Şimdi Ara

R9 390X vs GTX 970

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

R9 390X vs GTX 970

R9 390X vs GTX 970

R9 390X vs GTX 970

Evet arkadaşlar, bildiğiniz gibi gelecek ay teknolojik aletlere zam gelecek (yerli üretime destek olmak içinmiş sanki türkiyede ekran kartı üretiliyor) bu yüzden ekran kartını çabucak almaya karar verdim. Başta gtx970 almak istiyordum fakat 4 değil 3.5gb vs cw problemi olduğunu öğrenince soğdum. Sonra amdyi gördüm 8 gb ve daha yüksek bit varken neden gidip nvidia aliyim diye düşündüm.Bide testlere bakınca 390x gtx 980 ile yarışıyor bazı yerlerde geçip bazı yerlerde gerisinde kalıyor.

Sonuç olarak amd almaya karar verdim ama 390 mı 390x mi alsam bilemedim. aralarındaki 300tl farka değermi sizce? Fiyatlara bakınca Sapphire diğerlerine göre oldukça daha iyi fiyatlı. MSİ ise 100tl pahalı ama tasarımı falan çok hoşuma gidiyor bide MSİ nin kartının altında koruma varken SAPPHİRE de bu yok. Kararsızım yardım edin.
     R9 390X vs GTX 970 R9 390X vs GTX 970 R9 390X vs GTX 970 R9 390X vs GTX 970

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 7 Temmuz 2015; 19:00:12 >

• 1080p de kullanılıcaksa yazılım destegi nedeniyle gtx 970 derim ama 2k 3k ultra ayarlarda 3.5gb ın üstünde ekran kartının vramını kullanıcaksa r9 390 veya r9 390x derim dx12 ile bişeye benzicek diyorlar r9 300 serisi ama şuan sadece bekleyip görebiliriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Testlere fps değerlerine bak önce ama sanırım 390x fiyatını haketmeyecek.Arkadaşın üstte dediği doğru 1080p üstünde kullanıcaksan 390x almalısın.
  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de 390 la 970 arasında kaldım hafta sonu 970 almaya karar verdim. 970 arkadaşımda mevcut kesinlikle 1080p için yeterli bir kart ayrıca güç tüketimi benim için önemli 970 140w güç yakarken 390 275w güç harcıyor ve min. 750w psu istiyor. Ayriyetten psu masrafı çıkmasın ona göre karar verin

• quote:

Orijinalden alıntı: Celonfix

Evet arkadaşlar, bildiğiniz gibi gelecek ay teknolojik aletlere zam gelecek (yerli üretime destek olmak içinmiş sanki türkiyede ekran kartı üretiliyor) bu yüzden ekran kartını çabucak almaya karar verdim. Başta gtx970 almak istiyordum fakat 4 değil 3.5gb vs cw problemi olduğunu öğrenince soğdum. Sonra amdyi gördüm 8 gb ve daha yüksek bit varken neden gidip nvidia aliyim diye düşündüm.Bide testlere bakınca 390x gtx 980 ile yarışıyor bazı yerlerde geçip bazı yerlerde gerisinde kalıyor.

Sonuç olarak amd almaya karar verdim ama 390 mı 390x mi alsam bilemedim. aralarındaki 300tl farka değermi sizce? Fiyatlara bakınca Sapphire diğerlerine göre oldukça daha iyi fiyatlı. MSİ ise 100tl pahalı ama tasarımı falan çok hoşuma gidiyor bide MSİ nin kartının altında koruma varken SAPPHİRE de bu yok. Kararsızım yardım edin.
    quote:

(yerli üretime destek olmak içinmiş sanki türkiyede ekran kartı üretiliyor)

Çok iyi bir noktaya parmak basmışsın

İki kriter var, ekran kartı konusunda.
    Bir psu, bir de sisteminin geri kalanı.
    Bende 280 Dual-X var ve işlemcim bu karta yetişemiyor. Sanırım imzandaki sistem doğru değil. Eğer doğruysa bu paraya ortalaması çok daha iyi olacak bir sistem toplayabilirsin.

Bu üç karta gelince de, bir AMD kullanıcısı olarak söyleyebilirim ki, Intel ve nVidia nedendir bilinmez(!) her zaman bir tık daha önde. Örneğin, physx destekli oyunlarda sistemimin performansı baya düşüyor. Kararını yazılımsal konulara bakarak da vermen gerek.
    Ama bir yandan da DX12'nin çıkışı her şeyi değiştirebilir.

Şu an için 970 diyorum

• Türkiyede üretimi olmayan şeyler zamdan etkilenmeyecek diye okumuştum gazetede.Ekran kartlarına zam gelmeyecek yani.Bu arada attığınız kartlardan bazıları stokta yok.Galiba imzanızdaki sistemi komple değiştiriyorsunuz.Toplam bütçeniz nedir veya diğer parçaları belirlediniz mi önceden?
  • Banada öyle geliyor yoksa çoktan firmalar bindirimi yapmıştı daha pahalı satabilme fırsatını kaçırmazlardı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 580 yada gtx 1070
    8 yıl önce açıldı
    Msi Gtx 970
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Valla bana sorarsan r9 390x pek hakeder gözükmüyor parasını ama gelecege yatırımlı uzun kullanayım dersen en iyisi r9 390. Şu an kullanıyorum memnunum ayrıca 8gb ram ve 4k performansı sebebiyle gelecekte de rahat edeceğimi düşünüyorum. Yine zannımca 970 alma, o saçma hatalı karta desteği sürdüreceklerini sanmıyorum daha fazla.
  • Şuan için sadece ekran kartı almayı düşünüyorum, diğer parçaların fiyatları bir kaç ay önceye kadar çok pahalı mesela bir kaç ay önce i5 4690ın fiyatı 500tl civarıydı şimdi ise 725 tl.doların fiyatı düşünce almayı düşünüyorum yada yurtdışındaki akrabalarıma aldıracağım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kaç ay önce bile 4690 650 liranın altında değildi hocam yanlışınız var.Şu saatten sonra dolar düşmez.Yurt dışından aldırmak iyi bir fikir olabilir onun dışında beklemenin bir faydası yok.
  • ben de aynı çıkmazdayım, bekledikçe de hiçbir ucuzlama olmuyor 14nm işlemcileri bekledim o kadar, patates çıktı. galiba bir çılgınlık yapıp 4790k ile 390 alacağım.
  • R9 390x'in rakibi gtx 970 degildir ona gore kararinizi verin

• FairLighty kullanıcısına yanıt
    970 değilse nedir hocam

• Redshift kullanıcısına yanıt
    R9 390x'in rakibi gtx 980'dir ve benim gorusumde r9 390x alinacaksa msi alinmali ama tabi bu benim fikrim

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=10592

• Aynı performansta olan kartlar yazılım desteği ve phsyx gibi teknolojiler nedeniyle GTX 970 tercih etmenizi öneririm.

R9 390X , R9 290X in cilalanmış halidir R9 290X aynı core hızına getirildiğinde aynı performansı vermektedir.R9 390X e kısaca 50 mhz hış aşırtılmış R9 290X diyebiliriz.Hali hazırda R9 290X inde 8 GB modelleri mevcuttu.

NOT:O.C potansiyelleri nerdeyse aynıdır 390X ile 290X in.Belki 390X 20-30 Mhz daha fazla O.C edilebilir termal revizyondan dolayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxıs -- 19 Temmuz 2015; 22:40:33 >
  • FairLighty kullanıcısına yanıt
    R9 390x sanki r9 290x gibi sadece biraz modifiyeli ama kesinlikle gtx 980 ile rakip değiller belki gtx 970 ile gtx 980 arasında bir yerde ama gtx 970e daha yakın bence

• Bakmanizda fayda var

http://www.guru3d.com/articles-pages/msi-radeon-r9-390x-gaming-8g-oc-review,25.html

• quote:

Orijinalden alıntı: FairLighty

Bakmanizda fayda var

http://www.guru3d.com/articles-pages/msi-radeon-r9-390x-gaming-8g-oc-review,25.html

Bunlar çözünürlüğü yükselterek 8 GB öne çıkarmak için yapılmış testler gpu bazında hiç şansı yok.

Buyrun normal şartlar altında GTX 970 in gerisinde kalan bir kart.

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_r9_390x_gaming_8g_oc_review,15.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxıs -- 20 Temmuz 2015; 13:28:37 >

• Maxıs kullanıcısına yanıt
    Tamamen nvidia kartlar icin optimize edilmis ve gelistirilmis bir oyunu ornek vermeniz gercekten guzel olmus

• quote:

Orijinalden alıntı: FairLighty

Tamamen nvidia kartlar icin optimize edilmis ve gelistirilmis bir oyunu ornek vermeniz gercekten guzel olmus

Testteki MSI R9 390X nerdeyse O.C MAX limitinde çalışıyor.Referans GTX 970 ile karşılaştırılmış bunuda unutmamak gerek voltajsız 1400 mhz olan bir karttan bahsediyoruz sadece gpu tweak ten rakamı yazmanız yeterli.Voltaj ile 1500 MHZ küsürlere çıkabilmekte.Yani GTX 970 ide limitlerine getirselerdi sonucu anladınız sanırım.

GTX 970 e göre daha düşük performansına rağmen 300 TL küsür daha pahallı olması daha iyi bir psu istemesi ve yıla yayıldığı zaman kesenizden daha fazla para götürmeside işin tatlısı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxıs -- 19 Temmuz 2015; 23:16:00 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.