Şimdi Ara

R9 290 VAPOR-X 4GB vs Gtx 780 Dcu II (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
3
Favori
3.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 780 dcu II mı yoksa 290 vapor x mi ? nvidianın eklentileri çok sağlam ama atinin nasıl olduğunu bilmiyorum

Leyla ile Mecnun
  • Bu kadar insan vapor x diyorsa bi bildikleri vardir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: KediQ

Bu kadar insan vapor x diyorsa bi bildikleri vardir

+1

Orijinalden alıntı: Meitu1

780 dcu II mı yoksa 290 vapor x mi ? nvidianın eklentileri çok sağlam ama atinin nasıl olduğunu bilmiyorum

R9 290 Vapor-X sağlam güzel görünümlü uzun bir kart. Soğutması çok başarılı ref. tasarıma göre. PCB epey kaliteli. Görüntüsü de hoş. +1gb fazla Vram'e sahip ki 2k çözünürlükte fark yaratabilir, gtx780'i geçebilir. İncelemelere bir bak performans için istersen. Google'a "sapphire r9 290 vapor-x review" yaz, arat...

Asus gtx780 DC2'nin PCB de özel ve kaliteli. r9 290 vapor-x ile de benzer performansa sahip bir kart. Daha az güç tükettiği için daha az ısınıyor bu da directCu soğutmasını daha sessiz kılıyor. ASus'un +1 yıl daha uzun garanti süresi mevcut sapphire'e göre bunu da belirtelim. Bunun dışında Nvidia'nın ek özelliklerini üstte yazdım.

Genel olarak avantajları ve özeti bu kartların. Yeni bir kart alacağın için bir şansızlık yaşamazsan her iki karttan da memnun kalacaksın tabi ki. İkilemde kalman çok normal ben olsam ben de kalırdım.

Ek olarak: R9 290 Vapor-x 100tl daha ucuz ve sanırım AMD bu kartı alanlara oyun veriyordu 2-3 tane. Performans olarak her ikisini aynı tutarsak, Nvidia'nın physx'nin çok fazla oyunda fark yaratmadığını düşünürsek ve TXAA'nın yerine SMAA veya MSAA tercih edilmesinin daha iyi olacağını düşünürsek, 2D LCD kullanıcısı için R9 290 Vapor-X sesizlik ve garanti süresi hariç daha iyi bir seçim, daha mantıklı ve fiyat/performans oranı daha yüksek bir seçim olacağını söyleyebiliriz. Sanırım R9 290 Vapor-X diyenlerin genel kanısı bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 12 Haziran 2014; 2:18:02 >

• quote:

780 dcu II mı yoksa 290 vapor x mi ? nvidianın eklentileri çok sağlam ama atinin nasıl olduğunu bilmiyorum

şuan çoğu oyun "nvidia game works" etiketiyle çıkıyor ve bundan sonra çıkacak hemen her ubisoft oyunu da bu desteğe sahip olacaktır, çünkü ubisoft nvidia ile bu konuda yakın temasda olduklarını açıkladı. Eğer nvidia kartınız olmazda bu nvidia game works ün oyuna göre değişen görsel efekt avantajlarından mahrum kalmış oluyorsunuz. Bu avantajlarından birkaç tanesini sayacak olursak : patlama efektlerinde etkileşime duyarlı parçacıkların oluşması , yine duman efektlerinde dumanın çevredeki nesneler ile dinamik bir şekilde hareket ediyor olabilmesi gibi... Burada yazınca size basit gelebilir ama oyunu bunlar aktif iken oynadığınızda farkın görselliği ciddi şekilde etkilediğini görüyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

quote:

şuan çoğu oyun "nvidia game works" etiketiyle çıkıyor ve bundan sonra çıkacak hemen her ubisoft oyunu da bu desteğe sahip olacaktır, çünkü ubisoft nvidia ile bu konuda yakın temasda olduklarını açıkladı. Eğer nvidia kartınız olmazda bu nvidia game works ün oyuna göre değişen görsel efekt avantajlarından mahrum kalmış oluyorsunuz. Bu avantajlarından birkaç tanesini sayacak olursak : patlama efektlerinde etkileşime duyarlı parçacıkların oluşması , yine duman efektlerinde dumanın çevredeki nesneler ile dinamik bir şekilde hareket ediyor olabilmesi gibi... Burada yazınca size basit gelebilir ama oyunu bunlar aktif iken oynadığınızda farkın görselliği ciddi şekilde etkilediğini görüyorsunuz.

+1
    //ASUS RTX 5080 TUF OC 16 GB GDDR7//MSI MPG Z690 EDGE WIFI DDR4//İNTEL RAPTOR LAKE CORE İ7 14700K 20 CORE 28 THREAD 5.8 GHZ//GSKILL RİPJAWS V 32(4X8)GB DDR4 4000 MHz CL18//NZXT KRAKEN X62 280 MM AIO//KİNGSTON KC3000 1 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON FURY RENEGADE 2 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON KC3000 2 TB PCIe 4.0 NVMex2//SAMSUNG 850 EVO 250 GB//SAMSUNG 860 EVO 500 GB//ASUS ROG STRİX XG27AQDMG 27" W-OLED 240 Hz 2K G-SYNC HDR//CORSAİR AİR 540 WHİTE EDİTİON//SEASONIC 1000W PLATINUM//ASUS ROG STRİX SCOPE II ROG NX SNOW SWİTCH RGB//LOGİTECH G502 HERO LIGHTSYNC 25600 DPI RGB//RAZER BLACKSHARK V2 PRO 2023 WİRELESS 7.1 SURROUND//WİNDOWS 11 X64 PRO 23H2///

• quote:

quote:

Hikaye...

• Yine savaş çıkacak gibi

//ASUS RTX 5080 TUF OC 16 GB GDDR7//MSI MPG Z690 EDGE WIFI DDR4//İNTEL RAPTOR LAKE CORE İ7 14700K 20 CORE 28 THREAD 5.8 GHZ//GSKILL RİPJAWS V 32(4X8)GB DDR4 4000 MHz CL18//NZXT KRAKEN X62 280 MM AIO//KİNGSTON KC3000 1 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON FURY RENEGADE 2 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON KC3000 2 TB PCIe 4.0 NVMex2//SAMSUNG 850 EVO 250 GB//SAMSUNG 860 EVO 500 GB//ASUS ROG STRİX XG27AQDMG 27" W-OLED 240 Hz 2K G-SYNC HDR//CORSAİR AİR 540 WHİTE EDİTİON//SEASONIC 1000W PLATINUM//ASUS ROG STRİX SCOPE II ROG NX SNOW SWİTCH RGB//LOGİTECH G502 HERO LIGHTSYNC 25600 DPI RGB//RAZER BLACKSHARK V2 PRO 2023 WİRELESS 7.1 SURROUND//WİNDOWS 11 X64 PRO 23H2///
  • R9 serileri bence çok ısınıyor :D.Belkide ben referans tasarım aldığım için bana öyle geliyor.Vapor-x almanı öneririm.2010'da 5770 Vapor-x crossfire kullanıyordum.Isınmıyordu fazla :D

quote:

Aynen katiliyorum.ekstra yazmaya gerek kalmadi.

• borderlands 2 oyununda physx görsel olarak çok şey katıyordu oyuna.. açıkçası arkadaşların vapor x için söylediklerinden sonra gtx 780 almayı düşünen ben bile acaba diyorum kendime şu an.. ama özellikle borderlands fanatiği benim gibi biri için phsyx candır. özellikle phsyx desteğinin hangi oyunlarda nasıl bir fark yarattığına ve bu oyunların sizin tarafınızdan oynananıp oynanmadığına bakın derim..

Orijinalden alıntı: TaymekHoldem

R9 serileri bence çok ısınıyor :D.Belkide ben referans tasarım aldığım için bana öyle geliyor.Vapor-x almanı öneririm.2010'da 5770 Vapor-x crossfire kullanıyordum.Isınmıyordu fazla :D

Referans modeller ile özel soğutmalı modeller arasındaki asgarî fark 20˚C oluyor.

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan
  • Sonicman kullanıcısına yanıt
    Diğer konuda attığın Vapor-X videosunu (kartın parçalara ayrıldığı video) seyrettikten sonra, hiç düşünmezken aklıma soktun bu kartı. Allah seni bildiği gibi etsin. Zorla masrafa sokacaksın beni durduk yere...

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan
  • Önümüzde çıkacak ve beklediğim oyunlardan olan Batman,mirror's edge,Wıtcher 3 physx için iyi örneklerden.Borderlands sersini pek sevmesem de oda physx devreye girdiğinde baya fark yaratıyordu.Gerekli yada değil konusu tartışmaya açık ama ben kendim için konuşuyorum.Üst seviye bir donanım almışım küçük,büyük görsel olarak etkileyecek ne varsa kullanmak isterim.Aşa yukarı aynı düzeyde kartlarsa mahrum olduğum özellik için bana karşı taraf ne sunuyor ona bakarım.Hakkını da yemeyelim 290 daha ucuz +1 gb vram farkı var bu noktada devreye aradaki farkı ödemeye hazır mısın ? Değil misin ? sorusu geliyor.

Örnek videolar

http://www.youtube.com/watch?v=j89kwKfYf5w

http://www.youtube.com/watch?v=31y2OeI1ruE

http://www.youtube.com/watch?v=MskSXO3Mx4c

http://www.youtube.com/watch?v=E0GnVSyYDjQ

http://www.youtube.com/watch?v=xoOknQ-rU0A

2014 yılı oyun listesi
    http://www.giantbomb.com/physx/3015-1923/games/

http://physxinfo.com/wiki/Upcoming_GPU_PhysX_games
    AMD7800X3D MSI PRO X670-P WIFI AM5 DDR5/Arctic Liquid Freezer II 360 A-RGB / ASUS TUF 4080 OC / LG C3 48 İnç" Oled Monitör/ PHANTEKS ENTHOO 719 10 fan/ Cooler Master V1000 Vangard 90 Plat 1000w/ Kingston Fury Beast RGB AMD EXPO 32GB 6000 mhz cl32 / Samsung 990Pro 1000 GB M.2 /2x 1 TB Samsung 970 EVO PLUS/2x Samsung 860 pro 500 gb /SEAGATE 1TB BARRACUDA/TRANSCEND 128GB 320/Creative Sb Z Pcı-E Ses Kartı LG BH9520TW 3D Bluray Ev Sinema Sistemi /Razer NAGA EPiC/Razer Anansi Expert MMO -Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Brown

• Iki gundur nedir bu vapor x hayranligi beyler bilmedigimiz bisey mi var yoksa.Bana sattircaksiniz 780i simdi

CPU: AMD Ryzen 5600x | Cooling: Scythe Fuma 2 | MB: MSI B450 Gaming Plus Max | GPU:EVGA Rtx 3070 FTW | RAM: Crucial 16GB 3800 @16-20-16-38 | SSD: JAMESDONKEY JD12 512GB NVMe | MONITOR: SAMSUNG LC24FG73 24' 144Hz 1Ms | CASE: MSI Mag Vampiric 010M | PSU: GIGABYTE G750H 750W 80 Gold | KEYBOARD: CORSAIR K68 Cherry MX Red Switch | MOUSE: RAZER Deathadder V2 | PAD: STEELSERIES Qck | HEAHPHONE: LOGITECH G PRO X
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Diğer konuda attığın Vapor-X videosunu (kartın parçalara ayrıldığı video) seyrettikten sonra, hiç düşünmezken aklıma soktun bu kartı. Allah seni bildiği gibi etsin. Zorla masrafa sokacaksın beni durduk yere...

Ayni sekilde ben mutluydum 270xle kafama soktu benimde

Kart şekilden şekile giriyor burda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panmordeczka -- 12 Haziran 2014; 10:16:17 >

• 280X Toxic almaya paran yetmiyor ama 290 Vapor-X almaya yetiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

280X Toxic almaya paran yetmiyor ama 290 Vapor-X almaya yetiyor.

Aradan 1 ay gecti ki hala dusunmuyorum degil senin karti cuma son finaller bitsin bi bakalim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panmordeczka -- 12 Haziran 2014; 11:03:24 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.