Şimdi Ara

R9 290 vs R9 290X (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
2
Favori
8.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • M@U kullanıcısına yanıt
    mübarek destan yazmış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cianni

    Bu foruma bir şeyler katan her arkadaşı sevip saydığımız gibi M@U arkadaşımızı da sever sayarız, yazdıklarını okur değer veririz lakin sizin en sonda yazdığınız önemli bir şey var, AMD Nvidia kar etmiş zarar etmiş umrumda değil.

    Burada resmen babasının şirketiymiş gibi savunuyor arkadaşlar firmaları, üzerine sanki öyle olsa bir şey olurmuş gibi AMD şöyle zarar edecek böle zarar edecek diye kesin yargılarla konuşuyorlar. Yahu koca firma, kapitalizm almış başını gitmiş, ne kadar zarar edecek, her yeri zarar etse ne olur, firma kapansa ne olur, Nvidia nın eline kalsak dünyanın sonu mu gelir, başka bir firma rakip olmaz mı, dünyanın huzuru AMD Nvidia dengelerine mi bağlı.

    Olayı o kadar abartıyorlar ki, konu sapıyor da sapıyor. Ayrıca kendisi güzel ve doğru tespitler yaptığı mesajların ardından konu ne zaman AMD nin iyi tarafına kaysa hemen sazı eline alır ve vurmaya başlar, AMD ölene kadar, hemen objektiflik kaybolur, objektif gibi gösterilmeye çalışılan belli kesim tarafından yutulacak haplara dönüşür yazı. Ben hep bunu gözlemledim tecrübe ile sabittir.

    Anlamadığım ise kendisi bir süre karar alsa, doğru yanlış fark etmeden sadece AMD yi öveceğim dese acaba merak ediyorum 3.Dünya savaşı falan çıkar mı. Ya da kendisinin veya bir yakınının bu işten bir çıkarı var mı :)

    Tamam başta da dediğim gibi çoğu zaman güzel çok güzel bilgiler verdiği yazılardan sonra bir şekilde konuyu ama Nvidia, ama Nvidia şeklinde hatta yüzde bilmem kaç geri de olsa yine de ottan zurttan keyif rahatlık prestijden Nvidia dediğine onlarca kez şahit olmuşluğum var.

    Ben cidden oturup düşünüyorum ve bunlara hiç mana veremiyorum. Yakında M@U gelsin bizi aydınlatsın diye konu açacağım, cidden çok merak ediyorum işin iç yüzünü :))

    adamım iyi güzelde sen böyle yaparsan cemaat napar?
    yada şöyle diyim bu @mauya laf etmeden önce vurmadan önce şunu yapana ne denir ve birde bunu nvidia klube yazmak

     R9 290 vs R9 290X

    https://store.donanimhaber.com/8c/c3/bf/8cc3bfadd9abdbed26035dd04c9a8e11.png
    seçenekler
    1_ kafam güzeldi oan
    2_hesabımı biri daha kullanıyor
    3_ ben bilmem beyim bilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 8 Kasım 2013; 4:50:30 >




  • Bu yeni versiyon tahiti'li kartlar ne zaman gelicek tru audio vs diyorlar.http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/haberleri/AMD-Radeon-R9-280Xin-yeni-versiyonunu-hazirliyor.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ckaracar

    Bu yeni versiyon tahiti'li kartlar ne zaman gelicek tru audio vs diyorlar.http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/haberleri/AMD-Radeon-R9-280Xin-yeni-versiyonunu-hazirliyor.htm

    Dedikoduya göre biraz daha düşük hızaşırtabilir olacakmış. True Audio olmayabilir.Kaynak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 8 Kasım 2013; 18:45:23 >




  • kaynaktahttp://www.overclock.net/ cıkıyor .
  • quote:

    Mesajın bu kısmında...

    Anandtech'in Fermi için alternatifi yoktu da, vb. kusura bakma ama bunlar sadece mazeret. Önceden de söylemiştim, bir tarafta inceleme siteleri "290 muhteşem bir kart olmuş, olumsuz yanlarıyla yaşayabilirseniz bu fiyata bu performans kaçmaz" derken bir taraftaki site "performans fiyat tamam ama bu sesle de olmaz" derken ikisinden birisi müşterileri yanlış yönlendiriyor demiştim. Anandtech'e asıl cevabı zaten ne kadar inceleme sitesi varsa fazlasıyla vermiş. Ayrıca Anandtech'in beni kızdırıdığı falan yok, tam tersine ben gizli kalmış bazı duyguların bu kadar coşkuyla ortaya çıkmasını her daim sevmişimdir. Örnek olarak kapatılan konudaki senin durumunu da gösterebiliriz sanırım.

    "Israrla söylüyorum, eğer üst model bir kart alıyorsanız, her şey F/P demek değildir" konusuna gelirsek, üst modelde elbette herşey f/p değil ama o kadar parası olan adam da gider su soğutmayla bu kartı canavara çevirir, bu kadar basit. Ama su soğutma için de referans tasarım kartlara ihtiyaç var. Demek ki kötü referans soğutmasına rağmen 290 serisi parası olanlara da hitap edebiliyormuş.

    quote:

    Şimdi diyorsunuz ki

    Bir süredir üzerimde kullanmaya başladığına göre söylenmemiş sözleri söylemiş gibi gösterip onun üzerinden eleştirmeye çalışmak da iyi bir yöntem sanırım. Neyse, kimseye bu kartı öner dediğim falan yok. Sadece tarafsız yorum yapsınlar insanları boş yere yanlış yönlendirmesinler yeterli. Tüm olumsuz yanlarını belirtirsin yorumu millet yapar. Ses gibi ikincil bir özellik nedeniyle kart önerilmeme örneği dünyada var mı? YOK. Hele o kart diğer tüm sitelerce yere göğe sığdırılamayacak kadar başarılı bulunmuşken.

    quote:

    Kusura bakmayın, yorumunuzun...

    Hem bak yanlış bilgi veriyor diye sadece Anandtech'e yüklenmiyorum, aynı şekilde seni de eleştiriyorum. Desibel konusunda yine bol keseden sallamışsın, gel senin şu "Bir kere 3 dBA gayet yüksek bir fark anlamına gelebilir" yorumunu bir inceleyelim. Örneğin bilimsel bir makalenin açıklama kısmında 3dBA için ne demişler bir bakalım:

    "The human ear can barely perceive a 3 dBA increase" yani "insan kulağı 3 dBA'lık artışı zar zor anlayabilir"

    "Hatta bazılarına göre her dBA ses seviyesinin 2 kat arttığına da işaret eder" yorumunla ilgili sesin gerçekte kaç dBA'da 2 kat arttığına da bir bakalım:

    "A 10-dBA increase appears to be a doubling in noise level to most listeners" yani "birçok dinleyici için 10 dBA artış ses seviyesini 2 kat arttırır".

    Kaynak için google 3dBA ya da 10dbA yazıp aratırsan yeterince kaynak bulabilirsin ama yine de söz konusu çalışmayı vereyim: http://www.tukwilawa.gov/dcd/tuksouth/draftEIS/TukSouth-3.14Noise.pdf

    Ee bilim bile 3dBA'lık fark zorlukla farkedilebilir düzeyde derken Anandtech'in 780Ti incelemesini bir daha hatırlayalım:
    "...GTX 780 Ti still hits an excellent sweet spot between performance and noise..." Kendi testlerinde neredeyse aynı gürültü oranına sahip 2 karttan AMD olanına "gürültüsü nedeniyle bu kartı önermiyoruz", NVidia olanına ise "sesle performans arasında mükemmel bir noktada" de ve bu durum objektiflik olsun. Bravo

    quote:

    Ve işte gülmemin...

    İstediğin kadar gülebilirsin ama kaynak sağlam olduktan sonra bir veriyi paylaşmaktan çekinmem. Birçok konuda "OC konusu açılınca 290X beğenenler kaçışıyor" tarzı yorumlarda bulunmaktan kaçınmıyorsun ama test sitelerinin sadece kendilerine gelen örneklerle voltaj verecek yazılım bile olmadan OC denemek zorunda kaldıklarından da hiç bahsetmiyorsun. Adamın elinde satması için kendisine gönderilmiş binlerce kart varken her türlü OC girişiminde bulunmuş ama daha fazla örnek istiyorsan seni mi kırıcam, buyur:
    http://www.overclock.net/t/1437170/290x-voltage-control-vdroop-mods-custom-bios-thread/10
    http://www.overclockersclub.com/reviews/powercolor_r9_290x_oc/4.htm

    quote:

    Ve işte gülmemin...

    Bak ben Anandtech'e yanlı yayınlarından dolayı eleştiride bulunuyorum peki senin OCUK'e karşı bu tepkinin sebebi nedir??

    quote:

    Kusura bakmayın...

    Mou, tamam sen de Anandtech gibi 290 keşke daha düşük hızda gelseydi de 780'i geçemeyip 770'e rakip olarak gelseydi derdindesin. Kusura bakma ama bu konuda sizin için yapabileceğim bir şey yok.

    quote:

    Eş zamanlı kart...

    Geçerliliği olmayan ne demek? Titan halen satılıyor mu? Cevabın evetse daha neyin derdinesin anlamadım. Alan olur ya da olmaz o bizim sorunumuz değil. Bak çok sevdiğin Anandtech bile 780Ti teslerinde Titan'ı da dahil etmiş, onların hiç hatası olmazdı ya bu sefer gözden kaçırmışlar, kusurlarına bakma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Father Torque -- 8 Kasım 2013; 10:04:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    quote:

    Orijinalden alıntı: ckaracar

    Bu yeni versiyon tahiti'li kartlar ne zaman gelicek tru audio vs diyorlar.http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/haberleri/AMD-Radeon-R9-280Xin-yeni-versiyonunu-hazirliyor.htm

    Dedikoduya göre biraz daha düşük hızaşırtabilir olacakmış. True Audio olmayabilir.Kaynak

    Yeni nesil gpulu versiyon yeni ozellikleri desteklemesse gtx770 karsisinda isi zor.Diger secenek uygun fiyatli 7970ghz olacaktir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ckaracar

    kaynaktahttp://www.overclock.net/ cıkıyor .

    Yanlış alıntılamışım.
  • arkadaşlar arctic accelero xtreme 3 soğutucumu kullanmadan satıyorum ilgilenenlere duyrulur pazarlık payı da vardır
    bir heves aldım ama kullanmayı düşünmüyorum

    http://forum.donanimhaber.com/m_83682450/f_//tm.htm#83682450
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Müzikle ve kayıt teknolojileri ile uğraşıyorum. Birkaç enstrüman da çalıyorum. 3 dB farkın 2 kat gürültülü sese sebep olduğunu anlamak zor değil. Tabi bir süre sonra alışabiliyorsunuz ve bu size çok az gibi geliyor.

    Edit: İmla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krauser DMC -- 8 Kasım 2013; 22:07:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dismissed_fear

    mübarek destan yazmış

    Bende o destan yerine yarim satirlik bir sey cikti

     R9 290 vs R9 290X

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Statistik S kullanıcısına yanıt
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Statistik


    quote:

    Orijinalden alıntı: dismissed_fear

    mübarek destan yazmış

    Bende o destan yerine yarim satirlik bir sey cikti

     R9 290 vs R9 290X

    Aha benim yazım çıkmış :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Krauser DMC

    quote:

    Orijinalden alıntı: Statistik


    quote:

    Orijinalden alıntı: dismissed_fear

    mübarek destan yazmış

    Bende o destan yerine yarim satirlik bir sey cikti



    Aha benim yazım çıkmış :D

    Alıntıları Göster
    kotali internet kullaniyorum sizin yazilariniz sorun yaratmaz, ama arkadasin 2-3 tane yazisiyla kota limitinin yarisi doluyor

    arkadas "cevap yazi"a tikladiktan sonra bi yarim saat yapip sonra gonder'a basiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Statistik -- 8 Kasım 2013; 22:50:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: commodore34

    Müzikle ve kayıt teknolojileri ile uğraşıyorum. Birkaç enstrüman da çalıyorum. 3 dB farkın 2 kat gürültülü sese sebep olduğunu anlamak zor değil. Tabi bir süre sonra alışabiliyorsunuz ve bu size çok az gibi geliyor.

    Edit: İmla.

    Iş güvenliği uzmanıyım. Ses ölçümleri yapıyoruz pek çok yerde. Ofisler fabrikalar vs. 3 dba nın 2 kat ses farkı oluşturduğu herhangi bir bilimsel kaynak gösterin size 290x'i ben alayım. 2 kat ses farkı 10 dba'da oluşur. 40 dba 30'un 2 katıdır. 50de 40'ın. Lütfen yanlis bilgilendirme yapmayalım. Konu ile ilgili tablo aşağıda mevcut.


    http://gurultu.cevreorman.gov.tr/gurultu/AnaSayfa/gurultu/gurultudegerleri.aspx?sflang=tr

    3 dba önemli midir konusu ise farklı bir konu. Kütüphane için konuşursak 3 dba önemsenecek bir fark yaratabilir. Bilgisayarda ise diğer parçaların sesine de bakmak lazım ancak onemli bir fark yaratma ihtimali çok düşük. Hassas kulaklar ve aletler haricinde o farkın anlaşılması zor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • macabrex kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, günlük işlerde bulunduğumuz odanın sahip olduğu kendi gürültüsü belli bir seviyeyi aştıktan sonra birkaç desibel artışı hissetmek kolay değil. Hatta alıntı yaptığınız mesajda dediğiniz şekilde kütüphanede (kayıt stüdyosu falan da olur) gibi sessiz ortamlarda çok büyük farklar yaratıyor 3 dB. Kayıt stüdyolarında bolca bulunduğum için söyledim. Ortam gürültüsü 32 dB iken aldığımız kayıdın temizliği ile 35 dB iken yapılan kayıt çok farklı oluyor.

    Gelelim şimdi evlerimize. Evlerimizde odamız ortalama olarak 42-45 dB civarı gürültüye sahip olur gündüzleri (yola yakın olması, komşuların sesleri vs etkileyebilir). Bilgisayarımızı çalıştırdığımızda bilgisayar bekleme konumunda iken 2-3 dB artar. Yük altına girildiğinde gürültü artışı 10 dB kadar olur. Yani odanız yaklaşık 52-55 dB kadar gürültülü olur ki bu gürültü seviyesi ilk hissedildiğinde insana öncekine göre çok fazla gelir. Kulağınız ortam gürültüsüne alışmaya başlar, başta sessiz ortamda çok büyük farklar hissederken sonrasında gürültü farkı hissedilse de kulağa fazla gibi gelmez.

    Bilgisayarın az gürültülü bir ortamda 3 dB gürültü artışı yapması odaya ilk girdiğinizde hissedilir bir artıştır. Kısa zamanda kulaklarınız alışır ve fark yokmuş gibi hissedersiniz. Olay bu. Ama dediğiniz gibi 2 kat gürültü artışı da olmaz. O konuda haklısınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: demircibu

    adamım iyi güzelde sen böyle yaparsan cemaat napar?
    yada şöyle diyim bu @mauya laf etmeden önce vurmadan önce şunu yapana ne denir ve birde bunu nvidia klube yazmak

     R9 290 vs R9 290X


    seçenekler
    1_ kafam güzeldi oan
    2_hesabımı biri daha kullanıyor
    3_ ben bilmem beyim bilir






  • http://techreport.com/discussion/25611/nvidia-geforce-gtx-780-ti-graphics-card-reviewed#metal


    techreport dan codinghorror un bir nevi modu ( diyeyim bari )

     R9 290 vs R9 290X


    " You don't need to have a noisy fan -- one easy tin snip or dremel and you improve fan outflow on the R290X by 100%:
    I have two 290X in crossfire and both of 'em have this easy mod. *Massively* improves cooling performance, reduces noise, and keeps the cards at 1000 Mhz even over long play sessions.

    yaptığı işlem ile soğutma performansını önemli ölçüde geliştirdiğini , gürültüyü azalttığını ve uzun süre oyun oynamalarda bile kartı 1000 Mhz de sabit tuttuğunu belirtmiş .


    semiaccurate sitesi de bu posttan yola çıkıp bir inceleme yapmış :

    DIY AMD Radeon R9 290X Heatsink Mod
    http://semiaccurate.com/2013/11/11/diy-amd-radeon-r9-290x-heatsink-mod/




  • Arka sacı kesmeye gerek yok, çok kolay sökülüyor resimde görüldüğü gibi.
     R9 290 vs R9 290X
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.