzücü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 12 Mayıs 2011; 11:57:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Luciferman

Eline sağlık ama teşekkür ederken bile insanı düşündürmeseniz.

Tabii ki dosyanı indirdim, emeğine de sağlık, ama zaten dosyanın her tarafındawww.gokhanblog.com olarak ismin ve reklamın var, ama RAR dosyasına niye insan şifre koyar ki? Ve bu şifreye de niyewww.gokhanblog.com adını tekrar yazmak şartı koyar ki. Zaten bunu indiren senin ismini silecek olsa yine açar internete kendisi yükler ve kendi ismini yazar.

Yani, eğer paylaşıyorsanız bunun altına şart koymak ve şifre koymak bence biraz görgüsüzlük. İnsan indirdikten sonra şifre nerede yazıyordu diye salak salak aranıyor, bulamayınca dosyaya da dağıtana da lanet ediyor, teşekkür değil.

Bu benim fikrim. Hiç bir internetten indirdiğim oyunda kimse rara şifre koymuyor bunu sadece yurdum insanında görüyorum, üzücü.

Peki sen yapınca öyle verirsin kardeşim.
    Sadece rar şifresi değil setup kurulumunada şifre koyacaktım ama sonradan vazgeçtim. Deli gibi şifre aramayada gerek yok zaten linkin yanında rar şifresini belirttim görmedin sanırım.

Ayrıca rar şifresi koyma sebebim yamanın beta sürümünü yayınladığımda bazı sitelerin alıp biz hazırladık diye yamaya konmaları ve bazı sitelerinde sormadan etmeden yamayı yayınlamalarıydı. Abartı bir reklamda koymadım zaten ki yamawww.gokhanblog.com adına çıkarıldığı için rar şifresi olarak o adresi koydum ve konudada verdiğim resimdeki gibi oyunun gizli kod bölümündeki iletişim bölümüne yazdım bu gayet normal. Koca koca çeviri siteleri bile %100 çevirdikleri oyuna kendi sitelerini yazıyor millet kim yaptı bilsin diye. Bunlar gayet doğal şeyler. Oyundan keyif alarak oynayın önemli olan yer bu.

• Ben hala rar'a şifre konulmasına karşıyım. Bu dosyayı alan kişinin bu dosyayı açıp oyuna eklemesini istemiyor musunuz? Eğer istiyor iseniz onun bu dosyayı açmasına engel olacak bir kilit neden koyuluyor?

Diyorsun ki, bunu başkası alıp kendisi kullanır, iyi ama zaten şifreyi yazıp rar'ı açtıktan sonra isteyen istediği gibi kullanır, buna nasıl engel olmayı istiyorsun.

Şu an senden aldığım dosyanın bütün isimlerini temizleyip aynen tekrar rar yapıp buraya koyabilirim! Bunu herkes yapar, şifre koyman bunu zerre kadar değiştirmez.

Benim kısaca değindiğim şey, ne zaman ki bir paylaşım dosyası alıyorum ve ne zaman ki bu paylaşım dosyasını açmaya çalışırken benden şifre istiyor o zaman kalayı basıyorum, niye bunu hizmet niyetine ortaya koyan kişi kendine bir de laf yedirtsin, yapmayın böyle, zaten ne diyorum bunu yapanları sadece yurdum insanında görüyorum, bir eziklik gibi geliyor...

Adını ve siteni dosyanın her tarafına yazman, ayrıca kurarken de içinde çıkıyor her yerinde yazmasına zerre kadar sesim çıkmaz ama rar'a şifre koymak yanlış bir davranış.

Ayrıca Win7'de Türkçe yamanızı yükledim ama oyunum Türkçe olmadı, sebebini bilmiyorum...

Dil dosyasını manuel olarak oyunun language klasörüne atmak mümkün değil mi? Bu işi sadece bu exe dosyan ile mi yapmak gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 13 Mayıs 2011; 10:14:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Luciferman

Ben hala rar'a şifre konulmasına karşıyım. Bu dosyayı alan kişinin bu dosyayı açıp oyuna eklemesini istemiyor musunuz? Eğer istiyor iseniz onun bu dosyayı açmasına engel olacak bir kilit neden koyuluyor?

Diyorsun ki, bunu başkası alıp kendisi kullanır, iyi ama zaten şifreyi yazıp rar'ı açtıktan sonra isteyen istediği gibi kullanır, buna nasıl engel olmayı istiyorsun.

Şu an senden aldığım dosyanın bütün isimlerini temizleyip aynen tekrar rar yapıp buraya koyabilirim! Bunu herkes yapar, şifre koyman bunu zerre kadar değiştirmez.

Benim kısaca değindiğim şey, ne zaman ki bir paylaşım dosyası alıyorum ve ne zaman ki bu paylaşım dosyasını açmaya çalışırken benden şifre istiyor o zaman kalayı basıyorum, niye bunu hizmet niyetine ortaya koyan kişi kendine bir de laf yedirtsin, yapmayın böyle, zaten ne diyorum bunu yapanları sadece yurdum insanında görüyorum, bir eziklik gibi geliyor...

Adını ve siteni dosyanın her tarafına yazman, ayrıca kurarken de içinde çıkıyor her yerinde yazmasına zerre kadar sesim çıkmaz ama rar'a şifre koymak yanlış bir davranış.

Ayrıca Win7'de Türkçe yamanızı yükledim ama oyunum Türkçe olmadı, sebebini bilmiyorum...

Dil dosyasını manuel olarak oyunun language klasörüne atmak mümkün değil mi? Bu işi sadece bu exe dosyan ile mi yapmak gerekiyor?

O senin düşüncen. Bence yanlış değil gayette doğal. Yamanın kendi içindedewww.gokhanblog.com yazıyor ama rar şifresi olarak vermem vs. yamayı biz yaptık diye yayınlayanlar ve linki bile değiştirmeyenler yüzünden birde rss ile çekenler yüzünden. Nasılki oyun indirirken rar şifresini görüyorsun bundada aynı. Zaten indirme linkiyle beraber rar şifresinide veriyorum göremeyenin sorunu o. Zaten yamadawww.gokhanblog.com adına yapıldı.

Windows 7de veya xpde yada başka bir işletim sisteminde farketmez öncedende yamanın anakonusunda söylemiştim. Yama varsayılan olarak C:\Program Files\Codemasters\GRID\language konumuna kuruluyor. Eğer oyunu farklı bir dizine kurduysan oradaki language klasörünü gözattan göstermelisin.

Mesela C diskine değilde D:\OYUNLAR\GRID gibi bir dizine kurduysan bu dizindeki language klasörünü göstermen lazım. Sanırım 64 bit w7 kurdun. Sende program files yolu C:\Program Files(x86) biçiminde olabilir.

Yamayı dilersen ellede kurabilirsin. Bunun için yamayı kurduktan sonra herhangi bir klasörde adres kısmına C:\Program Files\Codemasters\GRID\language yazıp language klasörüne gir. Oradaki dil dosyasını alıp oyunu kurduğun yerdeki language klasörüne atıp değiştirilsinmi sorusuna evet demen yeterli. Bende windows 7 kullanıyorum ve yamayı onlarca kez test ettim ve onlarca sitede yüklendi sorun yok. Yamayı yükleyemeyenler varsayılan konuma yüklememişler demektir. Gözattan oyunu kurdukları yerdeki language klasörünü seçmeleri yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhans19 -- 13 Mayıs 2011; 12:01:13 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.