Şimdi Ara

Quattro ve xDrive çekiş sistemlerinin karşılaştırması(Audi Q5 - BMW X3)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
6.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thoca -- 28 Ekim 2010; 20:52:17 >

• Bu videonun benzerini daha öncede görmüştüm çok şaşırmıştım Q5'e

BMW xDrive yazıyor reklam yapıyor heralde BMW.
  • Bu salağı birisi arayıp ESP yi kapa desin lütfen. bu kafayla tank da versen zor geçer oradan. Ayrıca bu test resmen BMW reklamı orada yazıyor zaten. Son olarak aşağıdaki videoyu izleyin (4:50 den iti baren) görün gerçek galip kimmiş.
    not: audi sevmem, Q5 alacak param yok. İkisinide almam 2. el Range alırım daha iyi.

http://www.youtube.com/watch?v=NYm_fxjyAYs
    Q5 önce önden çeker sonra arkadan itişli olarak görünüyor,kaldı ki 4çeker aracın özelliği patinaj yapan tekere değilde diğerlerine güç vermesidir.Ama Q5 de öyle gözükmüyor.Sanki bilerek böyle yapılmış gibi.

Ben pek inanamadım bu video ya.
  • Audi Quattroyu geliştirmemiş herhalde.bu video lastik şartlarındada eşitlik olduğunu düşünürsek ki öyledir herhalde Quattronun hezimetidir en azından Q5 üzerindeki sistemi yalan olmuş.X olması gerektiği gibi hakkını vermiş.
    acaltun17
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bu salağı birisi arayıp ESP yi kapa desin lütfen. bu kafayla tank da versen zor geçer oradan. Ayrıca bu test resmen BMW reklamı orada yazıyor zaten. Son olarak aşağıdaki videoyu izleyin (4:50 den iti baren) görün gerçek galip kimmiş.
    not: audi sevmem, Q5 alacak param yok. İkisinide almam 2. el Range alırım daha iyi.

http://www.youtube.com/watch?v=NYm_fxjyAYs

• İnanmak mı?

bu arada yukardaki videodaki X6-Range'in konuyla ne alakası var anlamadım?

varşa Başka Quattroyla Xdrive'ın çekiştiği videolar paylaşın

www.youtube.com/watch?v=96aQ-qbjcXA&feature=rec-LGOUT-exp_fresh+div-1r-3-HM

02:10 ve 02:30 dikkat.bolu dağı gibi bir bayır

• x6'nın bir tekeri buzda o da ayna gibi parlayan taze buz olsa keşke erimek üzere olan kar kütlersi bariz belli (diğer tekeri zaten asfaltta)

diğer yandan X ve Q serisi ile off road yapacakları muhtemelen 98 bir çeroki yaptıkları hatadan kurtaracaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: thoca

bence x6'nın çekiş sistemi yukarıdaki videoda harika bir performans sergilemiş.

katılıyorum kardeşim :)
  • 2:33 e bakın arkadaşlar ztn platformun üstünde koskoca x harfi ve arkadasında bmw yazıyor.
    buyrun 4:30 dan sonra izleyin ! şimdi hangi teste inanayım ?

Orijinalden alıntı: maniavolkan

buda geremy amcamızın x6 testi.

X6'nın çıkamama problemi çekiş sisteminden çok lastiklerin tutunamamasından gibi geldi bana. Zaten en dik olan yere geldiğinde hızı çok düşüktü RR sabit hızla yavaşlamaksızın tırmanıyor.
    X6 arazide RR'dan iyidir demiyorum yanlış anlaşılmasın ancak tekerleklerin tutunma kaybına göre gücün 4 tekerleğede kusursuz biçimde aktarıldığı görülebiliyor. Zaten çıkamayıp el freni çekik halde geri kayışında lastiklerin çimlerin üzerinde ne kadar rahat kaydığı açık. Sonraki karda 4 tekerden patinaj durumunda da lastikler kış lastiği değilde performans lastiği gibi geldi.
    Core2Duo E6850@3600mhz //Big Water 735//Abit IN9 32XMAX Wifi //Sapphire 4770//2*2GB Crucial Ballistic Tracer//2*500 Gb Seagate RAID0//HP W2207//Ev Yapımı Feel! Tıkla //LG Dvd-rw//Philips cd-rw//Lc POWER 550Watt//HP 1315 All in one//Creative Megaworks THX550 5 1//Creative Audigy2ZS //Logitech Momo Racing Force//

• quote:

Orijinalden alıntı: maniavolkan

buda geremy amcamızın x6 testi.

yukarıdaki video çekiş sistemlerinin değil lastik seçiminin konuşacağı bir zemin.

x6 değil feriştahını getirsen o lastikler üstündeyken yerinden zor kalkar o çayırda, Jeremy Clarkson izleyiciyi salak yerine koyarken daha dikkatli davranmalı

awd ' ye de gerek yok, önden çekişli bir araç ve o zemine uygun lastikleri takarsanız o zeminde rahat rahat kalkar zaten araç.

çekiş sistemi önemli ama doğru lastik daha önemli.

kayak merkezlerinde ağır kar lastiği takmış albea-clio vs. taksilerin nasıl karla buzla dalga geçtiğini görmelisiniz. bu da onun gibi birşey,
    ince yanak lastikler takılı lüks arazi araçları aynı yollarda sefilleri oynuyor.

benim quattro daha iyidir, X-drive daha iyidir gibi bir iddiam yok, teknik ayrıntılarını bile açıklamıyor üreticiler doğru düzgün. bu konuda yapabileceğiniz tek yorum, hangi arazi aracında "mekanik diferansiyel kilidi" varsa onun daha avantajlı olacağıdır.

quattro / x-drive / 4matic/ 4motion vs. sistemler işe yaramaz değil ama pazarlama departmanlarının gösterdiği kadar da mucizevi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 27 Kasım 2010; 17:54:28 >

• Bu testi bu sekilde yapan BMW bayileri resmen SEREFSIZLIK yapiyor ki sanirim BMW almanaydan emir gelmis buna benzer testler yapin diye cunki ben bu testlerin cesitli ulkelerde farkli versiyonlarini gordum

Bende Achillesin asil tendonunu keseyim, sonra agzina burnuna vururum

Quattro geneleksel bir dort cekerdir, Xdrive is yeni nesil bir dort cekerdir, Quattro araziye aitken, Xdrive pistlere ve caddelere aittir

Quattro simetrik dort ceker oldugu icin, gucu en az tutunma saglayan, yani bosta olan tekere verir

Xdrive ise on ile arka tekerlerin patinajini olcer, arka patinaja kaldikca gucu one verir yada tersini yapar ve tamamiyle elektorniktir

Xdrive araclar genelde arkadan itisli arabanin bir bir aynisinin, kartere diffransiyel ve sanzumandan 2. bir shaft eklenmis halidir

Skyline GTR R32-34 aynen Xdrive ile mekanik olarak benzemektedir

Yani mekanik olarak Audinin orayi gecmesinin imkani yok resmen tuzaga sokuyorlar arabayi

Gercek hayat uygulamalarina bakin biraz farki goreceksiniz, simdi kalin bir cama vurursun, ates edersin, ustune oturusun kirilmaz, ince uclu buji ile dokunursun tuz buz olur

Olayin bu sekilde yumusak karnindan girip, dogal olmayan, yapay ve biased yani tarafli testlerle suyunu cikarirsaniz OLMAZ

BMW yi severim, guzel marka ama bu YAKISMIYOR ! Malini sat ama bu sekilde iitasyon testler ile araba satmaya calismak acizlik

Esnafliga sigmaz yani

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.