Şimdi Ara

Rabbim bu sıcaktta kliması olmayanlara yardım etsin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    evdeyseniz duşa girip hızlıca bi serin su dökünüp sonra kurulanmadan ıslak vücut ile bekleyin, vücut kendi kurusun, acayip şekilde harareti alıyo. baya serinletiyo.

tam kurumayı beklemeye gerek yok. deniz şortu giyip üzerimde tişört olmadan banyodan çıkıyorum, manyak güzel oluyo serinlik geliyo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hava 46 dereceydi

Çok şükür, sıcaktan ölmedim

• Leon FR kullanıcısına yanıt

Esmiyor, nemden buhar banyosu yapıyoruz yeminle. Sıcağı ayrı, kalabalığı ayrı, lağım kokusu ayrı bir dert. Nerde çokluk orda 💩luk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulpro kullanıcısına yanıt

Sivrisineklerle bir şekilde mücadele edilir de bu sıcaklar fena.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

O dediğin uyumadan önce ve dışarıdan eve gelince güzel oluyor. Buz gibi suyun ayaklarıma inene kadar sıcak olduğunu hatırlıyorum. Vücudu serinletmek için en iyisidir.

Millet kışı sevmez bende yazı. Vantilatör açsan çarpıyor, klima zaten sağlıksız. Kış öyle mi? Örtündün mü sorun yok.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    evet hocam zaten yazın gece yatmadan önce duş almak farz bana.

eskiden küçükken yazın otostop çeke çeke denize giderdik. yazı çok severdim. bide çocuk olunca vücut tığ gibi ince olduğundan sıcak çok rahatsız etmiyor. şimdi ben de yazdan nefret edecek noktadayım.

• Herkei mevsimi diye tatile gitti, büroda yapa yalnnız kaldım.

Ama büroya geçen yaz takılan Mitsubishi marka klimanın keyfi de başka...

• İstanbul'da eskiden camı açınca eserdi. Şimdi tüm camlar açık olsa bile perde kıpırdamıyor. Böyle giderse 3 sene sonra doğalgaz gibi her evde klima olur.

• çerkes89 kullanıcısına yanıt

Akdenizde adana mersin taraflarında klima olmayan ev yoktur hatta bir eve 3-4 klima taktırılır her odaya 1 tane. İstanbula ilk geldiğimde klimalı ev sayısının az olması garip gelmişti bence buraya da lazım gece yatamıyorum sıcaktan

• Kriger kullanıcısına yanıt

Şu son günlerde sersem gibiyim, kafam hiç yerinde değil. Gerçekten bayıltıcı derecede sıcak. Akdeniz'de, Ege'de falansanız işten eve dönene kadar sırılsıklam ter oluyorsunuz.

• YTÜ Ehm kullanıcısına yanıt

İstanbullu zaten kışın doğalgaza epey para döküyor, 1 ay süren kavurucu sıcak için klimaya gerek yok.

Vantilatör yeter...

• Klima ve buz dolabi insanoğlunun yaptığı en önemli buluslardan ikisinin de kiymeti bilinmiyor

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    bi ara araştırmıştım, buz dolabı olmadan önce gemiler açık denizlerde aylarca süren serüvenlere nasıl açılıyolar diyo.

genelde gıdaları bozulmadan tutmak için birkaç farklı teknik kullanılıyo:

1- kurutma tekniği (meyveler ve et için)
    2- tuzlama (turşuda olduğu gibi)
    3- canlı hayvan taşıyıp yolculuk esnasında kesip etini yemek.
    4- sebzelerin sopuk ortama gerek olmadan doğrudan taşınması.

anneme sormuştum, sizden önce buz dolabı yoktu, hiç sordunuz mu sizin büyükler yemekleri nasıl tutuyolarmış diye dedim. evlerin altında mahsenler oluyomuş orlara koyuyolarmış dedi.

ben İzmir'liyim. bizim köy İzmir'de sönmüş yanar dağ kraterinin içinde. yani köy denirden çoook yukarı bi rakıma sahip. her sene kar yağıyor köye. dağda kuyular varmış, kışın oralara kar dolunca üzerini örtüyolarmış, yaza kadar kar dayanıyomuş. sözde yazın onu parayla alanlar oluyomuş. aptalca geldi bana anlatılınca ama bu gerçekten yapılıyo diyolar. gerçi bizim köy yazın da serin oluyo (İzmir'de 40 derece olan bir günün akşamında bizim köyde kazak giymen gerekir)

Abi Türkiye zaten babamgilin zamanda bile koymus dedemgilin köyde kanalizasyon bile yokmuş

Bu ülke daha yeni yeni timar ediliyor

Ben o yüzden diyorum Türkiye'nin herhangi bir savasa girmesi demek ulkenin 100 sene geri gitmesi demektir asla ama asla kimseyle catismaya girilmemeli dogu meselesinde bile gerekirse sınır çizilsin karsilikli insan takasi yapılsın ulke tarumar edilmesin

Bak 2023 subatta deprem oldu 2 seneyi gecti o bölge hala toparlanamadi

1 depremle ulke cokme noktasina gidiyor bolge bölge biz maalesef sanilandan daha zayif bir ülkeyiz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Buzdolabını icat eden ne mübarek insanmış...

Rabbim bu sıcaktta kliması olmayanlara yardım etsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem_Alim -- 23 Temmuz 2025; 15:32:52 >
  • TheSilentGhost-T kullanıcısına yanıt

Ben de İstanbul'da yaşıyorum klimanız yok, 7'nci katta resmen yanıyoruz

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.