Şimdi Ara

R9 280X vs. GTX 770 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
0
Favori
1.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Orijinalden alıntı: soul calibur

Kusura bakma ama saçmalamışsın o site belli algoritmalara göre puanlama yapar, oyun performasını vermez. 10 kadar yeni nesil oyunun ortalamasına göre GTX770 %3 önde (kaynak Techpowerup). Ama arada %10 fiyat farkı var. %3 fark için(2-3 fps) 50-100 TL ödemek isteyen ödesin, ben f/p oranına bakarım. Arkadaş Battlefield 4 oynarım demiş. Mantle desteği yüzünden R9 280x almadı daha mantıklı.

community.futuremark ve anandtech' e laf söylüyorsan pes

o para farkıda boş yere olmuyor dikkat edersen daha fazla özellik sunuyor sana

+ phsyx + shadowplay + daha fazla oyunda nvidia desteği (bazen eşit kartlar olmasına rağmen nvidia kartın bu sayede daha fazla fps vermesini bilirmisin ?) + daha uzun, stabil , işe yarar driver desteği

neyse gene klasik amd nvidia kavgasına dönmesin ben önereceğimi söyleyeceklerimi söyledim bunların çoğu kişisel görüştür alacak olan arkadaş kendi karar versin.

Arkadaş ek özelliklerine göre kart önerin dememiş bana battlefşeld için kart önerin demiş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar bu iki karta amd fx 8320 iyi gider mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PcQq P kullanıcısına yanıt
    Gider ama 280X daha iyi anlaşır. Amd işlemci + ekran kartı olunca duruma göre otomatik sistemin gücünü düşürme olayı falan var.
  • R9 280X yorumlara/benchmarklara göre daha mantıklı +150TL daha ucuz.
  • quote:

Gider ama 280X daha iyi anlaşır. Amd işlemci + ekran kartı olunca duruma göre otomatik sistemin gücünü düşürme olayı falan var.

Peki 280 x de sapphire ile powercolor arasinda 100 tl fark var hangisi alinmali?

R9 280X'lerde Powercolor ve Sapphire'ın soğutması, MSI ve Asus'takinden üstünmüş. Sapphire'da bazı kartlarda artifact durumu olabildiğine göre 764 TL'ye en ucuz ve sorununu duymadığım Powercolor'ı alırım.
  • Yerli yabancı herkes R9 280X ile sorun yaşıyormuş.Ben de o kartı alacağım hangi modeli önerirsiniz?

• quote:

R9 280X'lerde Powercolor ve Sapphire'ın soğutması, MSI ve Asus'takinden üstünmüş. Sapphire'da bazı kartlarda artifact durumu olabildiğine göre 764 TL'ye en ucuz ve sorununu duymadığım Powercolor'ı alırım.

280 x de artifact denen igrenc hatalar oluyormus videolari var.gtx 770e karar verdim.

• soul calibur S kullanıcısına yanıt
    Arkadaş haklı adamlar GTX 780 soğutucusunu direkt geçirmişler
    Zaten V2 kodlu model eski tank gibi 3 slot soğutucu kullanıyor.Eğer gelirse ya V2 ya da Powercolor alacağım.Gerçi V2 de Tahiti XTL değildir ya
    Düzenleme:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malicalik13 -- 4 Mayıs 2014; 23:41:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcQq

quote:

280 x de artifact denen igrenc hatalar oluyormus videolari var.gtx 770e karar verdim.

Ben ds aynı çıkmazdayım ama hepsinde olmuyor bu sorun. Mesela Asus ve MSI 280X'de batırdığı için onlarda artifact popüler.Bence biraz daha düşün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malicalik13 -- 4 Mayıs 2014; 23:42:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: malicalik13

quote:

Orijinalden alıntı: PcQq

quote:

Ben ds aynı çıkmazdayım ama hepsinde olmuyor mesela Asus ve MSI batırdığı için onlarda popüler.Bence biraz daha düşün

Hic riske girmek istemiyorum hocam

GTX770de de var şans işi sen bilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: KediQ

GTX770de de var şans işi sen bilirsin

Beklenen cevap

• malicalik13 kullanıcısına yanıt
    Elektronik ürün
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugracavkaytar

BF4,BF3 ve bu tarz kaliteli FPS oyunlar oynayacağım.R9 280X mi yoksa GTX 770 mi daha iyidir ?

GTX 770 = GTX 680'in hızaşırtlımış versiyonu

R9 280X = HD 7970'in hızaşırtılmış versiyonu

GTX 680 > HD 7970

GTX 770 > R9 280X

Ancak her ikisi arasında çok büyük performans farkı yok. Tavsiyem:

http://www.vatanbilgisayar.com/gtx770-twin-frozr-gaming-oc-gddr5-2gb-256bit-nvidi-geforce-dx111-ekran-karti.html?srt=PU

• İki kartta seni mahçup etmez.Yani 280x aldığında keşke 770 alsaydım demezsin.Performansları hemen hemen aynıdır ama gtx 770 çok az önde denilebilir.Amd ye hızaşırtma uygularsanız fark oluşur ama gtx770 in kütük olmayanına denk gelirseniz 770de harika hızaşırtılıyor.Bende 2gb gtx770 var asus dc2 modeli ve oldukça memnunum.Henüz hızaşırtma ihtiyacım olmadı ama deneme amaçlı yaptım ve standartta 1111mhz(gpu)-7010mhz(ram) hızları rahatlıkla 1200-7900 hızlarında çalıştı, ortalama ve en düşük kare hızlarında kayda değer bir artış oldu.Daha üstünü denemedim.Dediğim gibi r9 280x de oldukça esnek bir kart ve aralarında birinin nvidia diğerinin amd olması dışında performans farkı çok az.Eğer 1080p kullanıyorsan 2gb lık 770 almanı öneririm, milletin vram sorunu falan dediğine bakma sen multimonitor kullanmayacaksan veya 4k kullanmayacaksan çatır çatır oynarsın her oyunu.2gb videoram yetmediği zaman zaten gtx7704gb ın gpu su demode olmuş olacak, boşa para verme...

• aynı kakanın laciverti ikisi de. Al gitsin. Bu kadar tartışmayın 3 FPS için ya bi rahat olun. Ama genelde AMD driverleri sorunlu oluyor. Ben bu konuda Nvidia'ya daha çok güveniyorum. Tercih meselesi bebişim.
  • Abi paran varsa 770in 4gb versiyonunu al. Ha o fiyat fazla dersen 2gb model 770 yerine 280x öneririm

• gtx 670, gtx 690'dan daha çok puan almış. Siz düşünün ne kadar sağlıklı ve oyun için bir bir dayanak oluşturacak bir test olduğunu...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.