Şimdi Ara

R7 270x mi GTX 760 mı karar veremedim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

beni 2 2,5 sene idare edicek bir ekran kartına ihtiyacım var. oyun oynamam diye ekran kartı almamıştım ama feci derecede yarış oyunu çekti canım neyse :)

Sistemim
    i3 2120
    asus board suan bakamıyorum modeline
    8 gb ram
    aoc e2461 fwh Full hd monitör

yani full hd çözünürlükte beni götürecek bir ekran kartı olarak , yeni revizyon olduğu için R7 270x ile performansını iyi bulduğum GTX760 arasında kaldım . Mantle olayı kafa mı karıştırdı doğrusu. 7950 her nekadar tahiti Gpu'su olsada eski revizyon diye eledim .
    Oyun deneyimi ve ekran kartı bilgisi deneyimi yüksek olan arkadaşlar nedersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogocu -- 6 Aralık 2013; 10:03:50 >

• eyw dostum.
    benimde gönlümde bu kart var destek için teşekkürler. TEk kafamı karıştıran daha numarasını göremesekte mantle olayı . Gerçi 2 sene sonra komple değiştiricem çokta düşünmeye gerek yok aslında :)
  • Dogocu kullanıcısına yanıt
    amd r serisi kartlar aşırı performanslı.mantle desteği açıklandı ve yüzde 15 e kadar performans artışı olacağı ifade ediliyor.işin aslına bakarsan bu soru tamamen gereksiz gpuboss ekran kartı karşılaştırmaları var.orada bile görebilirsin.bende aynı ikilemde kaldım ve gtx 760 aldım.hep amd kullandım ekran kartında,her zamanda memnun kaldım,bu kezde farklılık olsun die invidia aldım.bakalım umduğum gibi olacak mı.
  • pozitron84 kullanıcısına yanıt
    Göz görüyor haklısın tabloları hatim indirdim aslına bakarsan :)
    Birde burdaki arkadaşlara sormak istedim sadece :) kim ne düşünür diye R7 270x ten pek bahsedilmemiş çünkü.

Cevap için teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dogocu

Birde burdaki arkadaşlara sormak istedim sadece :) kim ne düşünür diye R7 270x ten pek bahsedilmemiş çünkü.

İkisi de değil. İki ekran kartı da yetersiz. R9 270x 2 tane alıp CF yapın bence.
    asus gtx 760 al bnce de
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lwd

quote:

İkisi de değil. İki ekran kartı da yetersiz. R9 270x 2 tane alıp CF yapın bence.

bir adet 1080p monitörü varsa çok anlamsız olur... kime göre neye göre yetersiz ? 760 veya 270X için optimum çözünürlük 1920*1080p dir zaten... (60hz' e kadar) her oyunu akıcı bir şekilde oynatır...

anlamsız bir yorum olmuş...

kafanı karıştırmak gibi olmasında bütçen varsa asusun 7950 yahut 7970 gibi bir kartını al.1 gb 7850 saphiire ile crys3 1440 çözünürlükte ultra ayarlarda çok akıcı şekilde oynadım.7950 384 bit ve 3 gb vram var.birde asus soğutması eklenince çok uçuk birşey olacağını düşünüyorum.benim bütçe yetmedi almadım ama hakkaten gözüm kaldı o kartta.
  • Lwd kullanıcısına yanıt
    Evet ama ben PC yi internette takılmak için toplamıştım CF desteğim yok :) tek kartta elimiz mahküm bütcemde max 700. Tesekkürler...
    700 liradan fazla vermek istemiyorum bir karta bakalım indirim günlerinde sıkıştırabilidiğimin en iyisini alıcam :) . Tesekkürler bilgi için ...
  • 760, 7950'den daha performanslı bir kart... ancak tabi ki 7970 olsa daha iyi olur ama ortalama fiyatı 800TL. Halbuki Asus gtx760 DC2 overclock modeli sadece 650tl civarı... bu fiyata bence daha doğru tercih olur. üstelik artık 280x çıkmışken de 7970 tercih edilmez cünkü fiyatları neredeyse aynı...

benim tercihim bunların içerisinde Asus 760 olurdu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 6 Aralık 2013; 10:36:32 >
  • n1ghtr4v3n kullanıcısına yanıt
    çok mantıklı geldi söyledikleriniz , F/P sı en iyi ve bütçem dahilinde en doğru seçenek olduğu görülüyor. Tekloji sürekli ilerliyor 2 sene idare ediceği kesin ozman değiştireceğim zaten . Destek bilgi ve ilgini için tüm arkadaşlara teşekkürler...
  • yahu 700 tl ye zaten alabilirsin o kartı.şu an yüzde 25 indirimle vatan da 720 lira civarı.cumartesi yahut pazar yüzde 30 indirim olacak.yani 665 lira civarına inecek asus 7950 dc2,üstte arkadaşın birisi cf'den bahsetmiş,millet zengin,avuç dolusu fatura gelecek onu hesaba katmazlar.tahminen 25 30 tl civarı faturana yük bindirir.7970 seviyesindede performans verir.tabi benim ki gibi bilgisayarla 10 saat oyun oynuyorsan
  • quote:

Orijinalden alıntı: n1ghtr4v3n

quote:

Orijinalden alıntı: Lwd

quote:

bir adet 1080p monitörü varsa çok anlamsız olur... kime göre neye göre yetersiz ? 760 veya 270X için optimum çözünürlük 1920*1080p dir zaten... (60hz' e kadar) her oyunu akıcı bir şekilde oynatır...

anlamsız bir yorum olmuş...

Siz pek oyun oynamıyorsunuz anlaşılan. Mesela BF 4 te Ultra grafik ayarlarını seçip bir de Resolution Scale yi %200 yapın bakalım yetecek mi? 3-5 fps alır belki daha fazla değil. Sizde oyun yüklüyse söylediğimi deneyip kaç fps aldığınızı yazarsanız sevinirim. GTX 770 in yetmediğini göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lwd -- 6 Aralık 2013; 10:47:31 >

Okadar pro oyuncu değilim yaş ilerledikçe vakit azalıyor ama oynarım bol bol alcağım gün bu seçenkleri değelendirip alıcam artık aldıktan sonra bu msja eklerim hangisi olduğunu :)
    "760, 7950'den daha performanslı bir kart." nasıl oluyor o iş
    760 daha mı performanslı..nereden çıkardın bunu.bende alacaktım bayağ bir araştırdım dostum o yüzden okuma bana.7950 tokatlıyor 760ı.üstelik millet aptal değil,daha performanslı olmayan bir karta 100 tl daha fazla verecek,kaldı ki amd ekran kartları konusunda her zaman fp ürünü olmuştur
  • Rainbow_Six R kullanıcısına yanıt
    internet elinin altında gereken her türlü test yapılmış gir gpuboss'a bak oradan,arada ki bariz farkı göreceksin

EDİT:pardon arkadaşım yine okuma erroru vermişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pozitron84 -- 6 Aralık 2013; 11:04:12 >
  • Lwd kullanıcısına yanıt
    oyun var, ultra ötesi ayarlarda oynuyorum rahat olabilirsin, 60FPS'nin altına düştüğüne şahit olmadım. her ne kadar monitör yüzünden sabit 59.94FPS'ye takılsa da mantıksal olarak direk gpu çıkışı ölçümlerinde 70-75FPS arası performans sergiliyor kart.

dediğim gibi biraz bilmeden yorum yaptığınız kanaatindeyim. yanlış anlamayın, kavga çıksın diye söylemiyorum ama CF veya SLI'ın ne amaçla kullanıldığını bilmeden yorum yapıyorsunuz...

CF veya SLI'ın asıl amacı 75HZ üzeri monitörü veya 2K çözünürlük üzerinde monitörü veya 3x surround fln multi-monitör sistem kullananlar içindir aslında, ama bizim ülkemizde malesef parası olanların şov yapması için kullanılıyor, tek monitör ve 60hz'de ise tamamen anlamsız, cünkü monitör yüzünden kullanamamış oluyorsunuz...

neyse...

kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 6 Aralık 2013; 10:51:51 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.