Şimdi Ara

r9 broadway marş motoru arızası hak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
14.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arabam broadway. Havalar soğukken sabahları çalıştırmak istediğimde araç çalışmıyor ve marşa basa basa aküyü bitiriyordum.Marş motoru dönüyor 3 kere gıy gıy yapıp sonra tık diye takılıyor.Daha sonra usta buldum ve baktırdım araca.Marş motoru arızalı dedi.Bende 1 yıl önce kömürlerini değiştirdiğimi söyledim.Usta söktü marş motorunu inceledi ve 17 yıllık alet bana gösterdi gerçektende içindeki bobin ve devreler yanmış ama kömürleri yeni duruyordu(değiştiği için).Aracın eski sahibi daha önce tamir ettirmiş puntolamış yerleri belli. Sonra komple marş motorunu değiştirmeye karar verdik.Bir arkadaşı varmış marş motoru toplayan.Ama yeni parçalarla topluyor.Onu aradı böyle böyle marş motoru lazım fiyat aldı eskisini verirsek 170 tl'ye yeni bosch marka veririm dedi.Kabul ettik artık mecburen araba arızalı çünkü çalışmıyor.Yenisi gitti aldı taktı ve araba çalıştı.Bu sabah saat 8 de arabayı denedim çalışacakmı diye yarım jikle çektim bastım marşa çalıştı.Şu anda problem yok gibi.Acaba sizce marş motoru 170 tl fazlamı verdim arkadaşlar? 30 lirada ustaya verdim etti 200 tl.İnternetten marş motoru fiyatını bulamadım ama clio arabanınki 230 tl civarı görünüyor sitede.
    Cevaplarınız için tşk.

• Güncel
  • biraz fazla olmuş sanki 100 tl bilemedin işçilik dahil 150 tlyi geçmemesi lazım diye tahmin ediyorum . bulunduğunuz bölgedeki araç tamir sanayilerine gidip birkaç parçacıya sorarak net fiyat alınabilir .
  • Marş motoru tamir edilmedi yenisi ile değiştirildi. Kıyaslama bakımından clio aracın marş motoru 230 tl civarında.
  • çok değil piyasası o civarda,bakımı zaten 70 tl normal fiyat :)
  • Şu an 1 aydan fazla oldu bir sorun yok.Soğuk havalarda bile sorun çıkartmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulasseven

Şu an 1 aydan fazla oldu bir sorun yok.Soğuk havalarda bile sorun çıkartmıyor.

güle güle kullanın r9 çok atik arabadır severim ışıklarda kalkışta ilk 100 metrede uçarak gider. Arka stoplarına su kaçmasa süper olacak ya neyse.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ford focus motor sistem arızası
    14 yıl önce açıldı
    Renault Clio Marş Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlık olsun hocam, bana normal geldi. Olur öyle şeyler arabacılıkta.

• Fiyat normal. Bende şarj dinamosu sordum 150 tl dedi .Zaten dışarıda kömür değiştirsem 100 tl işçilikle beraber alınıyor.
  • Arabayı satalı 4 seneye yakın oldu. Alan kişi de 1 yıl kullanıp satmış e devlet plakadan sorgulatmıştım.Şu an başka bir araba kullanıyorum.
  • O arabayla çok anılarım geçti.Hanımla o araba varken tanıştık.Hafta sonları görüşüp geziyorduk.Evlendik.Uzun tatillere o araçla çıktık hep.vs vs. Az yakardı tüplüydü. Ama son zamanlarda çok arıza yapmaya başlamıştı.Araç 197000 km de idi satarken.Yollarda da epey azaldı broadwayler.Ne zaman orta kasa beyaz renk görsem bakarım hep. Trafik sigortaları ve masrafları az olsa bir tane hobi amaçlı alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: captain58

Güncel

Anılarımı canlandırdın. Fena hortlatmışsın.
  • 92 r9 beoadway gte araç aldım. 9 bin liraya. 4 ay oldu. Arabayla uzun yola çıktım. Müşür bozulmuş hararete bağlı sorun oldu sanırım. Uzun yolda yağ atmış motordan gacur gıcır sesler gelince bir petrolden yap ekleyip devam ettim. Neyse iki gün evvel motor yaptırdım 1700 liraya. Eve geldim arabanın tavanı çökmüş. Üstüne çıkıp kayısı toplamış Velet'ler. Koçtaş'a gittim geri çıkarken market arabası sağ kapıma çarptı. Biri sağ tarafa koyup gitmiş. Dün park yerinde sağ ön sinyali kırıp gitmiş önümdeki araba. Bugün de farlar yanmıyor. İçeriden göstergelerden açılıyor ama sadece sağ ön park yanıyor. Arkalarda sorun yok. Gösterge aydınlatması bozuk. İkazlar sağlam ama tabandan aydınlatmıyor. Bir de far yok. Sellektör bile çalışmıyor şuan. Arabadan memnunum (bilmiyorum ama eski arabaları seviyorum bir tane de 2014 otomatik clio var. ) bu nedenle masraf ettim zaten. Araba şehir içi 20-23 krş uzun yolda 13-17 krş yakıyor. 180-190 yapıyordu ama şimdi rektefeden çıktı deneyemiyorum. Sonra bakarım. Benzinde ilk gazlarda her viteste benzin kesip devam ediyor ilk anda azıcık silkeleme oluyor ama gazda bu sorun yok. İki üç ve dördüncü viteslerde hızlanırken biraz sarsıntılı teklemeli gibi ama benzinde o da yok. Bujiler kablolar falan hep yenilettim. Anlayanlardan bir iki konuda yardım talep edeceğim.

Bu arada hız ibresini bozdum ama evde don lastiğinden yay yaptım çalışıyor sadece 10 km eksik ölçüyor 😅

Yardım 1 göstergenin ışık ayar butonu nasıl bağlanır ve gösterge aydınlatması nasıl yeniden çalıştırılabilir? Sigorta sağlam. Ampüller ve duylar sağlam.

Yardım 2 muhtemelen şase var sayarsak komple elektrik tesisatı yenileme işine mi girilir maliyeti ne olur? (Konya'da yapılacak olursa)

Yardım 3 arabada kolon takacak yer yok nereye tesisat takılır arka pandizot paramparça gibi bir halde.

Yardım 4 bu direksiyonu yumuşatma şansım var mı? Uyumlu hidrolik çıkma falan yok mu bunlar için, kol kaslarım fena. Gömleklerimi giyemiyorum pazılar şişti.

Yardım 5 elektrik ustası önerisi ve sağ ön far sarı plastiği olan varsa bana verebilir mi? Tavan lambası ve tavan anteni de gerekiyor. Geceleri içi dışı kapkaranlık bazen korkuyorum.

Saygılar bizden efendim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ulasseven

O arabayla çok anılarım geçti.Hanımla o araba varken tanıştık.Hafta sonları görüşüp geziyorduk.Evlendik.Uzun tatillere o araçla çıktık hep.vs vs. Az yakardı tüplüydü. Ama son zamanlarda çok arıza yapmaya başlamıştı.Araç 197000 km de idi satarken.Yollarda da epey azaldı broadwayler.Ne zaman orta kasa beyaz renk görsem bakarım hep. Trafik sigortaları ve masrafları az olsa bir tane hobi amaçlı alacağım.

Ben hobi amaçlı ayağımı da yerden kessin diye aldım işte 😄

Arabam doğru ise 300 binde yani 298 de aldım şuan 304 oldu. Bazen bedava geziyorum gibi geliyor. Bence temizinden bulup elde tutulası bir araba. Yalnız garaj olacak. Ben eski arabanın yaz kış sokakta kalmasını yenilere göre hiç kıyas bile edemiyorum. Boyası kaportası elektrik tesisatı paslanması çürümesi değersiz görülüp Velet'lerin itip kakıyor olması açısından yazık oluyor. O nedenle eski püskü araba aldım. Tabi biraz da bütçe ile alakalıydı o sırada. Arabamın bir de şoför koltuğu kızakları frenlemiyor acaba kendim tamir edebilir miyim hiç uğraşan oldu mu yani gazlayınca geri gidiyorum sert frende direksiyona yapışıyorum o kadar samimi olmam tehlikeli gibi. Son bir sorum olacak. Arkada emniyet kemeri yok. Bu modellerde sorun olmuyor değil mi? Neticede muayeneden geçmiş. 92 model. Sonradan yapılmış mı bilemedim hiç yok yani ne kendisi var ne tokası

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.