Şimdi Ara

Quick Charge Nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Internetten baktim ama hizli sarj disinda hicbir sey yazmiyor. 9v var 12v var yeni telefonlarda 20v bile var ... Ne yapiyor tam olarak ,,, lityum pile 4.2 volttan fazlasini vermek zararli degil mi ? Gerci benim telefon bataryasinda norminal gerilim 3.85 volt sarj gerilimi 4.4 volt yaziyor. Nedir bu quick charge ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Standart bir şarjda 5 volt önce sabit akım vererek sonrada votajı sabitleyek şarj eder.Pil boşken çekilen akım yüksek olacağından usb kablo bunu taşıması gerekir.Kablonun direnci akımı engellediğinden ve pilin daha verimli şarj edilmesi gerekliliği hızlı şarj teknolojisini doğurdu.Bu teknolojide pil sabit akımla daha kısa sürede şarj edilebilmekte üstelik kabloyada fazla yük binmemektedir.

Örneğin sürekli sabit akımda şarjı için gereksinimi 15 watt olsun.standar şarj 5v olduğuna göre güç=akım x voltaj 15=5xakım..buarada kablodan geçmesi gereken akım 3 amper dir.

Halbuki hızlı şarj 3.0versiyonunda kablodan 12 volt geçmekte buda 15/12=1.25Amper.Hem usb kablo hem soketten fazla akım geçmemiş hemde bu teknoloji sayesinde sabit akım ile pil şarj edilmiş olur.

tabiki bu teknolojiyi destekleyen telefon 20 volta kadar giren gücü 4.2 volt seviyelerine düşürüp sabit akımla pili akıllı bir şekilde şarz edebilir.

• Vay be , hicbir yerde bu bilgiyi bulamadim. Yani giren gerilim yuksek de olsa , bu gerilim akima donusturuluyor ve pil tine 4.2 volt ile sarj edilmis oluyor dogru mu ? Bir yerde sey okumustum hocam. Pil 9v ile darbeli sekilde sarj ediliyor bu sayede daha cabuk dolmasi saglaniyor diye. Demekki o bilgi yanlismis.

Ek olarak seyi size soracagim. Simdi benim telefonum 1.8 amper ile sarj oluyor. 5 x 1.8 yapinca 9 watt yapar. Bu 9 watti pil gerilimi olan 3.7 ye bolunce 2.4 amper yapiyor. Ama program ile bakiyorum orda da 1.8 amper gorunuyor. Bu nasiil oluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet pil gene 4.2v ile şarj ediliyor.Her ne şartta olursa olsun li-ion pillerin gerilimi 4.2 nin üzerine çıkartmak pil sağlığı açısından iyi olmaz.O yüzden darbelide olsa 9-12v seviyelerle pil şarj etmek sakıncalıdır.

Telefon içerisindeki current sensörler pilin şarj akımını ölçerler.Pilin gerilimi ise şarj esnasında 3.7-4.2v arasıdır.hesaplamayı ona göre yapınız.

bu durumda 10 watt olan adaptörünüz 5 volt kablo üzerinden 2A akım gönderirken pilin şarjı 3,7v iken 2.7A, dolmaya yakın gerilim 4.1v iken 2.3A olacaktır.yani pilin dolma süresi boyunca akım ve gerilim değişecektir.Bu bahsettiğim standart(quick olmaya)şarjlarda geçerlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tecman -- 29 Ekim 2020; 11:53:32 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.