Şimdi Ara

R harfi zulümu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
1
Favori
1.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sırf bu harf yüzünden hayattan soğudum, ne okulda ne de başka bir yerde konuşamıyorum. Her gün çalışıyorum, okuyorum ama olmuyor bir tedavisini biliyor musunuz ne gibi çalışmalar yapmam gerekir

bunun yüzünden ileride hiçbir mülakatı da geçemeyeceğim, hiç bir kimseyle konuşamayacağım bir şekilde halletmem lazım

• Bazen benide çok etkiliyo bu, bide kelimenin vurgu yerinde filansa kekelemeye başlıyorum hafiften, kelime çıkmıyo ağzımdan
    Bunun çözümü çok takmamak bence, ben şakaya vuruyorum çok tıkanınca, kimseninde alaycı bi hareketini görmedim şimdiye kadar, çekinecek bi durumda yok yani
    Kalıcı bi çözümü varsa da bilmiyorum ben, ama dedigim gibi, takmamaya çalış, söyleyemiyosan söyleyemiyosun, millete ne

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sığf bu hağf yüzünden hayattan soğudum. Ben de aynı bu şekilde konuşuyordum küçükken. Sonra dikkat ederek ve nispeten daha yavas konuşmaya çalışarak atlattım denilebilir. Yaşınız kaç? R yi nasıl telaffuz ediyorsunuz?

• R lere y mi diyorsun v mi?

• Baktığın zaman Beyaz da "r" leri söyleyemiyor ama adam parayı kırıyor. Bakanlardan birinde de vardı bu durum. Son olarak şunu anlatayım :

Bizim hoca küçükken konuşmakta zorluk çekiyormuş kekeliyormuş falan "r" leri söyleyemiyormuş. Bir gün uzun boylu, kalıplı bir cami hocası buna bu yüzden bir bağırmış bizim hoca korkudan altına kaçırıp koşa koşa eve gitmiş. O günden sonra o harfleri söylemeye başlamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakkını Arayan Serçe -- 14 Aralık 2016; 14:7:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • InsignAce kullanıcısına yanıt
    R leri genellikle ğ olarak diyorum. Kelime aralarında neredeyse hiç farkedilmiyor ama neg-ro gibi vurgulanması gereken yerlerde ve sonlarda ise çok belli oluyor.
  • panter20 kullanıcısına yanıt
    Hocam 16 yaşındayım, tam olarak "ğ" harfi ile telaffuz ediyorum şuanda 16 yaşındayım ve kurtulmak istiyorum bundan yavaş konuşsam da olmuyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İmam Bayıldı kullanıcısına yanıt
    Fğansız şivesi oluyor kendileri kızlar tatlı bulur aslında

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakkını Arayan Serçe kullanıcısına yanıt
    Hocam benimde ne ailem ne de bir hocam bu konu hakkında yardım etmiş kötü bir çocukluk geçirdim hele de ortaokulda herkes dalga geçiyordu. Lisede durum biraz daha farklı oldu ama yine de ileride çok sıkıntı olacağını düşünüyorum
  • InsignAce kullanıcısına yanıt
    Hocam bu yönü iyi olsa da asıl hedefim Polis Özel Harekat olmak mülakatta büyük ihtimalle elerler dedi çoğu kişi sadece bu meslek için değil mesleklerin %80ini konuşmaya bakıyor yeteneğe bakan meslekler çok az
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmam Bayıldı

Hocam 16 yaşındayım, tam olarak "ğ" harfi ile telaffuz ediyorum şuanda 16 yaşındayım ve kurtulmak istiyorum bundan yavaş konuşsam da olmuyor

Peltekleğ hep sempatik oluğlar ve kızlağ peltekleğe hep veğiğ

Sana ayıp olmasın diye ğe leri yazmadım. Kıymetimi bil.

• Hedeflerin küçük ve bu sorun ettiğin şeyden daha büyük bir problem
  • Hayatımı mahvetti o lanet olası harf 20 yaşına kadar R'ye Y dedim herkes gülerdi. Hiç bir yerde konuşamazdım alay ederler beni üzerlerdi. Şimdi ise özellikle R olan harfleri bastırarak söylüyorum. Şimdi 23 yaşındayım bende Ğ olarak söylemeye başlamıştım sonrasında düzeliyor. Bunun için konuşurken heyecanlanmamak gerek. Tabi siniylenince fabyika ayayıma dönüyorum ve hayfley böyle çıkıyoy.
  • Ne sıkıntısı olacak la ben de söyleyemiyorum Kızlar tatlı buluyor, sırf benim konuşmamı isteyen bile oldu Şu ana kadar hiç sıkıntı yapmadım bana her hangi bir zararı da olacağını da hiç sanmıyorum
  • Bizim kelimelerdede r bol şansınıza

Bence fransaya taşın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam nasıl düzelttiniz?
  • rrrrrrrrrrrrrrrr demeye çalışın hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmam Bayıldı

hocam nasıl düzelttiniz?

Bir işimi hallederken insanlarla konuşmam gerektiğinin önemini düşündüm heyecan yapmadan konuşmaya başladım zamanla düzeldi.
  • Fransızlar da R yerine ğ gibi birşey diyor bir de iyi açıdan bakın Fransa'ya gitseniz rahat edersiniz.
  • Radar kelimesini telaffuz ettiginizde kimse bir sey anlamaz buyuk ihtimalle

vadav gibi bir sey olur
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.