Şimdi Ara

R600A GAZLI SOĞUTUCUMU? KESİNLİKLE HAYIR!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
27.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bundan sonra soğutucu alırken kapı içi etiketindeki soğutucu gaz türüne kesinlikle bakınız. o R600A yı çevreci gaz diye millete çok ama çok aferdersiniz kazıklıyorlar(benim evdeki dolapda 600 gazlı) sonra motor yandığında 500TL gibi bir rakam istiyorlar. e malum TR deki elektrik durumları o yüzden piyasada Kompresörü olmayan R600A gazına HAYIR!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akustik -- 28 Mayıs 2011; 17:40:45 >

• r600a gazı piyasada yeni olduğundan böyle bir durum oluşmuş olabilir. Piyasayı tam olarak araştırdınız mı? Belki başvurduğunuz yetkili servis yüksek masraf çıkarmış olabilir.

Bugünkü tüm çağdaş buzdolaplarında r600a kullanılmaktadır.
  • bu gaz yaklaşık 10 yıldır piyasada. tamamen servis amaçlı üretilmiş bir gaz. nasıl olurda bu gazla çalışan kompresör piyasada olmaz. gaz var piyasada 134A nın ilk çıktığı yıllardaki gibi küçük tüplerde satılıyor. ancak motor yok. evet serviste bunu bildiği için bir motor değişimine kartıda sokarak 700TL çekmiş. eleman yeni dolap alacak. dedim önce gazına bak.
  • dün forumdan bi arkadaşda bana bu konuda bikaç bişey söyledi SAMSUNG RT59EBPN Buzdolabında kullanılan gaz hangisi acaba
    o arkadaşda samsung modelleri bundan dolayı uygun fiyatlı demişdi ama gazın r600a MI yoksa başka bişeymi olduğunu hatırlamıyorum candoğan bey nedir fikriniz
  • rt59 serisinde r600a gazı yok, 134a var, öte yandan 134a ve r600 fiyatı motor bozulduğu takdirde komple 470-500 lira yani arada bir fark yok. samsungun genelinde 134 varmış bzı modellerde r600 varmış.
  • hayır hocam. 600a lı motor 350- 400 TL 134a lı motorlar 140 - 150 tl. ki heryerde de kolayca bulunabiliyor.
  • hayırlısı bakalım bikaç gün içinde alıcam bu modeli
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akustik

hayır hocam. 600a lı motor 350- 400 TL 134a lı motorlar 140 - 150 tl. ki heryerde de kolayca bulunabiliyor.

servise sordum ama siz daha eminsiniz gibi bana verilen bilgi böyleydi.
  • biz bosch merkez (4443666) ve Ank. gölbaşından aldığımız fiyat.
    sadece motor ve gaz şarjı=470 TL dedi gölbaşı servisi. merkez serviste 500 TL dedi.
  • arkadaşlar
    r600a bildiğiniz sanayi tipi tüp gazdır.Aşırı bir özellikli gaz değildir.
    Kompresorun verimliliği artınca tekrardan kullanılmaya başlandı.60 lardan beri kullanılmaktadır ancak güvenlik problemi eskiden yüksekti.
    Ancak şu anda verimli ve ucuz bir gazdır.Ama tehlikesi vardır.Az hacim kullanıldığından oda bertaraf edilmiş durumdadır.

http://www.gasco.nl/documents/pressure/r600a_isobutane-sat.pdf

http://www.youtube.com/watch?v=GAUFvx_ac2Q

• Akustik kullanıcısına yanıt
    [simage][/simage]http://www.servismarketi.com/urun/r600a-net-420-gr-frigor-made-in-italy/296
    19 tl lik gazı 400 küsürlere değişiyorlar
     R600A GAZLI SOĞUTUCUMU? KESİNLİKLE HAYIR!
    @Akustik
    arkadaşlar almanlar R 134a kullanıyor !!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marchi782 -- 7 Temmuz 2016; 14:40:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.