Şimdi Ara

qrand (DOLANDIRICI-BİLGİ AMAÇLI)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgılı arkadslar sıtede bulunan bu karadasa yada aşagıdakı bılgılerını verdıgım yıne bu sahsa hcı bır skeıdle ıs yaptırmayınız benım 230 TL mı dolandırdı kı bunu yanına bırakmıyacagım.. BUNU SADECE HERKES BILSIN TEDBIRLI OLSUN DIYE PAYLAŞIYORUM..

Bugün; 18:34:36

Seçtiğiniz mesajın linkini aşağıdaki kutudan kopyalayabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=49321380

--------------------------------------------------------------------------------

Kimden: qrand
    Kime: tracy chapman
    Tarih: 20 Nisan 2011; 20:16:53
    Başlık: Website

Piyasa standartlarının üzerinde bir site hazırlayabılırız uygun fiyatlara. Bütçenize göre en iyisini yapacağıma güveniyorum.

iletişim için

fetihakdogan@hotmail.com

0538 630 23 28 Arayabılırsınız. iyi Çalışmalar.

Emre Sesli/0546595/IS BANKASI A.S./ nolu hesaba gönderilmiştir. para Bu forumda site yaptıracak arkadaşları uyarmak ıstıyorum bu konuyu savcılıgada tasıyacagım

• Öncelikle geçmiş olsun, ben qrand ı tanımam fakat her fiyat verdiğim postun altında pm gönderdiğini belirtiyordu, mesajıda çoktu sanırım bir açıklaması vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skynex -- 24 Mayıs 2011; 22:37:23 >
  • Bır Açıklaması olsa Telefonu ıpal ettırmez ve burada benım onun uyelıgını gormıyeyım dıye engellemez ve hasılı kelam 230 TL yı çalmazdı.. Bunun bır açıklaması olamaz. bu saatten sonra tam 1 ay olmuş..
  • 15 - 16 yaşındaki bir çocağa o kadar para verirseniz yapacağı iş zaten bellidir. Ki biraz araştırma yapsaydınız keşke yaptırmadan önce.

Artık yapacak pek fazla bir şey kalmamış bence. Savcılığa gidip mahkemeye verseniz o mahkeme kağıdı ona gidecekte, mahkemeye çıkacakta, mahkeme ertelenmesse sonuca varılacakta.

Tabiri caiz ise " ölme eşşeğim ölme " demek istiyorum. Geçmiş olsun..

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yağız35 -- 25 Mayıs 2011; 0:48:13 >
  • Üzücü bir durum umarım açıklaması vardır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yağız35

15 - 16 yaşındaki bir çocağa o kadar para verirseniz yapacağı iş zaten bellidir. Ki biraz araştırma yapsaydınız keşke yaptırmadan önce.

Artık yapacak pek fazla bir şey kalmamış bence. Savcılığa gidip mahkemeye verseniz o mahkeme kağıdı ona gidecekte, mahkemeye çıkacakta, mahkeme ertelenmesse sonuca varılacakta.

Tabiri caiz ise " ölme eşşeğim ölme " demek istiyorum. Geçmiş olsun..

Edit: imla

arkadaşım bütün ''15-16'' yaşındaki üyeleri karalamaya ne hakkın olduğunu sorabilir miyim? biri bir adilik yapmış diye bizleri de karalamak ağır kaçmıyor mu? nasıl ağır bir hakaret ettiğinin farkında değilsin heralde....
  • quote:

Orijinalden alıntı: sintacca

arkadaşım bütün ''15-16'' yaşındaki üyeleri karalamaya ne hakkın olduğunu sorabilir miyim? biri bir adilik yapmış diye bizleri de karalamak ağır kaçmıyor mu? nasıl ağır bir hakaret ettiğinin farkında değilsin heralde....

Arkadaşın dediği senin söylediğin anlama da geliyor bu nedenle haklısın fakat anladığım kadarıyla arkadaş "böyle ciddi işlerin 15 -16 yaşındaki biriyle yapılmaması gerektiğini" vurgulamaya çalıştı... Tabi bu benim anladığım kadarıyla ama ondan sonraki cümleleri de bundan aşağı değil... Ortada bir suç var ve bunun yasal yollardan aranması gerekirken "üzerine bir bardak su iç otur aşağıya" anlamında bir üslub sergilemiş... Savcılığa dilekçe vermek o kadar zor birşey değil... Ondan sonrası savcılık ve polisin işi... İş mahkemeye intikal ettikten sonra suç ispat edilmese bile o kişi mutlaka bunu alışkanlık edinmiştir ve bir sonraki vukuatlarında bu durum da değerlendirmeye alınacak...

İnsanları davranması gerektiği noktadan farklı noktalara yönlendirmeyelim... Ortada gayet ciddi bir suç var...

Tracy arkadaşım... Bu durumu DH yöneticilerine de bildirmeyi ihmal etme... O kişi başka nicklerle mutlaka buralarda dolaşıyordur...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: frekans33

quote:

Arkadaşın dediği senin söylediğin anlama da geliyor bu nedenle haklısın fakat anladığım kadarıyla arkadaş "böyle ciddi işlerin 15 -16 yaşındaki biriyle yapılmaması gerektiğini" vurgulamaya çalıştı... Tabi bu benim anladığım kadarıyla ama ondan sonraki cümleleri de bundan aşağı değil... Ortada bir suç var ve bunun yasal yollardan aranması gerekirken "üzerine bir bardak su iç otur aşağıya" anlamında bir üslub sergilemiş... Savcılığa dilekçe vermek o kadar zor birşey değil... Ondan sonrası savcılık ve polisin işi... İş mahkemeye intikal ettikten sonra suç ispat edilmese bile o kişi mutlaka bunu alışkanlık edinmiştir ve bir sonraki vukuatlarında bu durum da değerlendirmeye alınacak...

İnsanları davranması gerektiği noktadan farklı noktalara yönlendirmeyelim... Ortada gayet ciddi bir suç var...

Tracy arkadaşım... Bu durumu DH yöneticilerine de bildirmeyi ihmal etme... O kişi başka nicklerle mutlaka buralarda dolaşıyordur...

Sevgili kardesim savciliga olayi bildirecegim ve DH yonetimine bildirdim hemde 2 kere verilen cvplar cok komik yani en basta buranin o uyenin uyeligini sorgulayip bize GUVEN vermesi gerekirken biz birsey yapamayiz savciliga gidin demesi ilginc zaten o kisim bana ait siz yonetim olarak uzerinize duseni yapinki o kisi burda birdaha is yapmasin..

• Siteye göre 400 -800 tL altı fiyat verenleri duyuyoruz inanamıyoruz. Şöyle söyleyeyim zaten o paraya kimse kalkıp bi site yapmazdı. En iyisi kalkıp çalıntı bir template düzenler size site yaptım diye verirdi. Yani yanlış anlamayın o paraya bi site yaptırmayı başarmış olsanız bile bi süre sonra daha fazlasını verip düzgün bir site yaptırmak zorunda kalacaktınız. Bence ucuz kurtuldunuz o para her halükarda çöpe gidecekti. Üzmeyin kendinizi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tracy chapman

quote:

Orijinalden alıntı: frekans33

quote:

Sevgili kardesim savciliga olayi bildirecegim ve DH yonetimine bildirdim hemde 2 kere verilen cvplar cok komik yani en basta buranin o uyenin uyeligini sorgulayip bize GUVEN vermesi gerekirken biz birsey yapamayiz savciliga gidin demesi ilginc zaten o kisim bana ait siz yonetim olarak uzerinize duseni yapinki o kisi burda birdaha is yapmasin..

Sen zaten savcılığa bildirdikten sonra gerekli görüldüğü takdirde bu siteden o kişi hakkında bilgi istenir.

• quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

Siteye göre 400 -800 tL altı fiyat verenleri duyuyoruz inanamıyoruz. Şöyle söyleyeyim zaten o paraya kimse kalkıp bi site yapmazdı. En iyisi kalkıp çalıntı bir template düzenler size site yaptım diye verirdi. Yani yanlış anlamayın o paraya bi site yaptırmayı başarmış olsanız bile bi süre sonra daha fazlasını verip düzgün bir site yaptırmak zorunda kalacaktınız. Bence ucuz kurtuldunuz o para her halükarda çöpe gidecekti. Üzmeyin kendinizi.

400-800 ü boşver... istersen 5000 dolar ver... Sonuçta bu bir site illaki bi süre sonra güncellemek gerekecek e o zaman yine aynı kişilere başvurmak gerekiyor. Karşı taraf gerçekten art niyetliyse elinizdeki siteden bile olma ihtimaliniz var... En temizi herşeyi resmi yollardan ileride olabilecek ihtilafları sözleşmeyle bağlayarak işlem yapmak... Bu anlamda "ucuz kurtulma" durumuna ben de katılıyorum...

• Özellikle geçmiş olsun arkadaşı uzun süredir tanıyorum ve böyle bişi yapacağını tahmin etmiyorum açıkcası, açıklaması vardır diye düşünüyorum. Kendisine ulaşır ulaşmaz bu konu hakkında bilgi alacağım. Umarım böyle birşey yapmamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ---CnR--- -- 26 Mayıs 2011; 0:01:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ---CnR---
    Özellikle geçmiş olsun arkadaşı uzun süredir tanıyorum ve böyle bişi yapacağını tahmin etmiyorum açıkcası, açıklaması vardır diye düşünüyorum. Kendisine ulaşır ulaşmaz bu konu hakkında bilgi alacağım. Umarım böyle birşey yapmamıştır.

Ozaman senden hayirli ve guzel haberler bekliyorum kardesim
  • quote:

quote:

Özellikle geçmiş olsun arkadaşı uzun süredir tanıyorum ve böyle bişi yapacağını tahmin etmiyorum açıkcası, açıklaması vardır diye düşünüyorum. Kendisine ulaşır ulaşmaz bu konu hakkında bilgi alacağım. Umarım böyle birşey yapmamıştır.

Grand adlı arkadaşa ulaştım. Kendisi ttnet sorunları nedeniyle 1,5 haftadır giremiyormuş, telefonu aradığınızda da derste olduğundan açamıyormuş neden geri dönüş yapmadığını öğrenmeye vakit yetmedi.

Diğer olayla ilgili kendisi açıklama yapacaktır. Fakat siz internet sitesinde ilk başta söylemediğini şeyleri sonradan söylerseniz sıkıntı olur. Fiyatı ilk başta söylediklerinizden çıkartıyorlar genelde. Kendisi bir arkadaşına talimat verdiğini en son istediklerini yaptıracağını söyledi. 1 2 gün içinde size ulaşacaktır. Arkadaşın dolandırıcı olmadığını tekrar belirtiyorum.

Not: Kendisini dh üzerinden tanımaktayım ve yüzyüze görüşme gibi bir durumumuz yok. kendisini savunmuyorum, muhakkak hatası var olayda ben sadece fikirlerimi söyledim.

• quote:

quote:

quote:

Grand adlı arkadaşa ulaştım. Kendisi ttnet sorunları nedeniyle 1,5 haftadır giremiyormuş, telefonu aradığınızda da derste olduğundan açamıyormuş neden geri dönüş yapmadığını öğrenmeye vakit yetmedi.

Diğer olayla ilgili kendisi açıklama yapacaktır. Fakat siz internet sitesinde ilk başta söylemediğini şeyleri sonradan söylerseniz sıkıntı olur. Fiyatı ilk başta söylediklerinizden çıkartıyorlar genelde. Kendisi bir arkadaşına talimat verdiğini en son istediklerini yaptıracağını söyledi. 1 2 gün içinde size ulaşacaktır. Arkadaşın dolandırıcı olmadığını tekrar belirtiyorum.

Not: Kendisini dh üzerinden tanımaktayım ve yüzyüze görüşme gibi bir durumumuz yok. kendisini savunmuyorum, muhakkak hatası var olayda ben sadece fikirlerimi söyledim.

Hadı nete gıremıyor? Telı aradım calıyordu ılk baslar acmıyordu sorna msj attım sorna hcı ulasamaz oldum hadı bunuda gectım bu sıtede ona kac kere msj attım onuda gectım face den yazdım onuda gectım hotmaılıne msj attım onuda gectım bu sıtede benı engellemsı profılını gormıyeyım dıye.. ayrıca ben fıyatı vermeden önce ona nasıl bır sıte ıstedıgımı belırttım oda bana ABI 2 GUNDE DEDIKLERINI YAPARIM SORUN DEGIL EN GUZLE SITEYI SANA YAPACAGIM DEDI YALNZI BIRINE BAROCUM VAR SEN BANA PARAYI YOLLARMISIN DEDI HUYUM DEGILDIR BIRINE IS BITMEDNE PARA VERMEM AMA SAMIMIYETINE INANDIM VERDIM ONDAN SORNA TAM 1 AY SITE YAPILMADI HER SEFERIDNE TÖLERANS GÖSTERDIM BEN SIMDI BU KONUYU ACMASAYDIM BURAYA O NA ASLA YINE ULASAMAZDIM VE BU IS ONUN ISTEDIGI GIBI KAPANIRDI SANADA KARDESIM EL INSAF DIYORUM ARTIK BUNUN NERESI IYI NIYET???

• ---CnR--- arkadaş sağolsun aracı olmuş, qrand a ulaşmış, herşey iyi güzelde magdur olan arkadaş 20 nisanda iletişime geçmiş, bugün 26 mayıs. Yani aradan 36 gün geçmiş. Kimse kusura bakmasında olaya objektif bakın birisi ile anlaşıyorsun iş veriyorsun 36 gün geçiyo kişi ortalarda yok ondan sonra ee dersteydim, yok işte ilk başta demediği şeyleri istedi vs vs. Sonradan eklentiler çıkartıyorsa müşteri "böyle anlaşılmadı, bu istedikleriniz + ödeme gerektirir" denir bir orta yol bulunur.

İlk başta bir açıklaması vardır demiştim fakat anlaşma üzerinden 36 gün geçti ise ve kendisine ulaşılamıyorsa bu resmen insan kandırmaktır, yazık günah herkez ekmek parası için çabalıyor, burada bu işi yapan birçok kişi var evine eşine çocuğuna bakıyor, ev gecindiriyor, şartlar sana uymuyor veya yapamıyorsan bari bırak bu insanlar evine ekmek götürsün. Bu ne rahatlıktır müşteriden parayı al sonra yok ttnet sorunum var diye ortalıktan kaybol :) ne güzel dünya bizde gecen cumartesi görüştüğüm firmadan sırf ödemesinin 4 de 1 ini aldım diye bu cumartesiye işini yetiştirmek için sabahlıyoruz :)

Kısaca dolandırıcı değilse bile, müşteriyi umursamayan, aldığı işe saygısı olmayan, ekmeğine saygısı olmayan birisiymiş bu işi alan arkadaş.

Not : burada 2 tarafıda tanımıyorum, olaya objektif bakmaya çalıştım ve olayın gözümdeki seviyesini aktardım.

• quote:

Orijinalden alıntı: skynex

---CnR--- arkadaş sağolsun aracı olmuş, qrand a ulaşmış, herşey iyi güzelde magdur olan arkadaş 20 nisanda iletişime geçmiş, bugün 26 mayıs. Yani aradan 36 gün geçmiş. Kimse kusura bakmasında olaya objektif bakın birisi ile anlaşıyorsun iş veriyorsun 36 gün geçiyo kişi ortalarda yok ondan sonra ee dersteydim, yok işte ilk başta demediği şeyleri istedi vs vs. Sonradan eklentiler çıkartıyorsa müşteri "böyle anlaşılmadı, bu istedikleriniz + ödeme gerektirir" denir bir orta yol bulunur.

İlk başta bir açıklaması vardır demiştim fakat anlaşma üzerinden 36 gün geçti ise ve kendisine ulaşılamıyorsa bu resmen insan kandırmaktır, yazık günah herkez ekmek parası için çabalıyor, burada bu işi yapan birçok kişi var evine eşine çocuğuna bakıyor, ev gecindiriyor, şartlar sana uymuyor veya yapamıyorsan bari bırak bu insanlar evine ekmek götürsün. Bu ne rahatlıktır müşteriden parayı al sonra yok ttnet sorunum var diye ortalıktan kaybol :) ne güzel dünya bizde gecen cumartesi görüştüğüm firmadan sırf ödemesinin 4 de 1 ini aldım diye bu cumartesiye işini yetiştirmek için sabahlıyoruz :)

Kısaca dolandırıcı değilse bile, müşteriyi umursamayan, aldığı işe saygısı olmayan, ekmeğine saygısı olmayan birisiymiş bu işi alan arkadaş.

Not : burada 2 tarafıda tanımıyorum, olaya objektif bakmaya çalıştım ve olayın gözümdeki seviyesini aktardım.

Allah senden Razı olsun Kardesım Ticaret Ahlakı dıye bır sey yoktur cunkı AHLAK ya VARDIr YA yoktur bunun tıcaretı felan yok.. Ilk msj ve msn konsumaları ıstenen seylere ve okeylenen seyler kayıtlıdır pc ımde.. konusmalar msjlar vs..

ama ıste kıme guveneceksın o arkadas ada en bastan soyledm anlattım ayrıca SUNU MERAK EDIYORUM TANIMIYORUM DIYEN ARKADSLAR BEN HCI BIR KANALDAN ULASAMIYORUM SIZ NASIL ULASABILIYORSUNUZ???

• quote:

quote:

---CnR--- arkadaş sağolsun aracı olmuş, qrand a ulaşmış, herşey iyi güzelde magdur olan arkadaş 20 nisanda iletişime geçmiş, bugün 26 mayıs. Yani aradan 36 gün geçmiş. Kimse kusura bakmasında olaya objektif bakın birisi ile anlaşıyorsun iş veriyorsun 36 gün geçiyo kişi ortalarda yok ondan sonra ee dersteydim, yok işte ilk başta demediği şeyleri istedi vs vs. Sonradan eklentiler çıkartıyorsa müşteri "böyle anlaşılmadı, bu istedikleriniz + ödeme gerektirir" denir bir orta yol bulunur.

Allah senden Razı olsun Kardesım Ticaret Ahlakı dıye bır sey yoktur cunkı AHLAK ya VARDIr YA yoktur bunun tıcaretı felan yok.. Ilk msj ve msn konsumaları ıstenen seylere ve okeylenen seyler kayıtlıdır pc ımde.. konusmalar msjlar vs..

ama ıste kıme guveneceksın o arkadas ada en bastan soyledm anlattım ayrıca SUNU MERAK EDIYORUM TANIMIYORUM DIYEN ARKADSLAR BEN HCI BIR KANALDAN ULASAMIYORUM SIZ NASIL ULASABILIYORSUNUZ???

Yazmiyim yazmiyim diyorum ama kendimi tutamıyorum...

Şu saatten sonra hala iyi niyet mi arıyorsun... Konu ne olursa olsun bir insan elde olmayan sebeplerle karşısındaki kişiyi mağdur durumda bırakılabilir ama o sebepler ortadan kalktıktan sonra bu mağduriyeti gidermek için elinden geleni yapar... Böyle bir durumda "evet art niyetlen yapılmış birşey değil " der anlamaya çalışırsın...

Ama senin olayında durum böyle değil ki... Hem karşındaki kişiyi mağdur duruma düşür hem de adamı peşinden koşturarak zamanını çal... Bu var ya... Dolandırıcılıktan bile öte birşey... Yukarıda tanıdığını iddia ettiği kişi bununla nasıl irtibata geçiyor... Telepati yoluyla mı? Bırakın bu işleri... Eğer bu olayda art niyet olmamış olsaydı, dolandırıcılık olmasaydı, üç kağıtçılık olmasaydı... O kişi "ya benim hakkımda forumda kötü kötü yazılar çıkar" der seninle irtibata geçerdi... Ama nerde... Nasıl olsa forumda istediği kadar farklı nicklerle girme imkanı var... Sen burada yazdıkça o ekrandan bu yazılanları sırıtarak seyrediyor...

Bak Tracy kardeşim! Sana tavsiyem şu...

Bu kişiye seninle irtibata geçmesi için belirli bir gün ver. O güne kadar geldi geldi.. Gelmedi hiç kendini zorlama... Hukuk devletinde yaşadığını bil... Teknoloji ilerledi... Bilişim Hukuku denilen bir sistem geliştirildi... 10 sene önce sanal alemde herkes istediğine sallıyordu. Çünkü o zaman Bilişim Hukuku yoktu... Ve bunlar suç olarak gözükmüyordu... Şimdi olay değişti. Hakkını arayan için sanal alemin gerçek hayattan hiç bir farkı kalmadı... Yeterki insan iradeli olsun...

Sen de burada bu kişiden medet umacağına... Elindeki tüm belgelerin çıktısını oluştur.. Savcılığın yolunu tut... Alt tarafı bir dilekçe yazacaksın... Ondan sonrası devletin işi (artık internetten kişilerin adresine ulaşmak çok basit)... Hiç üşenme... En azından enayi yerine koyulmak hissinden kurtulacaksın...

Dediğim gibi seninle irtibata geçti geçti geçmedi hemen işleme koy... Bu saatten sonra sen onun peşinden değil o senin peşinden koşsun... Sen belki 200 küsür TL kaybettin ama o kişi senin suç duyurunla çok şeyler kaybedecek...

Aslında bu konuyla ilgili daha çok yazacaklarım var ama şimdilik bu kadar yeter...

• Sakin olup olayı çözmeye çalışmak varken agresifleşmeye gerek olduğunu düşünmemekle beraber sağduyuyu elden bırakmanın yarar değil zarar getiriceğini yinelemek istiyorum...
  • quote:

Kesinlikle haklısınız.. Ben detayları bilmiyorum ama arkadaş açıklama yapacağını söyledi, artık gerisi onu ilgilendiriyor. Umarım pozitif yönde bu işi sonuçlandırırlar.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.