Şimdi Ara

R5 3600 offset modda voltajı kaça düşürmeliyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • B450 tomahawk, stock soğutucu ve 3600 kullanıyorum.

Şuan biostan bakıyorum 1.404v civarı voltajda çalışıyor offset modu açtım "-" ye getirdim. Kaça düşürürsem stabil olur ? Zırt pırt denemek istemiyorum tek seferde nokta atışı yapabilir miyim ?

Açıkçası birazda korkuyorum sisteme zarar verirmiyim kalıcı olarak diye. Şuan bios ekranındayım gelen mesajlara göre hareket edicem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Msi anakartlar çok hoşdur bir vrm var bunlarda veriyor voltajı yermisin yemezmisin diyor işlemciye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -100 yaparsan fena olmuyormuş. Daha ötesi performansı düşürüyor, windows güç eşiği %80'e sabitleneceği için. Denemek lazım.
    Yeni bios ile 4.5GHz imkanı doğdu deniyor ama bakınca 1.5v ile zorlanan değerler. Hiç bu riske değmez.
  • 0.0625 yaptım 1.38 civarında geziyor

Ramde 1.36 da geziyordu onuda 1.33-1.34 e çektim. Şimdi oyunlara girip test edicem

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Sen 0.1000 yap.
  • Oyunda performans bi tık düştü anlayamadım

Doomda max 200 minimum 125 fps görürken şimdi 185 minimum 100 e kadar düştü.

Voltajı düşürünce boost frekanstamı düşüyor hocam ? 4.000 4.100 ghzde çalışırken oyunda şimdi 4.1 i görmüyor 3.950 4.050 arası.

Hadi değerler ufakta fps de 15-20 oynatıcak kadar niye düştü acaba

• offset işine girmeyin bence ben denediğimde mavi ekran yiyip durmuştum.offset yapacaksanız işlemci hızını sabitlemeniz gerekir aynı şekilde elle voltaj verecekseniz.hem işlemci full turbo çıksın hem voltaj düşük olsun ısınmasın hem fps düşmesin öyle bir dünya yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 0.075V düşürdüm.2600 oyunlarda 65C civarında.Aldığım günden beri bu şekilde kullanıyorum.Mavi ekrana hiç düşmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 1 Ağustos 2019; 20:23:19 >
  • o 2600 biz 3000 serisinden bahsediyoruz yoksa ben 2700x'i 1.25v kullanıyordum.
  • Voltaj eşiğinden sapma ayarı olmadan pb korunamıyor. Sizin yaptığınız ayarlar zaten sıcaklık sınırında geçersiz kalıyor. Hızı sabitken performansı daha düşük. AMD gerekeni yapmış - sizin daha iyisi için soğutucuya masraf yapmanız lazım. Hem de onar onar dereceleri düşürerek... Bu tarz işlemcilerle undervolt şart, soğuk çalışmalı ki başta pb çalışsın. En belirgin eşik değer sıcaklık>voltaj olacağına, voltaj>sıcaklık olması daha iyi. Pbosunu sonra düşünürsünüz.
    Bu arada biostaki pbo seçeneği kapalı olmazsa otomatik yüksek eşikte çalıştırıyor işlemciyi, yani gözetmezseniz pbo kendi kendini etkinleştiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 1 Ağustos 2019; 21:14:57 >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    pbo'yu kapatsan 3.6 çalışıyor açsan yüksek voltaj veriyor voltaj düşürsen hız düşüyor pbo bile girsen elle voltaj hız düşüyor şöyle balanced bir ayarı yok.ben her yerini kurcaladım en güzeli ya hiç ellemeyip ne var ne yok auto kullanacaksın ram hariç ya da adam gibi bios çıkaracaklar ve auto kullanacaksın bir şekilde auto yani olmaz bunda manuel oc performans kaybetmeden çünkü voltaj düşürüyorsun.verdim voltajı 4.3 desen bence güç kullanımı sapıtıyor benim ups kaç kere öttü aşırı yüklenme diye ve nasıl bir soğutmayla tutarsın?oyunlarda 4.3 oluyor zaten bende ki o da anakartın salaklığı 470'te 4.4 oluyordu o yüzden bios diyip duruyorum.4275 altına asla inmiyor ve acaba iki üç çekirdeği çıkarıp bizi mi yiyor dedim ama hepsi illa ki görüyor o değerleri ama afterburneri ayarlayıp bi bakayım all together ne oluyor?

hepsi çıkıyor.voltaj da malum ama ben elle 4.3 yapınca da 1.43 gerekmişti her testten geçmesi için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 1 Ağustos 2019; 21:44:0 >

• Gerçek zamanlı diye ayarlaman gerekli hızlı çalışan çekirdeklerin görev yerlerinin değişmemesini istiyorsan.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    üstteki mesaja resim ekledim.
  • Kozunu görüyorum ve arttırıyorum.R5 3600 offset modda voltajı kaça düşürmeliyim ?
  • Hocam benim offsetle voltajı düşürmemin sebebi autoda 1.40 1.42 lerde geziyorken oyunda otomatik boost yaptığı frekansı daha düşük voltajlarda yakalaması için yaptm.

Yani atıyorum oyunda 4.1 ghz görüyor ama 1.42 voltajda. Şimdi ben gene 4.1 ghz görsün ama 1.36 1.37 voltajda veya daha altında görsün istiyorum. bu mümkün değil midir ?

Çünkü düşünceme göre 4.1 ghz boostta çalıştırması için anakartlarda sanki "biz voltajı verelimde performans düşüşü yaşamasın biraz fazla ısınsın voltajı fazla alsın ama sıkıntı çıkarmasın" mantığı varmış gibi geliyor. O yüzden o anakart ve işlemci sanki daha düşük voltajdada aynı performansı verirmiş gibi geliyor.

Ramin voltajını düşürmek 3200 mhzden aşağıda çalışmasına sebep olurmu peki ? Stock olarak 1.364 civarlarında çalışıyor ben 1.33-1.34 de çalıştırdım mavi ekran falan vermedi. Bide buna cevap verirseniz çok sevinirim

• Hocam sizde cevap verirseniz son mesajıma sevinirim. Arkadaşa yazdığım mesaja

dediklerin 2000 ryzenler için geçerli ben 2700x'i yine 1.45v verirken auto 4 ghz'ye sabitleyip 1.25v kullanıyordum ama 3000 serisinde yemiyor voltajı milim düşürsen performans düşüyor fazladan vermemişler yani alet agresif olunca çok yakıyor.zaten milletin şikayeti 1.4'e çıksın da mouse hareketini bile iş algılayıp fırlamasın şeklinde artık onu da bios çipset sürücü bir şekilde halledecekler.çok agresif fırlayınca bu da ısı ses yapıyor.sağlam bir soğutucu şart.2700x'i şimdi ikinci sistemde stok fana taktım mis gibi auto o kadar voltajda oyunlarda bile ama bu olsa serin sessiz tutmaz yani o fan.

ramin voltajını düşürmek mavi ekrana yol açmıyorsa hızı düşmez.bazı ram voltaj sever bazısı sevmez.corsair ikinci makinedeki kendi hızında bile ver abi derken bu makinedeki adata bana sakın voltaj verme fazla diyor.
    Ryzen ilk seriden beri doğru voltaj değerini ±10mV hata payıyla bulabiliyor. Elle daha iyi yapma şansın yok. Sadece tdp değerine ayar vererek soğutucunun işlemciyi geri bırakmasını geciktirebilirsin. Ayarlarını da verdim.
    Ram değerlerini de anakartın ayarlıyor, o yüzden ayarları normalden çok açmanın tesiri olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Kozunu görüyorum ve arttırıyorum.
    para etmiyor o ayarlar daha kötü oldu.çekirdek atıyorsun falan onu da denedim.al kullan kurcalama işlemcileri bu seri.server 2003 mü o ne ya?

• Para etmiyorsa turbo hızını düşürdüğü içindir, hep birden hızlı izleğe aktarılamıyorlar öyle.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.