< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreadfrost -- 3 Kasım 2019; 2:10:39 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreadfrost -- 3 Kasım 2019; 2:10:39 > |
Koy bakalım bir 15 dakika prime95 small fft geçiyor mu geçmiyor mu görelim.
|
Ağır saçmalamışsın.
Günümüz için 4ghz bile yetersiz, intelin zene göre avantajı yüksek frekansda çalışması, zenlerin ise dezavantajı düşük frekanda çalışması sen ömrü gitmesin diye 3.4'e sabitledim diyorsun biz 2009'da bile 3.4ghz cpu kullanmıyorduk. İşlemcinin ömrü bitecek(böyle birşeyde yok) diye böyle saçmalıklar yapmayın, birşeye tam para veriyorsun ömrü gitmesin diye birde 500mhz downclock yapıyorsun, o size hizmet etceğine siz ona hizmet ediyorsunuz Paranızın hakkını alabilemk için elinizde ki imkanlar(cpu soğutucu, anakart vs.) doğrultusunda sonuna kadar oc yapmaya çalışın. Ayrıca 4.6ghz ve 5ghz arasında oyun performansı olarak pek fark etmez fakat 3.4ghz cpu ile 4ghz cpu arasında ciddi oyun performansı farkı bulunur. |
Oyunda stabilite testi yapılmaz, bunuda bu şekilde öğrenmiş oldun.
Bir işlemciye "stabil" demek için tüm testlerden geçmesi gerekir, işlemcinin %100 yüke ulaşmadığı(ayrıca her %100 yükünde gücü aynı değildir) oyunla vs. ancak kendini kandırırsın. Stabilite testi için; Prime95 small fft aida üst 3 kutu işaretli asus realbench cinebench r20 occt cpu:occt Kullabilirsin. Test süresi ne kadar uzarsa o garanti olur, ben 15 dk. dedim ama onu sıcaklığı görmen için demiştim, mutlak stabilite için 1 saat vs. yapmak gerekir. |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreadfrost -- 3 Kasım 2019; 14:40:58 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 3 Kasım 2019; 14:46:20 > |
|
|
|
|
|
|
|
|