Şimdi Ara

Quentin Tarantino'yu abartılmış buluyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet beyler adamın her yaptığı filme ortalama olsa bile baş yapıt baş yapıt deyip duruyolar.Aranızda da vardır belki böyle birileri şimdi örnek vereyim.

Rezervuar Köpekleri gibi sıradan bir filme bile 8.4 verilmiş. Her insanın aklına gelebilecek ve sonu da yine sıradan biten bir filmdi ben bu filme 7 den yüksek not verenin film anlayışını eleştiririm.

Tekrar diyorum film kötü değildi ama 8.4 lük bir film de değildi.

Aklıma ilk olarak bu film geldiği için onu örnek verdim çoğu filmini (Soysuzlar Çetesi,Pulp Fiction,Death Proof,Jackie Brown millet abartıyo zaten Tarantino'nun vermek istediği mesajı falan anlamamız gerekiyomuş.

Canım sıkıldığımdan sadece tartışmak istedim gerçekten kendine has bir tarzı falan var ama bana çok abartı geliyor.

• Bende Rezervuar Köpeklerini hiç beğenmedim... Hala kanım ısınmadı bu adama.. Pulp Fiction sonlara doğru güzelleşiyor uzun süre sıkıyor..
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emperor Karl Franz -- 1 Şubat 2013; 0:19:46 >
  • ya bu adam olmasaydı ya flimleri olmasaydı bide burdan düşün
  • tarantino ayrıntıcı bir yönetmen. aslında çok da bir mesaj verme kaygısı yok.

mesala rezarvuar köpekleri mekan filmi. her tarantino filmi gibi olaylar değil de dialoglar ön planda. hani biraz farkındalık gerek bazı filmlerden zevk alabilmek için.

ya da pulp fiction u ele alırsak, öyle bir olay örgüsü var ki o filmde; tarantino öyle bir sıralamışki olayları senin benim hatta belki de dünyada tarantino' dan başka kimse beceremez bu işi. film sürekli bir ileri bir geri gidiyor(normal flashback şeklinde değil) buna rağmen insanı yormuyor veya konuyu kaçırmıyorsun.

ama her yönetmenin bir tarzı var. benim için senaryo, oyunculuklar ve kurgu önemlidir. bir başkası için efektler, sesler, çekimler

demem o ki tarantinoyu abartmıyorlar. zaten adam popüralizme karşı. tarzın değildir. ama bence biraz daha farkındalığını arttırsan daha çok seversin.

• Zevk meselesi...
    Geçen gün Django Unchained'i izledim -son filmi- ve filmi çok beğendim.Senaryosu iyiydi oyunculuk çok çok iyiydi ama aynı filmi başka bir yönetmen çekse bu kadar beğenmezdim.Her yönetmenin tarzı vardır.

Senin dediğin biraz şey gibi oluyor;rap müzik dinleyen birinin AC/DC'yi beğenmemesi gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:: Death ::.

Bende Rezervuar Köpeklerini hiç beğenmedim... Hala kanım ısınmadı bu adama.. Pulp Fiction sonlara doğru güzelleşiyor uzun süre sıkıyor..

Benim de tek sevdiğim filmin Rezervuar Köpekleridir .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zevkler ve renkler.

Ayrıca Django Unchained'ide heyacanla bekliyorum.Sırf sinemada izliyim diye internetten çektim ama izlemedim.
  • Rezervuar Köpekleri iyidir ya.Bay pembe falan
  • Burada yorum yapan herkesin apayrı film zevkleri var.Yorumlarda bu doğrultuda oluyor.Tarantino diyalog adamı,bu konuda da gerçekten oldukça başarılı.Ben şahsen filmlerini başarılı buluyorum.Belki bazı filmleri gereğinden fazla yüksek puanlı olabilir.
  • her yönetmenin amacı da fikri de farklıdır arkadaşlar.
    Nolan'la tarantino'yu bir tutmak sacmadır.Sonucta aynı parkurun yönetmeni degiller.
    nolan'ın neler cekebilecegini ben biliyorum tarantino'nun da tim burton'nın da...

Tarantino farklı bir yönetmen marjinal olmaya calışıyor sürekli ve diyaloglara cok önem veriyor.

Film'i sevip sevmememk zevk meselesi.
    Ben donnie darko'yu sıkılmadan defalarca izlerim fakat başka biri "bu nasıl film lan der" saygı duymak gerekir
  • Kesinlikle Tarantinoyu bende abartı buluyorum ama Rezervuar Köpekleri Tarantino'nun açık ara en iyi filmidir bana göre.
  • Tarantino diyalog adamı derken neyi kastediyorsun acaba? Diyaloglara verilen önemden kasıt nedir?
  • Bu konuyu görmemiş oluyum.

Tarantino candır
  • Şimdi şöyle düşünün bir de. Tarantino filmleri popülariteden beslenir. Ve mizahi bir dili vardır. Öyle olunca büyük bir kitleye hitap ediyor. Ve aynı zamanda sinemaya farklı bir kurgu anlayışı kazandırmıştır. Bu da çok önemli bir şey. Pulp Fiction bir ilkti sanırsam. Yanlış biliyor olabilirim. Yani vermek istediği mesaj toplu iğnenin ucu kadar bile değildir ama filmleri izlenir. Çünkü eğlendirir. Öyle basit bir eğlenme değildir o da. Adam sizin önünüze her zaman izlediğiniz basit komedi filmleri, aynı kurgusal mantığa sahip çerezlik işler koymaz. Onun dışına çıkar. Farklı karakter betimlemeleriyle süsler filmlerini. Ve karakterler Hans Landa gibi isimlerden oluşur genellikle. Tarantino'yu günahım kadar sevmem. Filmleri de abartılmıştır evet. Ama sinemaya kattığı farklı teknikler de vardır. Yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Şu an filmi çıktı izler miyim? İzlerim. Çünkü basit ve eğlendirici işler yapmıyor. Kaliteli işler çıkarıyor. Diyeceksiniz peki Soysuzlar Çetesi'nde de mi eğlendin be mübarek? Abi eğlenmedim ama yani diyaloglar, atmosfer falan çok zekiceydi. Zaten Yahudilerin yaşadıklarına değinmemiş. Kafasına göre bir macera kurmuş. Yahudilerin yaşadıklarını değil de, Filistinlilerin yaşadıklarını anlatmazdı mesela. Yani onla bir da bir derdi yoktu. Amacı sadece o görmek istediği kanı, vahşeti, macerayı göstermekti. Yani farklı bir yönetmen. Hatta bir yerde "kan sadece bir renktir." demiş. Küfür ettim yazmıyorum.

Şimdi Tarantino diyaloglarıyla olsun, kurgusuyla, karakter yaratımıyla gayet başarılı bir yönetmen. Ama o kadar yani. Yetenek var ama bu yetenek sadece yapay şeyler için kullanılıyor. Bu benim görmek istediğim sinema değil. Ama çekse izlerim dediğim gibi. Sanat yapmıyor zanaat yapıyor.

• Tarantino hiçbir yönetmene benzemez ve başka hiçbir yönetmen de tarantinoya benzeyemez Dünyada tek...

Başyapıt demekte haklılar çünkü Tarantino filmlerinin büyük bir kısmı başyapıt Jackie Brown ve Death Proof hariç diğer bütün filmleri sinema tarihine altın harflerle kazınmıştır.Bu iki film altta saydığım filmler kadar tutulmamıştır ama bu kötü film oldukları anlamına da gelmez.

Tarantinovari sinemanın başyapıtları:

Reservoir Dogs
    Pulp Fiction
    Kill Bill: Vol. 1
    Kill Bill: Vol. 2
    Inglourious Basterds
    Django Unchained

Hangi yönetmen şimdiye kadar Hans Landa gibi sıradışı bir karakter çıkarmış ? Çıkaramaz abi...Bu karakteri bir tek Tarantino yazabilirdi.Ve ya bir Dr. King Schultz ? Calvin Candie? The Bride?

HANS LANDA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Travis l Bickle -- 31 Ocak 2013; 1:58:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Travis l Bickle

Tarantino hiçbir yönetmene benzemez ve başka hiçbir yönetmen de tarantinoya benzeyemez Dünyada tek...

Başyapıt demekte haklılar çünkü Tarantino filmlerinin büyük bir kısmı başyapıt Jackie Brown ve Death Proof hariç diğer bütün filmleri sinema tarihine altın harflerle kazınmıştır.Bu iki film altta saydığım filmler kadar tutulmamıştır ama bu kötü film oldukları anlamına da gelmez.

Tarantinovari sinemanın başyapıtları:

Reservoir Dogs
    Pulp Fiction
    Kill Bill: Vol. 1
    Kill Bill: Vol. 2
    Inglourious Basterds
    Django Unchained

Hangi yönetmen şimdiye kadar Hans Landa gibi sıradışı bir karakter çıkarmış ? Çıkaramaz abi...Bu karakteri bir tek Tarantino yazabilirdi.Ve ya bir Dr. King Schultz ? Calvin Candie? The Bride?

HANS LANDA

Bu arada Cristoph Waltz 10 numara oyuncu. inglourious bastard ve django unchained izledikten sonra hayran oldum adama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kill bill 1.filmi dışında diğer filmlerini ben de pek beğenmedim....son filmini izlemedim ama merak ediyorum
  • Her filmine hastayım seviyorum bu adamın tarzını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Tarantino diyalog adamı derken neyi kastediyorsun acaba? Diyaloglara verilen önemden kasıt nedir?

bir aksiyon filmini, hafif tempoda tutuyorsan eğer diyaloglarla bu işi yürütmen gerekir. pulp fiction ve rezarvuar köpekleri bunun en başarılı örnekleri. sürekli yüksek tempo yok ama hızlı konuşmalar ve ani olaylar baş gösteriyor filmlerde. yani öyle bir aksiyon filmi yapıyor ki adam aksiyon olmadan izlettiriyor kendini hem de zevkle. ayrıca diyaloglar gerçekten süper. özellikle rezarvuar köpeklerindeki madonna like a virgin ve pulp fictiondaki mcdonals muhabbetleri her izlediğimde güldürür beni. mesela four rooms adlı filmin 4. bölümünde de bunu görebiliyoruz. (bkz : çakmak muhabbeti)

günümüzde bu işi guy ritchie de yapıyordu ama hollywood un çekiciliğine karşı koyamayarak sherlock holmesları çekti bence

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.